Luffy basamadı çünkü hızı yetmedi ? Hızı yetti de basmadı mı sanki
Adam capcanlı üzerinde çizik dahi yok ama saldırırken haki kullanmıyor. En azından koka yapmıyor ben koka yapsa Luffy'nin diğer tarafından çıkar demiyorumki yapmadı diyorum.
Yorumlarımda daha neyi yorumladığımı çözememişsin Hasan. O dövüş için Kıraker yenilmeliydi diyorum ve bu yenilme olsun diye bir dünya ahmaklık çizildi diyorum. Kıymetli karekterine laf ettiğim falan yok. Gücü yetmezdi yada yeterdi dediğim yok.
Adam akıllı bir vs çizse Luffy alsa kim ne diyecek ? Oruç bunun bir altını almamış mı ?
Manga bize ne verdi peki. Karekterin gücünü ıslatıp yemeyi, yedikleriyle moda girmeyi, karektere verdiği en belirleyici özellik olan darbelerden kaçınmayı bir kenara bırakmayı vesaire.
Oda bir karekter çiziyor o karekter gelip Luffy ile dövüşüyor buraya kadar bir sıkıntı yok. Yalnız olaylar bundan sonra değişmeye başlıyor. Mesela Kıraker'e darbelerden hoşlanmayan kendini riske atmayan bir kişilik vermiş güzel farklı bir renk katmış, peki sonra ne oluyor ? Verdiği kişiliğin tam tersi davranıp kaybediyor. Düşman yeni bir mod açmışken boduslama dalıyor.
Dof'a bir kişilik vermiş, zeki işini bilen diye geziyor etrafta taa yıllar önce ben onu hafife almam dedirtiyor sonra ne oluyor ? Böceksiniz şusunuz busunuz deyip yeniliyor. Yensin yenilsin orasını geç önemli olan karekterlerin kendilerine has kişiliklerinin tam tersi davranmaları.
Kata gene aynı mesele, anama sorun çıkaracak kendim ilgileneyim diyor ama sonra bakıyoruz sırtını dönüp yemek yemeye koşturuyor veya bir iki bölüm sonra göreceğiz sakinliğini kaybedecektir.
Sonuç ben şahsen Luffy'nin dövüşlerini hesap etmiyorum güçlüdür, güçsüzdür Luffy'nin attığı vslerden ortaya çıkmaz. Konuyu fazla uzatmadan yazacağım her şeyi yazdığımı belirteyim.