Bana kalırsa seride sağkol , solkol , 3.adam , shicibukai lik seviye belirtmez. Karşılaştırma yaparken bende bazen sağkol seviyesi diyorum ama aslında belirgin iki seviye var. Yonkou ve amiral. Sağ kol demektense amiral - demek daha doğru bana kalırsa. Çünkü gördüğümüz sagkolların hepsi potansiyel içeren ve güçlü kişiler. İleride amiral olma veya alma ihtimali olanlar var. Buna karşın güçlü solkol larda var. Örneğin cracker şimdi güçsüz birimiydi?
Benzer şekilde jozu da sağlamdı. Vunlar göze çarpanları. Yani sağkol > sol kol > diye karşılaştırma yapmak çok yanlış.
Aynı şekilde shici >sağkol ve sağkol> shici de yanlış.
Buggyde shici , croco da shici , mihawk ta shici.
Baktığın zaman doflamingoyu 2v1 de zor yenen luffy var. Aynı luffy crocoyu 2sene önce yendi. Ama gel gör ki croco doflamingoya atar yapıyordu.
2vs1 attıkları doflamingo var ortada ve tek başına yendiği katakuri var.
Şimdi bakılırsa doflamingo > kata olması lazım. Ama benim gördüğüm kata > doflamingo
Demekki kişinin gücünün kaynağı da önemli. Veya karşısında kine işe yarıyor mu. Çoğu kişi bir panelden yorum yapmayı çok seviyor.
Örneğin raykeigh ve gaban Odene beraber dalalım dediği sahne yi görünce herkes .
Oden > rayleigh kafasına girdi. Rogerin surat ifadesine rağmen. Doğal olarak oden güçlüdür diyorsunuz ama orada raykeigh ciddi bir halde . Karşısındaki adamı yani Odeni düşman olarak görüyor. Ve mümkün olduğunca az hasar alma peşinde . Gayet mantıklı bir hareket. Sonuçta korsanların olduğu bir manga okuyoruz. 1vs1 atma mangası değil bu. Mesela Oden karşısında çakallık yaptığı için Kaidoyu suçluyoruz ama aslında olması gereken bu. Herkes hasır şapkalar gibi değil. Bir kişinin elindeki avantajları kullanması güçsüzlük değil zekiliktir.
Neyse fazla uzatmadan devam edeyim kaldığım yerden .
Rayleigh , gaban vs oden panelinden çıkarım yapanlar şunu düşünmüyor sanırım.
Gaban da aşağı yukarı raykeigh veya ona yakın bir seviyede olsa.(arada çok güç fark olsa rayleigh hiç uğraşmazdı gabandan yardım istemekle .) Bu mantıkla
Oden şimdi 2 rayleigh tutuyor diyelim.
Rayleigh dediğimiz adamın yaşlı haki bile amiral tutabiliyor. Nasıl devam ederdi tutmaya söylemeyeceğim ama uzun süre tutabilecek gibi duruyordu. Ve üstüne genç halimde olsam seni geçerdim diğerlerine yardım ederdim imaji veriyor. Karşısındaki kizaru ise çok güçlü bir amiral olmasına rağmen, beni tutuyorsun aka daha fazlasını yapmak istiyorsun diyor. Kizarunun gücünü az çok biliyorsunuz. Mizacı da böyle ama karşısında ki kişiyi güçlü gördüğü belli.
Buradan yola çıkarsak genç rayleigh
Kizaruyu yenme potansiyeline sahip olabilir.
Oden 2 rayleighi alabilir demiştik.
Ozaman 2 rayleighte 2 amiral alabilir demek.
Ozaman bu hesapla Oden 2 amirali aynı anda alabilir.
Ama gel gör ki Yonkoulardan ayar yiyen Oden iken Yonkounun 2 amirali ayni anda alması imkansiz. Sonuçta bunlar yonkou ile 1 vs 1 atma potansiyeline sahip kişiler.
Burdan ne anlıyoruz bir panele göre yorum yapmak çok yanlış. Özellikle panelin troll olduğu bariz iken.