Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Zoro, Tek Kılıçla En İyi Kılıç Ustası Olabilir mi?

Tek Kılıçlı Zoro seri sonu En iyi kılıç ustası olur mu?

• Evet en iyisi olur

Kullanılan: 38 36.9%
  • Hayır en iyisi olamaz

Kullanılan: 59 57.3%
  • Kararsızım

Kullanılan: 6 5.8%

• Kullanılan toplam oy
    103
Daha fazla kılıç daha fazla güçlü yapar söylemine bu sayfa cevap olur.

Zoro dediğimiz karakter 9 yaşından itibaren üç kılıç stiline yönelmiş birisi. Adam sonradan buna alışmış tabi ki onu tek ve iki kılıç kullanmaktan güçlü yapacak.

@Alpamis

Yanlış anlama ama orada neden daha fazla hasar alma pahasına öyle bir şey yaptığına fazla takılıyorsun. Mesela Luffy, Dof'un işini çabucak bitirmek isterken neden Snake Man yerine bound-man modunu açtı? Güç olarak yetersiz mi gelecekti, Kata'ya bile yeten güç? Hayır, mangaka'nın göstermek istediği bir şey vardı. Oda gibi güç gösterimleriyle oynayan bir adamın serisine fazla takılmaya gerek yok. Fazla takılınca Ki'2emon'un saldırı gücü Luffy'den fazla oluyor falan. :D O yüzden akışına bırakmak gerekiyor.
Yüzde yüz katılıyorum. Bir de, Ryuma dövüşünü de örnek verdim. Orada 2 kılıcı vardı Zoro'nun ama bitirici vuruşunu tek kılıçla yaptı. Net olarak bir teknik sıralaması yapmak çok yanlış. Sadece genel olarak 3 kılıç Zoro>2 kılıç Zoro>1 kılıç Zoro denebilir. Çünkü her kılıç eksildiğinde, onlarca tekniği yapamaz hale geliyor. Üstüne bu şekilde kendini eğitmiş bu adam.
Mesela Ashura'nın en güçlü hali olması da enteresan. Burada sadece kılıç sayısı olarak bakarsak yine yanılırız. Çünkü Ashura'da 3 tane Zoro oluyor. Sadece kılıç sayısı artmıyor yani. Öyle olsa, normal durumda da 9 kılıç falan kullanırdı.

Daha fazla kılıç daha fazla güçlü yapar söylemine bu sayfa cevap olur.

Zoro dediğimiz karakter 9 yaşından itibaren üç kılıç stiline yönelmiş birisi. Adam sonradan buna alışmış tabi ki onu tek ve iki kılıç kullanmaktan güçlü yapacak.

@Alpamis

Yanlış anlama ama orada neden daha fazla hasar alma pahasına öyle bir şey yaptığına fazla takılıyorsun. Mesela Luffy, Dof'un işini çabucak bitirmek isterken neden Snake Man yerine bound-man modunu açtı? Güç olarak yetersiz mi gelecekti, Kata'ya bile yeten güç? Hayır, mangaka'nın göstermek istediği bir şey vardı. Oda gibi güç gösterimleriyle oynayan bir adamın serisine fazla takılmaya gerek yok. Fazla takılınca Ki'2emon'un saldırı gücü Luffy'den fazla oluyor falan. :D O yüzden akışına bırakmak gerekiyor.
Bound-Man daha hızlı bir şekilde bitirebilir diyebilirsin buna. Hatta o sıra Snake Man var mıydı o bile belli değil. Ama o zaman bir mantık yok diyorsan sadece şu karakterde yok demeyeceksin ya da çifte standart yapmayacaksın. Eğer mantıktan bahsedeceksek de başka bir çıkar yol yok. Yoksa biz de biliyoruz her şeyin senaryo olduğunu , Oda'nın eğip büktüğünü.

Ben Kinemon'un durumuna kendimce bir mantıklı açıklama yaptım, Manga içerisinden verilerle , Oda'yı işin içine katmadan. Ama bazılarının bböyle bir açıklama gelmediği sıra Oda'nın senaryosu yüzünden eğip bükme demeyecek olduğunu da biliyoruz.:D İşte ben burada o şeilde seri içerisinden mantıklı bir bakış açısıyla yazıyorum. Harbiden de açıklama gelmezse Kinemon'un o sıraki saldırı gücü Luffy'nin g4'teki tekniklerini aştı demek mantıklı olan şey olacak ama bu da bir gerçek.

Yüzde yüz katılıyorum. Bir de, Ryuma dövüşünü de örnek verdim. Orada 2 kılıcı vardı Zoro'nun ama bitirici vuruşunu tek kılıçla yaptı. Net olarak bir teknik sıralaması yapmak çok yanlış. Sadece genel olarak 3 kılıç Zoro>2 kılıç Zoro>1 kılıç Zoro denebilir. Çünkü her kılıç eksildiğinde, onlarca tekniği yapamaz hale geliyor. Üstüne bu şekilde kendini eğitmiş bu adam.
Mesela Ashura'nın en güçlü hali olması da enteresan. Burada sadece kılıç sayısı olarak bakarsak yine yanılırız. Çünkü Ashura'da 3 tane Zoro oluyor. Sadece kılıç sayısı artmıyor yani. Öyle olsa, normal durumda da 9 kılıç falan kullanırdı.
O sahneden sadece kılıç sayısıyla gücün artmayacağı anlaşılır. Ağırlık dediği şey amaç, iradedir. Yoksa 3 kılıçlı Zoro'nun , Tek kılıçlı Zoro'yu doğrayacağı aşikardır. 3 tane Zoro oluyor demişsin de bunlar farklı şeyler yapan Zoro'lar olmuyor ki hepsi aynı anda hareket eden ayna akla sahip Zoro oluyor ve görünürde amaç kılıç sayısını artırmak ve 9 tane kılıcı olduğunu görüyoruz. Onun dışında Zoro nasıl normal durumda 9 kılıç kullanacak. Parmak aralarına felan mı sokacak?

Bu tekniği göstermesi niye mevzu olsun? Neden bu tekniği göstermek istesin? Hiyori'yi etkilemek için dersin hikaye açısından anlam bulabilr.

Luffy ile ilgili verdiğin örnek Luffy'nin zaten sıkıştığında g4'e girecek olması ile çürüyor. Ben Zoro başından beri neden öyle vurmadı demiyorum ki. Zoro orada zor duruma düşüyor ondan sonra kullanıyor. Ayrıca Luffy g3 ile P1'a vurarak onu saf dışı ediyor zaten fazlasına ihtiyacı olmadığını kanıtlıyor.

Ben hala ağzına neden orağı alıp üç kılıç tekniği yapması gerektiğine cevap verdiğini düşünmüyorum. Bana benim sana yaptığım gibi bir sebep sun ya da doğrudan senaryo de geç yani.

Sanzen Sekai'den güçlü diyemezsin çünkü o da üç kılıç ile yapılan bir teknik. Onigiri neden diğer tek kılıç ve iki kılıç tekniklerinden daha güçlünün cevabını, çıkarımını bize veren Zoro'nun o durumda üç kılıç tekniği yapabilmek için kendi kılıcı olmayan bir silahı ağzına almasıdır. Buradan tek mantıklı sonuç bu olur.

Eğer bana show yapmak için hava atmak için gibi bir cevap vereceksin bunun altını da doldurmak gerekir. Ama bak bunlar bir sebep olabillir. Peki sonrasında orağı yine niye aramıyor? :D Orağı o sıra elde ettiği için üç kılıç stili yapmıyor orağı zaten üç kılıç stilini yapabilmek için elde ediyor.

Tekniği bilerek yemedi zaten. Tekniği yedikten sonrasını bilerek yapıyor.
Kimseyi etkilemekle alakası yok. Zoro'nun arayışıyla ve orijinalinde 3 kılıç stili kullanıcısı olduğunu göstermesiyle alakası var. Hikaye açısından mantığı burası.
Olayın gelişimine bakacak olursak, orağı rakibin çıkarmasını engelliyor. Bu sayede rakibi silahsızlandırıyor. Rakibin gücü azalıyor yani. Bu sebeple orağı vermemesi mantıklı. Sonrasında da bu orağı kullanarak 3 kılıç stili tekniği yapıyor. Buna sen ister görsellik de, ister hikaye de, ister şov de. Bin tane şey söyleyebilirsin. Ama gidip de tek sahneye bakarak tüm tekniklerin sıralamasını yapamazsın. Çünkü aksi örnekleri çokça var. Ryuma en basit örneği.
Senin dediğini kabul etmemiz için Zoro'nun 2 kılıç tekniklerini kullanması ve başarısız olması, daha sonra orağı elde ettiğinde kazanması gerekirdi. Aynı Luffy de söylediğin gibi. G3 yetersiz kalınca, G4'e geçiyor dedin. Zoro'da bu durum yok.

Sen bir boşluk yakaladın ve bunu kullanmaya çalışıyorsun. Mantık, mantık dediğin şey bu. Ben de sana mantıkla soruyorum, Zoro'nun, Killer'a yaptığı ve daha etkisin kaldığı bir 2 ya da 1 kılıç tekniğini göster. Gösteremiyorsan, ben de aksini kanıtlayamam zaten. Çünkü kullanmamış. Yetersiz kalacağına dair herhangi bir ifadesi de olmamış. Sadece 3 kılıç stili uygulamak için bir fırsat yakalamış ve bunu kullanmış. Bu kadar basit.

Ashura zaten ruhuyla ilgili bir şey. Ashura gören ulan bu kadar kılıç var diye övmüyor. Ruhuyla böyle bir şey yapabilmesine, daha fazla Zoro gözükmesine şaşırdılar. xd Neyse ya...

Seride güç gösterimleriyle ilgili o kadar sıkıntılar var ki, tartışmaya pek girmek istemiyorum.

Bound-Man daha hızlı bir şekilde bitirebilir diyebilirsin buna. Hatta o sıra Snake Man var mıydı o bile belli değil. Ama o zaman bir mantık yok diyorsan sadece şu karakterde yok demeyeceksin ya da çifte standart yapmayacaksın. Eğer mantıktan bahsedeceksek de başka bir çıkar yol yok. Yoksa biz de biliyoruz her şeyin senaryo olduğunu , Oda'nın eğip büktüğünü.
Daha çok kendi mantığımıza göre yazıyoruz sanki. :D Bir başkası da orakla üç kılıç tekniği yapıp, yapamayacağını düşündüğü için öyle yapmıştır, artı olarak rakibinin bir silahı da eksilmiştir der.

Şimdi başka bir şeyden örnek vereceğim de, konu karakter kıyasına girecek hiç gerek yok. Konudan uzaklaştık zaten iyice. xd

O sahneden sadece kılıç sayısıyla gücün artmayacağı anlaşılır. Ağırlık dediği şey amaç, iradedir. Yoksa 3 kılıçlı Zoro'nun , Tek kılıçlı Zoro'yu doğrayacağı aşikardır. 3 tane Zoro oluyor demişsin de bunlar farklı şeyler yapan Zoro'lar olmuyor ki hepsi aynı anda hareket eden ayna akla sahip Zoro oluyor ve görünürde amaç kılıç sayısını artırmak ve 9 tane kılıcı olduğunu görüyoruz. Onun dışında Zoro nasıl normal durumda 9 kılıç kullanacak. Parmak aralarına felan mı sokacak?
Tamam da, aklı bir olunca gücü de mi bir oluyor? O çıkan uzuvların güce katkısı yok mu? Bu nasıl mantık? 3 kılıç Zoro, tabii ki 1 kılıçtan güçlü. Çünkü onlarca fazladan tekniği var.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık