Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1111: Güneşin Kalkanı

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 111 58.7%
  • Orta

    Kullanılan: 47 24.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 31 16.4%

  • Kullanılan toplam oy
    189
Başından sonuna hata. Bilgisayara geçince sahne sahne cevaplayacağım. Sen king ve queene nerede gördün, bunlar ne zaman kapıştı sorularını ise sormak bile istemiyorum. Başka bir seriyi güncel takip etmek istemiyorum şuan.
Sen bilgisayara geç hakkaten, telden bölümleri okuyamiyorsun belli :)


970. Bolum, Oden daha düşmemiş, King Queen yukarda kınlara sopa çekiyor Raizonun kafasını yarmışlar. Bölümün sonunda diğer kınların suratı kan içinde, Oden dusunce Kingin Asuraya kilic sapladigi gosteriliyor. Dikkat dagildi yenildi olayi yok.

Cevap yazdigin mesajimdaki sayfa da 971. Bolumden Oden corba olurken Şinobu 5 yil once yasananlari anlatıyor. Kaido yukarda uçuyordu dediğin gün Kaido Odenle vs atıyor 5 yıl önce. :)
 
Oden ve Kaido arasında bireysel güç farkına vurgu yapan bir sahne yok. Kaido kendi ağzıyla Samuray + Yakuza ittifakı bizden kalabalıktı diyor, o yüzden ordu kuruyor.

Kilit kısım altını çizdiğim yer, meali de şöyle ;

Oden hazırlıksız yakaladığı Kaido'yu H. Haki şelalesiyle + isimli saldırısıyla kesiyor, Kaido anında geri kalkıyor.
Kaido hazırlıksız yakaladığı Oden'e ne isimli saldırı ne haki kullanmadan tek vuruşta KO ediyor.

Aradaki fark çok net ama anlayana tabi :)

Önceki sayfaları atlamışsın sanırım, King ve Queen kınların içinden geçiyorlar Oden düşmeden önce. Yani WB'nin yancıları gibi dikkat dağıldı tek yediler olayı yok.



Keşke 1 bölüm daha okuyup 971'e gelseydin :)

Oraya gelene kadar onlarca kişiyi öldürmüş Kaido'da takılmış, Oroçi'nin tekliflerini kabul etmiş, sonra dansa başlamış Oden paşa. :) Çıkan haki yıldırımlarını da görüyorsun, Kaido'yu geçebilse geçerdi zaten bu adam. :)
ilk cümleye katılıyorum ama benim oden>kaido iddiam zaten buradan gelmiyor. yazarın kendisinin lafı olan "odenin gücü kaidonun hayalinin çok ötesindeydi" lafı.
senin ikinci iddian kaidonun o darbeden turp gibi anında kalktığı ama odenin o darbeyle iptal olduğu. sahneyi az sonra atmaya başlayacağım. sahne sahne. kaido darbe yiyor ve büyük acı cektiğini gösteren bir yüz çiziliyor. düşüyor ve oden kellesini alacakken sahneye momo giriyor. oden onu korumak istiyor kaido kalkıp kafaya indiriyor. burası çokomelli. oden ne ölüyor ne bayılıyor. evet güçlü bir darbe yedi. titreyerek doğrulmaya çalışıyor. bakıyor ki az sayıdaki tayfasının başı belada teslim oluyor.

şimdi başlayalım kıymetli forumdaşlarım:
burada kaido odene bireysel değil, müttefik gruplarla beraber başımıza bela olurdu diyor. henüz odenin gücünü bilmeden yanına tehlikeli samuraylar ve yakuzaları alırsa benim az sayıdaki ve pek kaliteli olmayan canavar ordumla hepsiyle uğraşmak zor olurdu diyor mealen. ki bu kalabalığa karşı bir avuç samuray ve oden ortalığı duman ediyor. aynı şekilde yazar kendisi belirtiyor tahmininden uzun sürdü diye. orası da gelecek.
kaido burada odenin zaafını keşfetmiş. herkesin zaafı vardır. ne ailesi ne arkadaşları ne halkı katliama uğramasın diye ortalıkta şaklaban olmayı kabul etmiş. henüz ne olduğunu bilmediğimiz bir gemi sözü almış orochiden.
sonraki sayfalar oden saldırıya geçiyor, kınlar peşinden gidiyor, shinobu görünüyor, yasui momonun yanına gidiyor falan bizim için gereksiz şeyler.
burada mangakanın kendisi odenin gücü tahminlerinin çok üzerindeydi diyor. ayrıca yukarıda dediğim gibi güç açısından zayıf, sayıca kalabalık olan kaido ordusu üstünlük kuramıyor. oden ve kınların bunları biçmesi oldukça uzun sürüyor.
kaidonun ejder nefesi herkesin bildiği isimli bir saldırısı burada adını söylemiyor olması kaido rasgele nefes verdi demek değil. odeni ilk kez gördüğümüz için tekniklerini de isimlendiriyor. kaido ise zaten daha sonra dövüşte anlatılacağı için gereksiz.
kaido isimsiz saldırıyla vuruyor demek hak yemektir. belki luffy çaktığı aynı saldırıyı belki daha aşağısını vuruyor ama oden gibi bir adama kesinlikle isimsiz rasgele saldırı yapmıyor.
isimli saldırının hakkını veren bir saldırı görüyoruz sevgili forumdaşlar. sevin yada sevmeyin kaido gibi sağlamlığıyla nam salmış adamı yarıyor burada. iki panelde gözler kayboluyor, kan fışkırıyor, acı çektiği belli ve yere düşüyor. sıradaki işimiz kellesini almak. ama o ne!? momonosuke tehlikede.
şimdi arkadaşlar koşan oden durup oğluna bakıyor. kafasını çevirir çevirmez dank! odenden kan alıyorlar. şimdi ateş püskürttüğü saldırısı gibi bunun da isimsiz saldırı olduğunu düşünen arkadaşlar için bir teklifim var. elimdeki fazla boğaz köprüsünü ihtiyaçtan satıyorum. yarı fiyatına. neyse kan içinde yüzen oden bakıyoruz ki ne ölmüş ne bayılmış. önce ayağa kalkmaya çalışıyor hala çok sinirli. ayrıca yukarıdaki kaidonun da aynı şekilde ağzı yüzü kan içinde. ama knock out durumu yok ikisinde de. oden bir sebepten pes edip gözünü kapatıyor son panelde.
sadece önceki mesajda yanlışım varmış. önce kınların düştüğünü görüyor demişim. o sahne daha sonraymış pardon.
hemen sonraki sayfa. kalabalık bir orduya karşı olan kınların dikkati dağılıyor ve bazıları yaralanıyor. hepsi de yakalanıyor. ayrıca şuan farkettim king ve queen dahil olmadı demişim. onlar silüet olarak verilmiş. şuana kadar hiç fark etmemiştim göründüklerini. kınların içinden geçiyor demişsin ama sanırım bu varsayım çünkü gördüğün gibi hiç öyle birşey geçmedi. elinde sopaya benzer bir şeyle queen silüeti, kaidonun sağ sol kolu da oradaydı demek için çizilmiş. hazır sol çizilmişken sağ koluda çizeyim diyerek denjiyora saplanan kııcıyla king var. bundan öncesinde kimse kimsenin içinden geçmedi. oden hariç.
bu bölümü de okumuştum ama burayı da unutmuşum. evet ilk karşılaşma burası ama biraz bakarsın bırak adilane bir dövüşü bu ortamda dövüşün yapılmaması için bin tane sebep bulursun. orochi orada ve öldürmek için herşeyi yapar. yanında bariyer ve mane adam da var. kaido zora bile düşse herşey bir oyuna bakar. burada şiddetli bir dövüş beklemek yada kaidonun diğerleri gibi hasar alacağını düşünmek zor. wanoda orochiyi koruyan yegane güç ne mane kullanıcı ne bariyer kullanıcısı. ikisi olmayıp kaido olsa sadece ismiyle bile diğer herkesten korur kaido orochiyi. eğer burada çılgın bir mücadele olsa ve kaido zora düşecek olsa orochi kendi iyiliği için onu bariyere aldırır. zaten ikisi de tertemiz . kimse de kan, yara bere toz toprak yok. belli ki sadece iki kılıç tokuşturulmuş.
ultimate vs analizim bu kadar. odeni yedirmeyeceğimi bildirerek yorumumu bitiriyorum.:flaugh: lütfen şimdi aramızda olmayan bu yiğit adama, sonuna kadar hak ettiği saygıyı çok görmeyin. teşekkürler.
 
Luffy kaidoyu yensin diye biz bile binbir takla attik.

Sifir kaido sifir g5'e zaten dayanir dayandiktan sonra fisini ceker zaten absurt mod biter.
Odeni her turlu alir kaido
 
Oden yıllar önceki Kaido'dan güçlüydü ama güncel Kaido tabi ki Oden'den güçlü. Lakin Oden yaşasaydı durumlar yine değişebilirdi. Sonuçta Kaido'yu g5 bile deviremedi. Standartların üzerinde bir yonkou Kaido.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık