Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Usogui (2006-2017)

Manganın sohbetini devam ettirelim diye yarı şaka bir şey yazdım ama cevabı görünce pişman oldum. Gantz hayatımda okuduğum en dandik mangalardan biriydi, diğer dediklerini okumadım. Hangimiz daha fazla gore ve tecavüz sahnesine katlanıp seviyoruz diye sidik mi yarıştırıyoruz yani hayırdır bu ukalâ yargılamalar biraz sinir bozucu.

Birçok örnek var, romantizm içermeyen shoujo seriler olduğu gibi cinselliği ön planda tutmayan seinen seriler de mevcut. Tortuga'ya kazandırdığımız son projelerden Brutal Satsujin esasen josei kategorisinde bir manga, buna rağmen birçok seinen mangaya kıyasla daha yoğun şiddet ve cinsel sahne içeriyor. Manga türleri arasında senin çizmeye çalıştığın kadar keskin sınırlar yok, bu basmakalıp düşünceleri bırakırsan daha iyi olur bence.
Ben de şaka yollu yazmıştım ama emoji olmayınca o hissiyatı vermiyor sanırım.

Josei ve seinen dediğin zaten yetişkinlere hitap eden seriler, duruma göre seinen ya da josei olarak değişiyor. Her ikisinde de hayatın gerçekleri okurun yüzüne vuruluyor. Şiddet, cinsellik, siyaset, entrika vs. olması normal.

16+ yıldır manga okurum. Gag, shojo, seinen fark etmez, konusu ilgimi çekerse okurum. Şiddet veya cinsellik içeriyor olması seriyi güzel yapmaz. Dediğin gibi gantz benim nazarımda çok dandik bir seridir. Duydun mu bilmiyorum, Eternal Sabbath adında bir seri vardı, içinde cinsellik yok diye hatırlıyorum, gantzdan bin kat daha iyidir.

Neyse, aklında nasıl bir görüntü oluşturdum bilmiyorum ama basmakalıp düşüncelerim olduğunu sanmıyorum, varsa da seni ilgilendirmez.

Arka arkaya mesaj atmış olmamak için yazıyorum: 209. bölümde seriye ara verdim, record of ragnaroktan sonra belki tekrar başlarım.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık