Yakında zenciler de olmasın derler mi? Doğuştan üstünler çünkü.Buradan gelecek cevaplar belli. Verimli bir konu olacağını düşünmüyorum.
Yakında zenciler de olmasın derler mi? Doğuştan üstünler çünkü.Buradan gelecek cevaplar belli. Verimli bir konu olacağını düşünmüyorum.
kardeşim zenciler fiziksel olarak üstün değil mi adil olmuyor koşuda aynı kategoriye koymakYakında zenciler de olmasın derler mi?
Birçok erkeğin üstünde olacağını düşünüyorum.Asıl senin dediğin ne alaka. Seni dövebilecek kadınlar olmasıyla profosyonel sporcuların ne alakası var. Bunlar bütün potansiyelini bu iş üzerine harcıyor. Bu alanda gelişmeye çalışıyorlar. Bu noktada bir erkeğin gelişimiyle kadınınki arasında fark var. Dünyanın en güçlü kadın boksörünün erkekler liginde kaçıncı sıralamada olacağını düşünüyorsun.
Gelecek cevapları az çok ben de tahmin edebiliyorum zaten, 2 - 3 tane bir şeyler kovalıyoruz şurada hemen kürekle ağzımıza vuruyorsun sen de askdhasdBuradan gelecek cevaplar belli. Verimli bir konu olacağını düşünmüyorum.
Aynısını düşündüm de dillendirmek istemedim. Usain Bolt siyahi olduğu için kazandı bunların mantığıyla.Yakında zenciler de olmasın derler mi? Doğuştan üstünler çünkü.
İyi sadece düşünürsün işte öyle.Birçok erkeğin üstünde olacağını düşünüyorum.
Valla bu konu hakkında daha net yorumlarda bulunmam için ortalama Kadın bir birey, ortalama Erkek bir birey ve Trans bireylerin yapısal farklarının önümde veri olarak durması gerekiyor. Sporda spora ayrı değerlendirmeler de yapılabilir pek tabi de...Ben direkt olarak transların yarışması adil demedim zaten. Bireysel zaferleri bu tartışmalara alet ederek lekelemek hadsizce. Bu iş istatistik yoluyla, rasyonel bir zeminde yapılır. Birinin zaferini örnek göstererek iptidai fikirleri dayatarak yapılmaz. Aynı şekilde birinin yaralanmasını buna bağlayarak kişiye yersiz bir suçluluk ve mahcubiyet yüklemek de en hafif tabirle saflık. Sanki cis kadınlar birbirini hiç yaralamıyor. Sanki biri diğerinden çok daha güçlü iki cis kadın aynı voleybol maçına denk gelmiyor.
Aynen, ben de bunu destekliyorum.Valla bu konu hakkında daha net yorumlarda bulunmam için ortalama Kadın bir birey, ortalama Erkek bir birey ve Trans bireylerin yapısal farklarının önümde veri olarak durması gerekiyor. Sporda spora ayrı değerlendirmeler de yapılabilir pek tabi de...
Fikirlerini bildiğim için @Tiksav Lee @ch3rlo gibi birkaç kişi ayrı tutuyorum, çoğunun amacı kadınların mağdur olması değil. Amaçları transların görünürlük kazanmaması.Aynısını düşündüm de dillendirmek istemedim. Usain Bolt siyahi olduğu için kazandı bunların mantığıyla.