Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Jack ile kim dövüşür?

Sizce kim?


  • Kullanılan toplam oy
    270
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir düzeltme yapayım. Shogun kral değildir, hiyerarşide kralın altındaki kişidir kendileri.

Kral
|
Shogun
|
Daimyo
|
Samuray

Diye gider hiyerarşi.
 
Jack i hafife almıyorum sadece Sanjinin gösterildiği kadar az geliştiğine inanmıyorum patlama yapacak kıyafetide Usoopa uyarlarlar
Usopp teknolojide o seviyeye gelir mi bilmiyorum. Sonuçta o kıyafeti yapan adam Vegapunk gibi Caesar gibi bir bilim adamı. Usopp teknoloji konusunda yetenekli ama bu başka bir seviye. Ha eğer Usopp, korsanlar kralının tayfasıda olacaksa bu konuda da en üst seviyelere çıkmalı diyorsan ona katılırım. Sonuçta Usopp tayfanın hem nişancısı hem de teknoloji uzmanı. Nişancı konusunda en iyi olacaksa teknoloji konusunda da en azından en iyilere yakın olmalı.

Not: Yine de o kıyafeti Usopp'a giydireceğini sanmıyorum. Usopp onu değiştirmeyi başaracak seviyeye gelse bile o kıyafet Sanji'nin ve hep onun olarak kalacak.
 
Luffy daha yardım almadan komutan indirmemişken zoro nasıl indiriyor ben de bunu soruyorum sana? İlk mesajımda yazdım zaten zoro’nun jack’i indirebilmesi için mangaka’nın öyle yardımlarda bulunması lazım ki kata ve cracker’deki saçmalıkları bile unuturuz. Zoro’nun dövüşlerinde bu tarz şeyler olmadığı için jack’i yenme ihtimali %0 diyorum zaten.

Koramiral’e tek atanlar niye amiral alamasın? Ya da luffy sağ kolu indirdi şimdi niye yonkou indiremesin? Senin kurduğun mantıkla bunlar aynı. Yonkou nasıl ayrı bi ligse Sweet commander’lar da ayrı bi lig. Dördüncü komutandan üçüncü komutana atlayamazsın öyle.

Law’ın zoro’dan üstün olduğu benim gözümde net. En azından şimdiye kadar gördüklerimiz bunu gösteriyor.

Jack’in sivile salladığı saldırıyı zoro ashurayla durdurur demedim. Ya sivile salladığı saldırıyı durdurur ya da en güçlü saldırısını kullanarak sıradan saldırıları durdurur dedim. “Ya da” var orda.
Bunu geçtim “en güçlü saldırıları” derken aklımda ashura yoktu. Ama jack’in zoro’ya salladığı kılıca şuan en az 1080 pound’la karşılık vermesi gerekir bence.
___________

Zoro>law olsa eminin daha net görürdük bunu. Hem punk hazard’da hem de dresrosa’da zoro’nun yerine law’ı koy. Belli olur farkları. Zoro iki yıl önceki ashuradan sonraki en güçlü saldırısını kullanıp pica’yı yendi. Law aynı şeyi meyvesiyle dövüşün başında yapardı muhtemelen.
Zoro pica’nın hakisini geçip keserken de bu tekniği kullandı. Law koca bi arc boyunca hakisi övülen adamı kesip dağı da ikiye böldü.

Aradaki hız ve hax farkına bakarsak aynı seviyede olmaları için zoro’nun kesme gücü konusunda araya baya fark koyması lazım. Ama denk olup olmadığı bile belli değil. Sadece dayanıklılık kozu var. Bi arc’ta 10 kere “bu sefer öldü galiba” dedirten adama kıyasla ne kadar dayanıklı olduğu da ayrı bi konu ama neyse.

Hadi law neyse. Normalde 2 yıllık haki ve meyve antrenmanıyla luffy’nin geleceği seviye de gear 4’süz haliydi. Ve law ile luffy’nin uyanışsız dof karşısındaki performanslarına bakarsan yakın olduklarını görürsün. Zoro luffy’e kıyasla daha çok güçlendiyse bile ne kadar fark olabilir? Luffy gear 4 gösterene kadar zoro hiç “ben galiba luffy’den güçlüyüm kaptan ben mi olsam” diye düşünmedi mi? Luffy’nin gear 4’süz halinden ve law’dan güçlü çıkarsa saçma olur.


Zaten sen de zoro 1.8 law eder demişsin attığın sayfada. Ben de diyorum ki dof uyanış kullanmıyorken düşük zorlukta yendi law’ı. Luffy de bu dof’u ezdi gear 4’te. Ona rağmen yardım alması gerekti komutan yenerken.
Zoro madem yardım almayacak o zaman nasıl 1.8 law seviyesiyle yardımsız komutan alıyor?

Güç ödülle ölçülmez bunu zaten sen de biliyorsun. Saydığın adamlar bi yonkou’nun çocukları ve tayfasındaki önemli adamlar. Hepsinin kontrolünde birer ada var. Luffy şuan yonkou olsa, zoro’ya da ada verse zoro’nun ödülü de 600 milyon olur. Ödüller o kadar tutarsız değil. Birçok şeyin ödülü etkilediğini unutuyor bazı insanlar.

Ben demek istediğim şuydu:
Zoro kara kral olarak farkını koyduğu zaman mangaka net hissettirir bunu. Ödüle de yansıtır. Luffy nasıl 500 milyon’la bile en yüksek ödüllü çaylakken 1.5 milyar’a atladıysa zoro’ya da aynısı olur. Ne sebeple olursa olsun sanji’nin ödülü daha yüksekken aralarında o kadar güç farkı olması inandırıcı gelmiyor.
Zoro elbette daha güçlü ama lig farkı yoktur aralarında. Biri ligin altlarındayken diğeri ligin tepelerinde.

Mangaka ikisinin de artılarını ve eksilerini gösterdi zaman atlaması sonrasında. Ama dikkat etmediği bişey oldu. Zoro’nun eksisi hızıydı ama bundan dolayı darbe alsa da dayanıklılığı devreye giriyor. Zoro’nun artısı olan hasar gücünü düşük göstermiyor.

Sanji’de ise hızını ve kenbunshokusunu iyi gösteriyor. Ama eksisine geçince sıkıntı çıktı. Sanji’nin dayanıklılığının düşük olduğunu gösterebilmesi için sanji’nin hasar alması gerekti. Sanji hasar alınca da kenbunshokusuyla hızının da iyi olup olmadığı tartışılmaya başladı. Sanjinin eksileri artılarını da yok etti. Mangaka zaman atlamasından sonra buna dikkat edemediği için aradaki fark çok açılmış gibi görünüyor. Bence wano’dan sonra bi daha seviyeleri yakın olmayacak ama şuan o kadar fark görmüyorum ben aralarında. O yüzden zoro jack’le saldırı çarpıştırıp uçurulmamayı başarırsa yeter bana. Daha fazlasını beklemem.

Zoro’nun seviyesi jack’le dövüşüp dövüşmeyeceğini etkileyen bişey biliyorum ama konudan sapmaya başladık bu arada. Cevap yazacaksan zoro’nun seviyesiyle ilgili bi sayfaya yazman daha iyi olur. Ben hangi başlığa yazacağıma karar veremedim.
Luffy 3. komutana yardım alırken 1. komutanı da indiriyor aynı zamanda ? Ek olarak sen Luffy'yi Zoro'dan daha güçlü görüyorken ben görmüyorum. Yorum farklılığı buradan kaynaklanıyor büyük oranda.

Law'ın nesini gördün de Zoro'dan net bir şekilde üstün görüyorsun anlamadım. 1.8 Law olayina takilma. Onu biraz da makara niyetli yazmıştım. Konuyla ilgili asıl ayrıntılı mesajimı buraya bırakıyorum. Bir itirazın ya da karşıt görüşün varsa genel tartışmadan yanıt verebilirsin. Konu başlığından uzaklaşmayalım burada.

http://korsanfan.com/konu/zoro-law-hawkins-hakkında-kısa-bir-analiz.7180/page-30

Luffy g4'le Kraker'i uçuracak Zoro Jack'in en basit saldırısını en güçlü saldırısı ya da saldırılarından biriyle durduracak hee ? :) Zoro'yla Luffy arasında o kadar uçurum bir güç farkı yok. Diyorsun ya Luffy yardımla komutan aldı Zoro nasıl alacak.. Zoro ve Jack karşılaşırlarsa iş bir p-up'a bakacak. Yani Luffy yardımla alırken Zoro p-up'la alacak (en kötü ihtimalle) ;)

Zoro'nun alacağı p-up'ların sayısı Luffy ve Sanji'nin alacağı p-up sayısına denk. Bu adam bu kadar p-up'ı 3 bölümde mi alacak ?
Kronolojik olarak Zoro'nun gücünü gösterme ve güçlenme zamanı çoktan geldi. Her türlü altyapı mevcut. Neden olmasın ? Luffy yardımla aldı olayına bu kadar takılma. Zoro p-up alıp yendi Luffy de p-up alsaydı o da Kraker'i yenerdi derler en kötü çözülür mesele :gamyon:;)

Güç ödülle ölçülmez, doğru. Benim de demek istediğim buydu zaten. Ek olarak diyorum ki 500m eden adam 860m+1.057m eden iki adamı yeniyorsa ederi 600-700m olan Zoro 1 milyarlık adamı p-up alarak neden yenemesin ? Dövüş içinde gelişme durumunu hep göz ardı ediyor ve Zoro'nun gücünün büyük bir kısmını göstermediği bilindiği halde bu etkenler yok sayılıyor. Bu adam Kaku'yu zor kesiyordu Ashura ile tek attı geçti. Aynısını Jack'e yapamayacağının bir garantisi var mı ?

Mangaka Fujitora'ya ezdirmemiş Zoro'yu, sen Zoro Jack'in bir vuruşunu karşılasa iyidir'in peşindesin :fool:
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık