Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Game of Thrones (2011-2019)

Diziyi Beğendiniz mi?

  • Evet, beğendim.

    Kullanılan: 43 71.7%
  • Hayır, beğenmedim.

    Kullanılan: 17 28.3%

  • Kullanılan toplam oy
    60
6.Sezonun 6.bölümünü izledim. Geçenlerde başlamıştım zaten, her zaman Tolkien'in oluşturduğu evrenle kıyaslayıp Buz ve Ateşin Şarkısı'nı üstün gördükleri için aşırı büyük bir önyargım vardı hep "o kadar da olamaz" diyordum ve aynen de öyle, yakınından bile geçmiyor. :D
Ama adamın oluşturduğu evren gerçekten hatrı sayılır derecede güzel. Dizi güzel ilerliyor, bazı durumlarda sıkıldığımı hissetmem dışında gayet sürükleyici ilerledi. İzlenilmeye kesinlikle değermiş yani. Kitaplarına sanırım dizi final yaptığında başlarım, şuan dizi hakkında söyleyebileceğim bir şey varsa da Stark'ların intikamını birinin alması gerekiyor. :/ Ve umarım o biri de Arya olur.
Spoylır gibi olmasın ama kitapta Arya'nın anası, dizide de bizzat Arya oluyor :D Ayrıca LOTR üçlemesi vs. Dizi yapsak, sence kim alır?
 
Bir tek ben mi özledim bol konuşmalı, atıp tutmalı bölümleri. İyi geldi ama epey daha yoğun olabilirdi.
Baelish'i Arya halleder diyordum. Sansa tarafı sürpriz oldu.
Bu dirilmiş ejderha sonsuz alev atıyor. Vay anasını ya... Ejderha camı ile birlikte Cersei'nin mancınıklarına ihtiyaçları var gibi ama o da sattı. Bakalım neler olacak.
Kaç yıllık duvar gel sen bir boka yarama. :(
Edit; Tyrion baba sevişmeden mi rahatsız oldu yoksa Cersei ile çaktırmadan kendi aralarında bir anlaşma mı yaptı acaba?
 
Ve bir sezonu daha geride bıraktık.Kaldı 1 sezon.Şu 2019 haberleri yalan çıksın.O kadar bekleyemez benim bünye.

Gelelim bölüme.Kralın şehrindeki karşılaşmalar ve diyaloglar hoşuma gitti.Tyrion-Podrick,Tazı-Brienne,Tazı-Dağ,Jaime-Brienne vs. iyidi.

Tazı ölüyü çıkardıktan sonra başta Cersei olmak üzere herkesin bi üç buçuk atmasıda güzeldi.

Cersei ve Tyrion'un konuşmasında ikisi de oyunculuklarını konuşturmuşlar.Peter Dinklage zaten malumunuz ama Cersei karakterinden ne kadar nefret etsemde Lena Headey bildiğin yaşıyor.Tyrion çocuklar için üzgünüm tarzı bir şey derken Cersei'nin ''Duymak istemiyorum.'' diye çıkıştığı yer oyunculuğunun zirvesidir heralde.

Baelish b.ku hakettiğini buldu sonunda.Zerre sevmiyodum geberdi gitti iyi oldu.

Jaime adamlığını gösterdi.Öperim adaleti dedi ve gitti.Sanırım kuzeye doğru yola çıktı.

Gelelim bölümün hatta tüm sezonun benim için en büyük hayal kırıklığına.Rhaegar Targaryen!!Allah sizi bildiği gibi yapsın.Ulan o ne biçim Rhaegar.Bir de Viserys'i oynatmışlar diyorlar.Böyle Rhaegar olduğu bilseydim o sahneyi valla geçerdim direk.Şerefsizler bıraksaydınızda hayalimdeki gibi kalsaydı bari.O kadar süredir beklediğim adam olmamış.Umarım bir daha Rhaegar'ı göstermezsiniz.Hayalimdeki gibi kalsın.

Jon Snow=Aegon Targaryen.Valla reyiz benim için her zaman Jon Snow olarak kalıcak.

Duvar sonunda yıkıldı.Viserion çok sağlam gözüküyor.Çok hızlı geldi bana.Drogon'la Rhegal'a kök söktürcek gibi.Tormund ve Beric'e bir şey olduğunu sanmıyorum.Diğer sezonun başında muhtemelen Jon ve Dany Winterfell'e gelicek.O sırada da bizim ikili ölülerin duvarı geçtiğini haber verir.

Evet sezonun geneline baktığımızda mantık hataları,ışınlanmalar falan vardı ama çok takılmadım.Zevkli bir sezondu.

Final sezonuna gelince en çok beklediğim şey Vadedilmiş Prens.Bana göre de %100 Jon reyiz olduğundan ortamlara akmasını bekliyorum.Hatta benden başka düşünen var mı bilmiyorum ama atıyorum ortaya teoriyi.Final sezonunda Jon reyiz bir kez daha ölecek ve Beric Jon'un vadedilmiş prens olduğunu anlayıp kendi hayatı karşılığında Jon'u tekrar diriltecek.Sonrasında prensimiz Night King'in üstüne yardırır artık.Bu kalsın burda.2018 olmadı 2019'da tutarsa hatırlatırım.
 
O nasıl bir isim, sanki random atmışlar :D Ejderha ismi olsa, daha iyi olurdu.
Valla bilmiyom da got evreninde bu isimde başka targaryen varmış galiba.Hem Lyanna'nın dudaklarını okuyup hemde daha önceden böyle bir isim olunca ismi ''Jaehaerys'' demişler.Ejderhaya da güzel giderdi dediğin gibi ama Aegon'dan daha havalı geldi bana.:D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık