Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Meyvesiz Luffy'nin Güç Seviyesi

Luffy'nin şuanda meyvesi olmasa gücü hangi seviyedir?


  • Kullanılan toplam oy
    346
@Alpamis

Tamam sadece edit kısmına bişey diyeyim:

Luffy blueno'ya rifle kullandı. Attığım sayfada lucciye de rifle kullandı. Bullet demedim zaten. Bullet olan yumruk çarpıştırdıkları saldırı.

820 tekkaisini ucu ucuna geçerken 4000+meyveye vurunca eli nerdeyse kırılıyor. Neresi mantıksız?

Ben sadece karakterlerin hasar gücünü karşılaştırmaya çalışıyorum burada. Bu yüzden tekkaiye verdikleri hasara bakıyorum sadece. Sen adamların genel seviyesine takılmışsın. Burda dövüş becerisi, dayanıklılık vs herşey devreye girer.

Luffy'nin fiziksel gücü gear 2 olmadan 4000 douriki kadar vardır. Tekkai kullanmayan lucciyle dövüşebilmesi anormal değil bu yüzden. Buna bişey demiyorum. Blueno sadece dourikiyi kullansaydı ve tekkai kullanmasaydı luffy gear 2 olmadan ezerdi.

Ama saldırı gücü gomu gomuya rağmen 820 dourikinin "tekkasini" geçecek seviyede diyorum. 4000+meyveye vurunca aynı saldırıyla eli kırılıyor işte bu yüzden. 4000 dourikiyle dövüşemez anlamına gelmiyor bu.

Bu yüzden sanjinin 2200 tekkaisine verdiği hasara ve luffynin 820 ve 4000 tekkailerine verdiği hasara baktım.

Fiziksel seviyelerini değil hasar seviyelerini karşılaştırdığımı fark edemedin.
____________

Luffy'nin yorgunluğu onu dövüşte daha çabuk yorar ve performansını düşürür. Kuvvetini düşürmez.
____________

Luffy'nin lucciye verdiği hasarla sanji'nin jyaburaya verdiği hasarı karşılaştırdığımı hatırlamıyorum.

Karşılaştırdıysam da 2200'ün 4000'den az olduğunun farkındayım. Ama 2200'ü uçurabilen, kaburgalarını kıran saldırıyı lucciye vursaydı bence ayağı kırılmazdı.
____________

Luffy'nin gomu gomu bulletle lucci'nin normal yumruğuna denk geldiğini, bazookayla normal tekmeye denk geldiğini belirttim çünkü ankete göre luffy'nin meyveyi kullanmadığını varsayıyorduk. Bu bi bahane değil. Sadece gear 2 ve 3'ü olmayan luffy'le sanjiyi karşılaştırıyor olsak önemsemezdim.
Hasar gücünü gomu gomu kullanarak anca 4000 dourikiye çıkarıyorsa luffy meyvesiz 4000 değil anlamına gelir bu.
Luffy Blueno'ya attığı rifle ile zaten baya zarar veriyor. Bizim Sanji'nin bu şekilde dönerek attığı tekme var. Tam tekkaisini aşamıyor. Luffy ise rifle ile tekkaisini aşıyor. Yani en azından Luffy'nin rifle'ının Sanji'nin o atağından güçlü olduğunu söyleyebiliriz.

Sanji ve Luffy'nin sahneleri burda.

İlk atak için hiç etki etmiyor. Yani düz tekmesi Blueno'nun tekmesini aşamıyor.
İkinci atak için neredeyse Kaku tekkaisini aşıyor diyordu.

Sonrasında bunlar oluyor zaten.

Bunlar da Luffy'nin atakları.

Zaten bundan sonraki kısımlarda Luffy'nin Blueno ile rahatça kapışabildiğini görüyoruz. G2'yi de açınca zaten saniyeler içerisinde bitiyor. Ayrıca o dövüşten sonra Luffy'nin ne kadar yorulduğunun bir kanıtı burda. Sen gücü azalmaz diyorsun. Yorulan bir insanın herhalde gücü azalar. Bir boksör maçın başında atabildiği yumrukların kuvveti ile 10 round sonra atabildiği bir olamaz.

Bunlar da zaten ne kadar yorulduğunu kanıtları. Öncesinde 1000 adam ile dövüştü Blueno'dan önce.


Et yedikten sonra gücüm geri geldi diyor. Sonrasında yine zaten dövüşüyordu ve g3 kullanıp çelik kapı açıyordu. Lucci'ye öncesinin etkileri daha düşük girdi et yediği için. Kuvvet olarak çok eksik değildi diyebiliriz Lucci dövüşünde ki birebir kapışmaları bunu gösteriyor.


Blueno'nun bu kadar kolay yenilebilmesi için yapılan yorumlar. Öyle olsa bile bu kadar kolay yenilmemeliydi diyor. Yani Kaku bile onu öyle kolay yenilebilecek biri olarak görmüyordu.




Ayrıca Zoro için Kaku'nun 2200 dourikisi+ Zoan'ına denk douriki olduğunu söylemişsin. O zaman sana göre bu sahneler yaşanmamalıydı. Kolayca yenmesi lazımdı.
Hatta son da da şaşırıyor Kaku'nun yaptıklarına bir Kılıç ustası olarak.

Bu arada douriki muhabbeti yapıyoruz ama tam olarak ne anlama geldiğini de bilsek güzel olurdu.:D
 
Son düzenleme:
Arlong da takılırdı işte fazlası değil.Meyveden sonra az çok ormanda takıldı eğitim aldı eğitti kendisini.Ama bir yere kadar.Şimdi ki gibi açık dövüşen değil,daha numaracı luffy görürdük.Bıçak kullanan,minik tuzaklar kuran falan.Usop un yumruk atan hali işte.Amma yemezdi arlong park ta.Kor amiral falan geçiniz.Onu o hallere getiren meyve.Milletin mermisine kafa atan luffy nerede,kaçmak zorunda olacak luffy nerede.Artı olarak daha fazla eğitim alması gerekirdi.Küçük yaşta hemde.Örnek lucci ve ekibi.Zamanında nasıl çalışmışlar teknik eğitim almışlar.Bunları almadan bir yere gelemezsin.
 
Hakisi çok iyi ama gücü fazla olmayan bir karaktere en yakın şık, koramiral olur sanırım.

Zoro'nun kılıçları elinden alınırsa ne olur diye de bir konu var mı? Yoksa talep ediyorum.
 
@Alpamis

Hocam editlere gerek yoktu aslında. Önceki mesajları yazmadan önce kontrol etmiştim oraları. Onları bilerek yazdım ben onları.

Hatalı bakıyorsun, mangayı yanlış okuyorsun demiyorum. Sadece ikimizin dikkat ettiği noktalar farklı.
_____________________

Sen direk lucci ve luffy'nin teke tek dövüşebilmesine, yumruklarının çarpışmasının denk olmasına bakmışsın. Ama orada sadece fiziksel güçlerini kullanıyor lucci.

biz sanji'nin jyabura'nın insan versiyonundayken tekkaisiz bi saldırısıyla tekme çarpıştırdığını görmedik.

Bi de lucci'nin sıradan yumruğuna luffy anca gomu gomu bullet kullanarak denk olabiliyor. Luffy bazooka yaparken lucci sıradan tekme sallıyor.
_____________

Ben sanji ve luffy'nin douriki rakamına göre tekkaiye verdikleri hasara baktım. Eğer hasar gücünü karşılaştıracaksak en sağlıklısı bu olur diye düşünüyorum.

Bak luffy meyve+tekkai kullanan lucci'ye gomu gomu rifle atınca ne oluyor:
http://www.mangareader.net/one-piece/421/12

Mangaka luffy'nin blueno'ya yaptığı saldırının aynısını lucci'nin meyve+tekkai kullanan halinde boşuna göstermemiştir bence. Franky'de olduğu gibi luffy'e "ben blueno'nun 4 katıyım" demediğini söylemişsin ama mangaka göstermiş bize farklarını.
______________

Sanji'nin diable tekniği zaten kuvvet arttırsa saçma olurdu :D patlama gücü veriyor ama verdiği artış çok yüksek.
______________

Tüm tayfa cp9'la karşılaşınca güç artışı aldığı için ondan öncesine (tren dahil) bakmadım ben. Mantıksal olarak saçma biliyorum ama tayfa orda birden p-up aldı malesef.

Benim söylediğim denkleme göre bakarsak biyerde uyumsuzluk olmuyor.
luffy aynı saldırıyla 820 douriki'ye hafif hasar verirken lucci'de nerdeyse eli kırılıyor. Yani 1200 falandır luffy.

Senin dediğin gibi luffy meyve kullanmadan lucci'nin meyvesiz haline denk olsa hem blueno'yu orda spamdam'ın yanına uçurması gerekirdi hem de bi leopar meyvesi kullandı diye lucci'ye vurunca kendisi hasar almazdı.

Bu arada lucci'nin kullandığı tekkai daha güçlü bi versiyon değil. Sadece kontra atak yapma özelliği var. Luffy tekkaiyi aşabilse hasar almazdı.
___________

Bi de şunu ekleyeyim. Sanji sadece fiziksel gücü yüksek olduğu için güçlü tekme atmıyor. Zoro nasıl kılıç kullanma tekniklerine sahipse sanji de tekme atmayı iyi biliyor.
Nami'nin vücudundayken de güçlü tekme atabiliyordu sanji. Blue walk bile kullandı. Yani sırf sanji'nin tekmeleri luffy'nin yumruklarından güçlü diye bu sanji'nin fiziksel gücü daha yüksek demek değil.
Yav bir şey anlamadım böyle karşılaştırmalar yapma
 
Hakisi çok iyi ama gücü fazla olmayan bir karaktere en yakın şık, koramiral olur sanırım.

Zoro'nun kılıçları elinden alınırsa ne olur diye de bir konu var mı? Yoksa talep ediyorum.
Haki yi kim öğretecek ? Şimdi ki senaryo üstünden gidersek croco ve enel'i nasıl yeniyor lastik olmayan luffy ? Lucci ve magellan'a gelmedim bak.
 

Zoro en kral hareketini tek kılıçla yapmıştır genç, ayık ol :artiz:

@Raiden bişey mi dedin sen o_O
Ahaha.:D Bu kadarcık şans verelim dedik Zoro'ya. Yoksa kılıçsız olması da çok kötü olur...

@Utku

Aslında gerek yok. Ama başkaları böyle yorumlar yazınca ben de o tarz cevap vermek zorunda kalıyorum. Mangaka anlatmış işte dourikilerle rakiplerini. Yoksa tekniği cartı curtu deniliyor. Yani anlamsız tartışmalar. Bu konuda anlamsız da işte neyse.
 
Ahaha.:D Bu kadarcık şans verelim dedik Zoro'ya. Yoksa kılıçsız olması da çok kötü olur...

@Utku

Aslında gerek yok. Ama başkaları böyle yorumlar yazınca ben de o tarz cevap vermek zorunda kalıyorum. Mangaka anlatmış işte dourikilerle rakiplerini. Yoksa tekniği cartı curtu deniliyor. Yani anlamsız tartışmalar. Bu konuda anlamsız da işte neyse.
Hayır ben gerçekten anlamadım karşılaştırmaları
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık