Killer, Law, Bonney, Apoo, Hawkins, Bege.. Bunlar zaten en güçlü olabilecek potansiyele sahip değiller. Law'a bir parantez açayım. Malum, Mingo'ya dokunabildiği için bir açıklamayı hak ediyorKidd değil Kid lütfen. En güçlüleri zoro yani, peki ne diyelim öyle olsun.
Law dediğim gibi.. 4. ya da 5. en güçlüdür. Mingo'yla olan savaşından ve karakterinden verdiği ödünle, mangakanın kendisine biçtiği görev ve dandik tayfasıyla gelebileceği yer, Luffy'nin en iyi destekçilerinden biridir.
Geriye Zoro, X-Drake, Kid (hemen düzelttim bak) ve Urouge kalıyor. Urouge 4 komutandan birini yenmiş. Kid bu komutandan kaçanlar arasında olduğu için ordan bir eksisi var. X-Drake ve Zoro da 4. komutanı alabilirdi bence.
X-Drake de ümit vaad eden bir adam. Meyvesi çok güzel. Ancak o da Kid gibi hakkında çok az şey bildiğimiz adamlardan biri. Yetenekleri nasıl işliyor belli değil. O yüzden haklarında en iyi demek için yeterli verimiz yok.
Bu adamlar arasında en çok bilgi sahibi olduklarımız Zoro ve Urouge.
Zoro'nun iki yıl sonrasında her vak'ada kendisinden emin duruşu ve ayaklarını yere sağlam basışı okuyucuya da güven veriyor. Bu Zoro'nun en büyük artılarından biri.
Artı diyebileceğimiz diğer yönü ise karşılaştığı rakipleri ezici üstünlüklerle ve yeni şeyler göstermeyişine rağmen yenmesi. Luffy g4'ünü açıp hala bize yeni teknikler gösterebiliyorsa bu serideki teknik manyaklarının başını çeken adamın da gizli saklı şeylerinin olduğunu tahmin etmek çocuk işi adeta.
Ben bir karakteri değerlendirirken biraz da bu adama mangaka kaç altınlık kaftan biçmiş diye bakarım. Zoro'nun vaad ettiği şeyler daha fazla Urouge'ye göre. Hatta şu anda Orıuge'nin bize vaad ettiği bir şey de yok Sadece güçlü olduğuna vurgu yaptı mangaka.
Kısacası bir yere kadar kendi gördüklerime dayanarak yine kendi mantığıma göre yorumlarım olayları. Ondan sonrası da karakterin bana vereceği şeyler olduğunu bilip bilmememle ve beklenti meselesiyle alakalı. Bu sebeple R-R-R, Ro-Ro-Ro, Roronoa Zoro diyorum kardeşim
Son düzenleme: