Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Zoro, Tek Kılıçla En İyi Kılıç Ustası Olabilir mi?

Tek Kılıçlı Zoro seri sonu En iyi kılıç ustası olur mu?

• Evet en iyisi olur

Kullanılan: 38 36.9%
  • Hayır en iyisi olamaz

Kullanılan: 59 57.3%
  • Kararsızım

Kullanılan: 6 5.8%

• Kullanılan toplam oy
    103
İşte geri çekmesine neden izin vermiyoru sorgula. Sonra neden sanırım bununla yetinebilirim, idare edebilirim diyip orağı kendinin çektiğini ve sonra ağzına alıp üç kılıç tekniği olduğunu belirterek pugatory onigiri yaptığını açıklamaz. Bunun ile idare edebilirimi tamamen üç kılıç tekniğini yapabilmek için söylüyor bu çok açık ve net.

Bu arada nasıl çürütmüyor? O atağı zaten yedii nasıl cevap oluyor? Herhalde atağı showunun bir parçası olarak bilerek yedi demeyeceksindir.
Hiç sorguluyor musun mesela Zoro'nun bedeninden silahını bile çıkaramayan rakibi için üç kılıç zorunluluğu koştuğunu :fool:

Bence Sorgulamıyorsun :hhh:

Neyse dediğim gibi bu olay bir inatlaşma başka bir şey değil.

Luffy neden Katakuri'de King Kong kullanmadıya nasıl cevap bulunabiliyorsa Zoro orada neden Shishi Sonson yerine üç kılıç teknikllerinden daha iyilerini kullanmadıya da cevap bulunabilir. Ben sana WB örnekleri verdim bir sürü. Roger'da kullandığını görmediğimizi, Çöp Devlerde kullanıyor dedim. Kimde ne kullandığından öyle kesin bir sonuç çıkmaz.

Ben Zoro'nun bazı tekniklerle çelik kesebilmesini de şöyle yorumluyorum. İster istemez Zoro tekniklerinde haki kullanıyordu bence. Metalin sertliğini aşması için hakisinin tek bir kılıca yönelmesi daha iyi. Şöyle anlatayım. Çeliğin sertliği 80 olsun. Zoro tek kılıcına hakisini yoğunlaştırdığında toplamda o sertliği aşacak seviyeye erişiyor. Ama bu sadece özel durumlarda işe yarıyor. Mesela tek kılıca 80 yükleyebiliyorken üç kılıca 50 yükleyebilsin. Ama karşıdaki normal bir deriye sahip insan oldu mu bu sefer üç kılıç tekniğiyle totalde daha çok zarara sebep oluyor. Kuma'ya da bu sebeple kesik atamıyorum bari tek bir yoğun atakla zarar vereyim demiş olabilir. Ama fark ettiysen bu bazı özel durumlarda oluyor. Ve mantıken böyle bir açıklama da oturuyor.

Yani eğer ki aşamadığı bir sertlik varsa bunu aşmada tek kılıca tüm hakiyi yüklemek daha avantajlı. Ama sertliği aşmada bir sorun yoksa hakiyi üç kılıca dağıtıp üç kılıç tekniği yapmak ise genel anlamda daha zarar verici. Yani MR1'i üç kılıç tekniğiyle kesebilecek olsaydı onunla keserdi. Zoro fanı arkadaşımız olan Roronoa Zoro'nun çeliği sadece belli başlı tekniklerle kesiyor gözlemi beni böyle bir görüşe itti. Ama totalinde üç kılıç teknikleri daha güçlüdür.

Onun dışında Shishi Sonson'ı kullanmasının sebebi yine Luffy'nin Kata'ya King Kong'u açık açık vuramayacak olmasının kabulü gibi Zoro'da Onigiri ve Sanzen Sekai gibi teknikleri Kuma'ya o sıra yediremeyeceğini düşündüğünden kaynaklı da olabilir. Yani bunlar hiçbir şekilde sebep olamaz.

O yüzden sana ben direk Kamazo olayını yorumla diyorum. Oradaki konuşmalar, eylemler ne anlama geliyor hala yorumlamadın.
Bu cevapla durumu tamamen istediğin gibi büktün ama reis, kusura bakma. Verdiğin sayılar falan mangada karşılığı olan şeyler değil. Tek kılıca 80, üç kılıca 50 demişsin mesela. Peki, Shishi Sonson ile 200'lük bir hasar çıkarmadığını nereden anlayacağız? Nereden çıktı yani bu sayılar?
Senin dediğin bu mantıkla, Zoro'nun tüm 3 kılıç teknikleri>tüm 2 kılıç teknikleri>tüm 1 kılıç teknikleri oluyor. Bunun imkanı yok. Öyle olsaydı mesela Ryuma'ya karşı son vuruşunu tek kılıçla değil, 2 kılıçla yapardı. Zoro bu teknikleri tamamen karışık kullanıyor.

Hiç sorguluyor musun mesele Zoro'nun bedeninden silahını bile çıkaramyan rakibi için üç kılıç zorunluluğu koştuğunu :fool:

Bence Sorgulamıyorsun :hhh:

Neyse dediğim gibi bu olay bir inatlaşma başka bir şey değil.
Ben üç kılıcı zorunlu koşmuyorum yalnız. Zoro niçin kendine daha çok zarar verme pahasına böyle şeyler yapıyor ve sanırım bununla yetinebilirim sözlerini yorumluyorum bence tamamen net olarak işinin bittiğinden emin olmak için üç kılıç tekniği kullanıyor. Diğer türlü yenebilir yenemez ayrı ama üç kılıç tekniğiyle daha rahat kesin yeneceği aşikar. Zira genel anlamda üç kılıç teknikleri> büyük diğer kılıç teknikleridir. Yoksa rakibinin kendi stiline bile uymayan orağını ağzına almasının hiçbir mantıklı izahı yoktur. Hadi orağı sıkmasına çıkarmasına izin vermemesine sonra kendi çıkarmasına show diyelim ama sonrası sıkıntı oluyor sonra neden sanırım bununla yetineceğim demesine ve üç kılıç stilinde bir teknik yapmasına show diyemezsin. Onu çıkarıp yere atsa 2 kılıçla işini bitirse daha çok show olur. Hani show adamı ya.

@Roronoa Zoro

Rakamlar tamamen sembolik. Üç kılıca 50 olsun toplamda 150 birim olsun. Sonra bunu tek kılıca yüklesin diyelim bu da 150 olsun mesela. Aşması gereken sertlikte 100 birim olsun mesela. Zoro bu noktada o sertliği aşabilmek için mecbur tek bir kılıcına odaklamış olabilir bunu. Böyle yorumluyorum çünkü sen kendin dedin sadece belirli tekniklerle çeliği kesiyor diye. Ayrıca ben her üç kılıç tekniği>tek kılıç tekniği>iki kılıç tekniği felan gibi şeyler de demiyorum. Ama üç kılıç tekniğinin en güçlüleri > tek kılıç teknikleri.

Her şeyi geçtim Zoro'nun en güçlü formu denilen form olan Ashura'da 9 kılıca sahip olmasını neyle açıklayacaksınız? Bu tekniğin kendisi kılıç sayısının önemini vurguluyor zaten.

Ben üç kılıcı zorunlu koşmuyorum yalnız. Zoro niçin kendine daha çok zarar verme pahasına böyle şeyler yapıyor ve sanırım bununla yetinebilirim sözlerini yorumluyorum bence tamamen net olarak işinin bittiğinden emin olmak için üç kılıç tekniği kullanıyor. Diğer türlü yenebilir yenemez ayrı ama üç kılıç tekniğiyle daha rahat kesin yeneceği aşikar. Zira genel anlamda üç kılıç teknikleri> büyük diğer kılıç teknikleridir. Yoksa rakibinin kendi stiline bile uymayan orağını ağzına almasının hiçbir mantıklı izahı yoktur. Hadi orağı sıkmasına çıkarmasına izin vermemesine sonra kendi çıkarmasına show diyelim ama sonrası sıkıntı oluyor sonra neden sanırım bununla yetineceğim demesine ve üç kılıç stilinde bir teknik yapmasına show diyemezsin. Onu çıkarıp yere atsa 2 kılıçla işini bitirse daha çok show olur. Hani show adamı ya.
Buna ben cevap verdim ama pek beğenmedin sanırım. Orada Zoro'nun 3.kılıcı yoktu ve 3.kılıcını geri alma niyetindeydi. 3.kılıcı olmadığı için de 3 kılıç stilini kullanamıyordu. Orada da o şekilde kullandırdı Oda ve Hiyori, Onimaru gibi karakterler buna şahit oldular. Zaten Hiyori'nin 3 kılıç stiline verdiği tepkiyi görmüşsündür. 2 kılıç olsaydı o tepkiyi vermeyecekti.
Gelelim orağı çıkartmamasına. Orada açıkça Zoro klasik şovlarından birini yapıyor. Daha önce neden kendi yarasını kestiyse, burada da aynı sebeple bu hareketi yapıyor.

Hadi senin dediğin kadar üç kılıç tekniği için kasıp olayı garantiye almak istemiş olsun, söyle bana lütfen neden Onigiri :hhh: Neyse sen haklısın likeni verdim ;)

Gözünü seveyim ya adam soktuğu şeyi çıkaramamış hala tartışmasını yapıyorsun...

Buna ben cevap verdim ama pek beğenmedin sanırım. Orada Zoro'nun 3.kılıcı yoktu ve 3.kılıcını geri alma niyetindeydi. 3.kılıcı olmadığı için de 3 kılıç stilini kullanamıyordu. Orada da o şekilde kullandırdı Oda ve Hiyori, Onimaru gibi karakterler buna şahit oldular. Zaten Hiyori'nin 3 kılıç stiline verdiği tepkiyi görmüşsündür. 2 kılıç olsaydı o tepkiyi vermeyecekti.
Gelelim orağı çıkartmamasına. Orada açıkça Zoro klasik şovlarından birini yapıyor. Daha önce neden kendi yarasını kestiyse, burada da aynı sebeple bu hareketi yapıyor.
Tamam 3 kılıç stilini kullanamıyordu güzel dedin de neden üç kılıç stilini kullansın? İki kılıç stilinden birini kullansana hatta tek kılıç stili de kullanabilirdin. Neden onun yerine üç kılıç stilini kullandı? Hem de kendi stiline uymayan bir orağı ağzına almak için kendinden çıkarma pahasına?

Hadi senin dediğin kadar üç kılıç tekniği için kasıp olayı garantiye almak istemiş olsun, söyle bana lütfen neden Onigiri :hhh: Neyse sen haklısın likeni verdim ;)

Gözünü seveyim ya adam soktuğu şeyi çıkaramamış hala tartışmasını yapıyorsun...
Onigiri saldırısı Zoro'nun imza ve en güçlü saldırılarından biri çünkü. Burada da purgatory onigiri yapıyor. En güçlüsü de bence Sanzen sekaidir. Ashurada 9 kılıç oluyor o form varsa o sanzen sekaiden de güçlüdür. İlk üç böyle olur. Ya da üç kılıç stilinde hatırlamadığım başka güçlü saldırısı varsa Onigirinin yerini alabilir.

Tamam 3 kılıç stilini kullanamıyordu güzel dedin de neden üç kılıç stilini kullansın? İki kılıç stilinden birini kullansana hatta tek kılıç stili de kullanabilirdin. Neden onun yerine üç kılıç stilini kullandı? Hem de kendi stiline uymayan bir orağı ağzına almak için kendinden çıkarma pahasına?
Bunun cevabını veriyorum ama aynı soruyu sorup duruyorsun. Ben sana daha ne diyeyim?

Ben bunu Oda bilir diyorum. Ama Zoro'nun hareketinden anlaşılan işi net şekilde bitirmek için bu atağa ihtiyaç duyduğu. Alırdı belki daha çok zorlanırdı. Çünkü atak ona ağır geldi en kısa zamanda işini bitirmek için belki de öyle güçlü bir atağa ihtiyacı vardı ki orağı kendisine zarar verme pahasına sıkıp çıkarmasına izin vermemesi buraya gidiyor. Sizin savunduğunuz gibi show yapmaya değil. Show yaptıktan sonra düşüp bayılması bu show savını çürütüyor çünkü.

@RedTeroR

Bir tane artı değer katacak yorum, ifade yok be Ferit. Demagoji, alay, trollükten başka bir şeyler de yap arada.:D Ciddi ciddi tartışıyoruz burada her zamanda böyle olmaz yani. Ama sen hep bunu cevap veremediğin konularda yapıyorsun.:( Yani anlıyorum ki bunun için bir izahın yok.
Ben hala ihtiyaç için değil şov için yaptığını düşünüyorum reyiz... :D

Bu arada Alpa kaç cephede savaşıyorsun yeter yoruldun, bırak gitsin reyiz, artık huzur bulabilirsin... kaksks

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık