Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Türk Edebiyatının En İyi Yazarı

En İyi Yazar Sizce Kim

• Kullanılan toplam oy
    27
Klasik olmayanlardan Hakan Günaydın çok başarılı buluyorum listede olmalıydı bence. Üslup olarak ben Orhan Pamuk'u ayrı seviyorum. Peyami Safa ve Oğuz Atayda arkasından gelir bence.

anket açmadan, türk yazınındaki edebi dönemler tanıtıldıktan sonra bu dönemlerin başlıca yazarlarından kısaca bahsedilerek konu açılsa daha iyi olurmuş çünkü adı bu listede olmayı hak eden çok sayıda yazar anket dışı kaldığı için konunun odağı(gayet makul olsa da) ''şu yazar da olmalıydı'' muhabbetine kaymış.

etkilendiğim çok sayıda yazar var, birini diğerinden ayıramam.

Çok özensiz bir konu olmuş. Türk Klasik Yazarları, Modern Türk Edebiyatı Yazarları ve Şairler bu üçü için farklı konular açılabilirmiş. Neden yok diyebileceğimiz birçok yazar olsa da Reşat Nuri Güntekin nasıl olmaz gerçekten çok ilginç. Kendimce liste yaptım:

En iyi betimleyen: Yaşar Kemal

Derinlik: Oğuz Atay

Şairlik: Nazım Hikmet

Toplumu en iyi analiz eden: Sabahattin Ali ve Orhan Kemal

Favorim: Reşat Nuri Güntekin

Çok özensiz bir konu olmuş. Türk Klasik Yazarları, Modern Türk Edebiyatı Yazarları ve Şairler bu üçü için farklı konular açılabilirmiş. Neden yok diyebileceğimiz birçok yazar olsa da Reşat Nuri Güntekin nasıl olmaz gerçekten çok ilginç. Kendimce liste yaptım:

En iyi betimleyen: Yaşar Kemal

Derinlik: Oğuz Atay

Şairlik: Nazım Hikmet

Toplumu en iyi analiz eden: Sabahattin Ali ve Orhan Kemal

Favorim: Reşat Nuri Güntekin
Şair tartışılır ama yazar Sabahattin Ali :bilmem:

Şair tartışılır ama yazar Sabahattin Ali :bilmem:
En beğendiğin kitabı hangisi? Hepsi tartışılır bu arada. Zevkler çok değişkenlik gösteriyor sonuçta. Birde neye göre değerlendircez o da var. Bazı yazarlar az üretmiş bazıları çok üretmiş. Bazısı çok kitap yazmış ama biri çok iyi iken diğer kitapları ortalama seviyede. Burda neyi baz alıcaz.

Betimleme konusunda Yaşar Kemal'i severim. Namık Kemal'in kitaplarını hiç sevmem. Beni Türk edebiyatından uzaklaştırmıştır da.. Hiç ilgimi çekmiyor. Ömer Seyfettin'i çok severim. İlginç biridir. Diğer yazarlarda da fikir edinecek kadar okumadım. Ancak bu sene bu eksikliklerime odaklanacağım.

Bu arada yazdığınız konu çok yüzeysel olmuş. En azından yazarların popüler kitaplarını ve kitaplarının türlerini de yazabilirsiniz. Güzel konuyu daha güzel değerlendirilmesini isterim şahsen.

En beğendiğin kitabı hangisi? Hepsi tartışılır bu arada. Zevkler çok değişkenlik gösteriyor sonuçta. Birde neye göre değerlendircez o da var. Bazı yazarlar az üretmiş bazıları çok üretmiş. Bazısı çok kitap yazmış ama biri çok iyi iken diğer kitapları ortalama seviyede. Burda neyi baz alıcaz.
Ortalamasını alırsın herhalde Sabahattin Ali'nin kürk mantolu madonnası iyiydi, kuyucaklı yusuf fazla klişe geldi bana. İyi yazarlar var Peyami Safa da iyidir :bilmem:

Ama yazarlar mı şairler mi diye tartışırsak Türk milletinin şairliği bence en az 2 tık daha iyi yazarlığından.

• Like
Tepkiler: Vvv

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık