Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Türk Edebiyatının En İyi Yazarı

En İyi Yazar Sizce Kim

• Kullanılan toplam oy
    33
Yazar ifadesi çok geniş.

Türk edebiyatı tanımı inanılmaz geniş ben de Aprın Çor Tigin diyeyim o zaman

Yahut Fuzûlî , Bâki ve hatta Nedîm

Türkiye Cumhuriyeti edebiyatı gibi bir tarih sınırlaması ile birlikte tür sınırlaması gelmeli.

Türkiye Cumhuriyeti ve hatta Tanzimat Dönemi'nden (modernleşme çabaları) itibaren dersem de yine şu isimler olmalı kanımca

Halit Ziya Uşaklıgil , Sait Faik Abasıyanık , Reşat Nuri Güntekin ...

İhsan Oktay Anar'ın eski Türkçe kelimelerle yaptığı betimlemeleri, romanlarına ve öykülerine eklediği fantastik unsurlara bayılıyorum. Lisedeyken yazdığım bir sürü öyküye esin kaynağı vermiştir. Kendi üslubumu oturtmam uzun sürmüştür ona öykündüğüm için. Benim için o'dur o yüzden.

Peyami Safa'yı yine lisedeyken çok severdim. Çözümlerini okumak büyü gibiydi. Kişinin anlık tereddütlerini, bunalımları ve kararsızlıklarını didik didik edip zavallı ana karakterlerine, muhtemelen kendisine işkence etmesi çok cesurca geliyordu.

Tabii ki Yaşar Kemal. Tüm varlığı Anadolu olan bir yazar. İnce Memet'i tekrar okumam gerektiğini hatırladım bu başlık sayesinden.

Üstte Aang de yazmış Sait Faik Abasıyanık, onu da çok severim. Satırları Büyükada kokar. Durum öyküleri okumayı seven herkes okumalı. Öyle bir Hikaye isimli hikayesini tekrar tekrar okurdum.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık