Aslında daha önce bahsedecektim. Ancak böyle bir tepki verebilirsin diye sonuca iliştirdim. Kusuruma bakma : ))Saklambaç oynar gibi sallamışsın benim nicki bir yere aradım durdum lan
Aslında daha önce bahsedecektim. Ancak böyle bir tepki verebilirsin diye sonuca iliştirdim. Kusuruma bakma : ))Saklambaç oynar gibi sallamışsın benim nicki bir yere aradım durdum lan
@Vintage Culture sen psikolojik şiddet yok diyordun sanki? Fikrin değişti mi? Altına katılıyorum tepkisi bırakmışsın da o yüzden şey ettim.Senin cinsiyet disforisi yokmuş, gaslightlandıkları için öyle hissediyorlarmış gibi lanse etmen bir nefret suçu mesela. Tecavüzcünün bu eyleminin cinsel kimliği üzerinden konuşulması bir nefret suçu. Sonradan dönme, kadın görünümlü erkek diyerek bireylere psikolojik şiddet uygulamak, stigma yapıştırmak da bir nefret suçu.
Eline sağlık bu arada dostum gayet güzel yazmışsın duruma dair.Aslında daha önce bahsedecektim. Ancak böyle bir tepki verebilirsin diye sonuca iliştirdim. Kusuruma bakma : ))
tecavüzcüler bunu yapabiliyorlar, kaç tane genç (otizimli vs yi saymıyorum bile) direkt trans olmaya yönlendiriliyor bunları dedim. Trasnların ne olduğu ve nasıl saptanılacağını kavramaktansa, bütün sistem trans diyenin trans olduğunu varsaymak ve kabül etmek, sorgulamamak üstüne gelişiyor dedik. Dolayısı ile de suistimal edilmeye açık bir durumu ama bu transfobi diyerek kapatmak abes. Transeksüeller tecavüzcü denmiyor, tecavüzcü bunu kullanabiliyor ve bunu demek transfobik oluyor. Detransların çoğu başka sorunları olsa dahi, belki trans olabilirler diye transitiona yoğunlaşıldı, onların diğer sorunları gözardı edildi. Bu rehabilitenin nasıl yapıldığına bakarsan anlarsın. Detranslar bunu diyorlar, Mermaid davası bununla alakalı, İskoç hapishaneleri bununla alakalı. Tam tersine o tecavüzcü trans kimliğinden ötürü korunuyor.Senin cinsiyet disforisi yokmuş, gaslightlandıkları için öyle hissediyorlarmış gibi lanse etmen bir nefret suçu mesela. Tecavüzcünün bu eyleminin cinsel kimliği üzerinden konuşulması bir nefret suçu. Sonradan dönme, kadın görünümlü erkek diyerek bireylere psikolojik şiddet uygulamak, stigma yapıştırmak da bir nefret suçu.
Bak izle, çoğu kişi "bu arkadaşa haksızlık olur, kadın sporlarında yarışsın" demeyecek. Trans olduğu için savunmaya dilleri varmaz. Sözüm meclisten dışarı, çıtkırıldımlık yapmayın sonra.Bu tartışmanın bir de trans erkek boyutu var. Bu xx kromozomlu arkadaşın kadın sporlarında yarışması ne kadar adildir?
Değil çünkü aldığı hormonları alan birisi diskalifiye ediliyor. Erkek branşında da iyi bir başarı elde edemez.Bu tartışmanın bir de trans erkek boyutu var. Bu xx kromozomlu arkadaşın kadın sporlarında yarışması ne kadar adildir?
40 cm kollu kadın :SBu tartışmanın bir de trans erkek boyutu var. Bu xx kromozomlu arkadaşın kadın sporlarında yarışması ne kadar adildir?
kadın değil zaten bu, trans erkek :/40 cm kollu kadın :S
net degilim hala o konuda. dikkat etmissin degerli hissettirdi tesekkur ederim@Vintage Culture sen psikolojik şiddet yok diyordun sanki? Fikrin değişti mi? Altına katılıyorum tepkisi bırakmışsın da o yüzden şey ettim.