Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sadakat

Sadık Olanlar Kimlerdir?


  • Kullanılan toplam oy
    144
Valla koşula göre yürümeye çalıştığımda bile Luffy'nin çok ciddi bi mesele olsa da öldür emri vermesini kuramıyorum :S Belki tüm arkadaşlıkları yalan üzerine kurulu olmalı, üzerine de tayfaya, saboya ne bileyim dostlarının canına kastetmiş veya edecek biri olmalı ki böyle bişeyi emretsin. Bu durumda tayfanın bilmesi elzem ki bilmeden, sorgulamadan veya bişeyler sezmeden kolay kolay bu emri yerine getirebilecek ne Zoro ne Brook ne de Jinbei var. Çünkü ortak bağlar kurmuşlar, bu tek kişiye sadakat ile ilgili de değil. Kaptan da olsa sözünün hükmü bu duruma kolay tesir etmez. Belki ben fazla emosyonal yaklaşıyorum bilemiyorum ama kimsenin yapacağını düşünmüyorum.
 
Çok zor bir soru olmuş.
Sebebi bilmeleri bile sorunun zorluğunu değiştirmiyor. O kadar bağlı biri var mıdır acaba sebebi bile sormadan öldürecek tayfadan birini. Sanmıyorum.

Böyle bir şey için olayın tayfanın gözü önünde yaşanması lazım Kanjuro olayında olduğu gibi. Durum Kanjuro'da olduğu haliyle gerçekleşirse Zoro, Robin ve Brook yapar, Jimbei de burası benim öleceğim yer der :artiz:
 
Hiçbiri yapmaz. Kafasına yatmayan, gerçekten kendisinin zoruna giden bir şey olmadığı sürece. Luffy'i kaptanı olarak sevip saysalar da kölesi değiller, ki ilk bir garipserler zaten. Bunun içine cin kaçmış derler ilkten.

Jinbe yapar demişler, Jinbei adasını kurtaran Beyazsakal'ın tayfasındaki adam "Kardeşime sahip çık" dediği zaman bile "kafama yatarsa" diyebilen bir adam. Yani kafasına yatmadığı sürece kimseyi öldürmez.

Sorgusuz sualsiz ailesinden birine bunu yapabilecek biri olsa bu kadar hayranı olmazdı Hasır Şapka tayfasının.
 
Luffy böyle bişey demişse kesinlikle bir sebebi vardır. Luffy tayfadan birisini öldürmek isteyecek en son kişi. Eğer Luffy böyle bir emir vermişse diğer herkes tereddütsüz yapacaktır.
 
Çok zor bir soru olmuş.
Sebebi bilmeleri bile sorunun zorluğunu değiştirmiyor. O kadar bağlı biri var mıdır acaba sebebi bile sormadan öldürecek tayfadan birini. Sanmıyorum.

Böyle bir şey için olayın tayfanın gözü önünde yaşanması lazım Kanjuro olayında olduğu gibi. Durum Kanjuro'da olduğu haliyle gerçekleşirse Zoro, Robin ve Brook yapar, Jimbei de burası benim öleceğim yer der :artiz:
:hhh:
Yalnız herkes neden ihanet üzerinden gidiyor ki? İhanetin karşılığı öldürmek değil. Hele bu bizimki gibi gruplar için. Hani bir güzel dövülür hain ama öldürmek çok başka bir şey.

Tayfadan birini öldürme/ölüme terk etme durumunu biz Merry'de gördük. Zaten ölmüştü Merry. Uzatmalarındaydı. Acısını son vermeleri gerekiyordu. Anca böyle bir şey lazım bu emir için. Kuma gibi olmak ya da mesela. Yani tayfa üyesinin ölmesinin onun için daha hayırlı hale geleceği bir durum gerekir.
Bu durumda yükü kim sırtlar isim veremem ama Usopp dışında hepsi kabullenir. Bunu da gördük. Aksi durumda bir "vur emri" ve "emredersin kaptan" durumu beklemiyorum ben bizimkilerden.
 
Çok katmanlı bir varsayım olmuş bu. Şimdi Luffy böyle bir şey isteyecek adam değil bunun için inanılmaz ekstrem bir durum olması lazım. Tayfada Luffy'e bu kararı aldıracak kadar rezil karakterli ve şerefsizce aksiyonlara girecek hiçbir üye yok bunların da bazılarının bu karakterde olduğunu varsaymamız lazım falan. Değişik işler. Bütün bu ihtimallerin gerçekleştiği bir senaryoyu değerlendiriyorsak eğer, sanırım sadece Zoro herhangi bir tereddüt göstermeden emri uygulardı. Bizimkileri bu durumda hayal etmek tiksinç bir şey bu arada açmaz olaydın şu konuyu lanet gelsin canım sıkıldı şu an.
 
Apaçık bir hain hadisesi -Teach gibi- olmadığı müddetçe ki tayfada böyle bir şey olması olasılığı sıfır, böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Ya da diğer bir deyişle böyle emre uyulmasının tek yolu böyle bir hainlik vakası olmasıdır. Zaten böyle bir hainlik olmadığı müddetçe Luffy'nin böyle bir emir vereceğini de pek sanmıyorum ya. Bu Sanji'nin olayı gibi bir olay değil tabi. Dediğim gibi Teach tarzı bir hainlik.
 
Tayfa üyeleri şimdi ki kişiliklerinde olduğunu düşünüyorsak söylediği ve bunu duyan tüm tayfa üyelerini kaybeder. Tayfadan atma söz konusu olsa hepsi katılabilir ama arkadaşını öldürmek farklı mevzu.
 
Go D. Usopp ve Ban D. Age Chopper... Bu isimleri yazarken bile içim dışım irade, kaptana bağlılık ve cesaret doldu. Kesinlikle Luffy'nin tek vur emriyle tüm tayfanın defterini dürecektir bu ikili.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık