Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Efsane Düello

Marineford'a fazla takılmayın diyen, ana cümlede olmadığı halde 'üzerinde düşünmedim dedi' diyen sen, önemsiz demedim diyorsun.
Marineford'a neden fazla takılmayalım? Filler mi bu arc? Neden güç kıstası yapamayalım? her neyse mesele bu değil.

İkinci olarak ''populer olmasını beklemiyordum'' değil ''Bu kadar popüler olmasını beklemiyordum'' diyor. Yani beklendiğinden daha fazla satış elde etmiş. Bunu da geçtim.

Ve hala yan hikaye olarak yazmış diyorsun. Yan hikaye ne hocam? Yeni çağın başlangıç anahtarı olan bir arc nasıl yan hikaye oluyor?

Normalde bu tür şeyler hiç umrumda olmaz ama verdiğin şey bir bilgi. Sırf Sabo'nun öldüğü bilgisi net mi? değil mi? diye, adına konular açıldı sayfalarca tartışma yapıldı.

Benim kızdığım nokta bu cümleyi söyleyen herkes aynı şeyi söylüyor. Oda bunu yan arc olarak çizmiş. Marineford'a yan Arc demek, Alabasta savaşına filler demek gibi bir şey.
Bu dediklerim konu karakter güçleri olunca ona yönelik söylediğim bir şey biz karakter güçleri haricinde bir şey mi tartışıyoruz? Sanki marineford arc komple tartışılıyormuş gibi bir şey oldu ortada. Bu arca bakarak ortada sallana sallana takılan Mihawk için güç çıkarımda bulunuyorlar. Ben bunlar için dikkate almam dedim.

Adam bir manga çiziyor ister istemez zaten bir beklentisi olacak. Adam bile beklenmedik bir durumu dile getiriyorsa ne diyelim buna? Adam kendince eksiksiz süper bir arc çizmiş olsa bu cümleyi neden söylesin? Ayrıca 'üzerinde düşünmedim dedi' bu kısımı ilk mesajda sayfada verileni çevirmeden aklımda kaldığınca yazmıştım. Hatta sayfayı da sen kaynak isteyince buldum. Mazur görürsen bizde insanız uzun zaman önce olan bir şey bazen değişime uğrayabiliyor. :)

Senin kafan yan kelimesine takılmış ister istemez filler ile ilişkilendiriyorsun, yan kelimesini adam kendi diyor. Anlaşılan o ki ileriye yönelik yapılacak büyük savaşlar öncesinde çizilmiş bir arc. Bunu yine söylüyorum bu arc savaş arcı provasıydı. Buna ister yan hikaye de ister macera de ister gezi de ister yolculuk de istersen dünya de, ne dersen artık.

One Piece serisinde ki konu derinliğini ve soru işaretleri noktasında çoğu kişiyle tartışırım ki One Piece serisini takip etme nedenim bu.

Son olarak yine tekrarlıyorum çünkü başlığın amacının dışına çok çıktık :). Marineford arc konu devamı ve gelişecek olaylar için elbette çok önemli bir arc, önemsemem dediğim nokta sadece karakter güç kıyası noktası. Buna ister katılırsınız ister katılmazsınız bu sizin bileceğiniz iş. Neyse fazla uzadı :D.
 
Yani... Ayrıca bu ikisinin luffy vs lucci gibi ölüm kalım savaşı yaptıklarını da sanmıyorum.Dost olmaları bunun göstergesi.

Bence sadece dostça düellolar yaptılar kimin daha iyi olduğunu görmek için.Daha sonra denilen gibi Shanksın amacıda misyonuda değişti.Yonkoluğa yürüdü,luffye bel bağladı.
Aynen , Shanks'ın Kılıç Ustası olduğu açıklandı.
Mihawk zaten Usta, geriye bir amaç ve düello kalıyor.
Düelloları Efsane olarak nitelendiriliyor. Beyazsakal , bu düelloları unutmadığını belirtiyor.
Daha sonra amacından sapan taraf Shanks oluyor.

Ek olarak , Kolunu kaybettiği için adaletsizlik olduğu söylenmiş.
Bu seviyede ki adamlar , birbirlerinin güçlerini ölçebilir değil mi ?
Shanks'ın gücünden birşey kaybetmediğini biliyoruz. Yani sadece aptal bir kol'dan ibaret durum.
Onun için değişen bir durum yok.
Wb ile olan münasebetinde , gök ikiye ayrıldığında yumruk mu kullanıyordu ? :)
Belirttiğim gibi amacın sadece kol ve teknik olduğunu sanmıyorum. Daha derin...:cool:
 
Bana göre Mihawkın Doflamingodan fazlası yoktur hatta eksiği vardır.O kadar büyüttünüz ki adamı ben bu adamın yalan söylediğine inanacağım.Üzgünüm ama dalıyorum diyip luffye bir yonko girişse savaşta Luffy saniyesinde harcanırdı.

Benim tek derdim bu Yonkocu kesimle.Yonko görmesek inanacağız dediklerine.

Shanksla dövüşmemesinin nedeni tamamen kol.Birisi kolunu kaybetse ve sen onunla dövüştüğünde kazansan dahi adil olmadığını düşünürsün.Bu kişi yonko Shanks olsa bile.Mihawk adil olmadığını düşündüğü bir dövüş istemiyor.Shanksın aksine tamamen kılıç ustası olduğu için ve belirli bir onura sahip olduğundan böyle ayrıntılara dikkat ediyor.

Sonuçta kazansada kaybetsede kimin daha iyi kılıç kullandığının bir dövüşle anlaşılması artık mümkün değil.
 

Sylar

Marineford arcında güç kıssası tabikide yapabiliriz fakat mihawk için yapamayız. Çünkü ben mihawkın ciddi dövüştüğünü düşünmüyorum bu arcta bazı arkadaslar mihawk okadar kılıç salladı luffye ama luffyi bile yenemedi diyorlar fakat eğer o bölümlere bakarsanız mihawkın rahat ve soğukkanlı bir ifadesi var yüzünde yani ya luffy nin gücünü deniyor ya da shichibukai olması nedenıyle saldırmak zorunda olduğundan saldırıyor ve gelişine kılıcını sallıyor.

Shaksin kılıç kullanmaktan başka haki kullanabildiğini biliyoruz ayrıca meyve yemediğini ilk bölümde luffyi kurtarmasından anlıyoruz zaten eğer ondan sonra meyve yemişse bilemem ama luffye okadar kızdıktan sonra yiyeceğini düşünmüyorum

Duelloya gelirsek shanks'in adaletli biri oldğunu düşünüyorum yani eğerki mihawk'ın haki kullanamadığını ve meyve yemediğini varsayarsak shanksin sadece kılıç kullanma yeteneğini kullanarak dövüştüğünü düşüyorum (böyle bi antlaşma yaptıklarını söylemiyorum shanksin kendi düşüncesinin bu olduğunu söylüyorum) sonuçta bunlar düşman değiller birbirlerini ölçüp kimin kılıçta daha iyi olduğunu belirlemeye çalışıyorlar.
Düellolarının bitmesinin sebebininse shanksın kolunun kopması olduğunu düşünüyorum.
 
Bunlar boş beleş takılan adamlar, nerde akşam orda sabah. Birbirleri ile vakit öldürmek için vs atıyor olabilirler. Biri Dünyanın En İyisi, diğeri ise Yonkou olmuş ve bırakmışlar bence düelloyu. Shanks, Luffy'den aldığı gaz ile gücünü artırır(Luffy senin tayfanı gecicem dedi, bu yüzden Luffy için çıtayı daha yükseltmek istemiştir.) ve Yonkou olur(Zaten kısa sürede Yonkou olmuş.). Mihawk'da baktı Shanks'ten hayır yok. Bari dünyanın en iyi kılıç ustası oluvereyimde hükümetin dikkatini çekerim, hiç yoktan Shichi. yaparlar beni de etrafta cool bir şekilde takılıp gemi falan keserim diye düşünmüştür.
 
Aynen , Shanks'ın Kılıç Ustası olduğu açıklandı.
Mihawk zaten Usta, geriye bir amaç ve düello kalıyor.
Düelloları Efsane olarak nitelendiriliyor. Beyazsakal , bu düelloları unutmadığını belirtiyor.
Daha sonra amacından sapan taraf Shanks oluyor.

Ek olarak , Kolunu kaybettiği için adaletsizlik olduğu söylenmiş.
Bu seviyede ki adamlar , birbirlerinin güçlerini ölçebilir değil mi ?
Shanks'ın gücünden birşey kaybetmediğini biliyoruz. Yani sadece aptal bir kol'dan ibaret durum.
Onun için değişen bir durum yok.
Wb ile olan münasebetinde , gök ikiye ayrıldığında yumruk mu kullanıyordu ? :)
Belirttiğim gibi amacın sadece kol ve teknik olduğunu sanmıyorum. Daha derin...:cool:
Shanksin kılıç ustası olduğu nerede açıklandı?
 
Sana daha önce belirttim , sende onayladın
Israrla hala soruyorsun :T

Komutlar şu şekilde ,
Kütüphane / Karakter Tanıtımları / Kızıl Saç Korsanları / Shanks.
Ona bakarsan kutuphanede Shanksin kenbunshoku haki bildigi geciyor bunu Beyazsakalin attigi surahiden son anda kurtulmasina baglamislar sanirim one piece wikiada.Ancak Shanksin kenbunshoku haki bildigi nerede gecti?O surahiden kendi refleksi sayesinde kurtulmussa?
Bunun gibi Shanksin kilic ustasi olduguda aciklanmadi.Sen aciklandi demissin :)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık