Hikaye olarak anlatması biraz zor olacak gibi ama denemek lazım en azından
Öncelikle şu 3 resme bakacak olursak kehanet, kader tarzı bir olgu var. Şu an için anlaması hala zor fakat resimlerle destekleyeceğim istediğim gibi yapabilirsem.
Bahsedilen kader ile ilgili göndermeler devam ediyor.
Baam da kehanet ve kader tarafından çevrelenmiş biri gibi duruyor. Daha önce hatırlarsın bu çocuğun kuleyi tırmanma amacını. Ama sonradan bir bakıyorsun ki Zahard'ı devirmek gibi bir şeye dönüşmüş. Zahard gibi değişmesi çok garip değil mi?
Şuradan ise Zahard'ın dışarı da da oldukça iyi bir yerden geldiği konusunda fikir sahibi oluyoruz
Ayrıca Arie Hon'un wikisinde yazanlara bakacak olursak... Zahard Arie Hon gibi birisini 10 seferin 10 seferinde de galip olacak kadar güçlüymüş dışarıda da.
Link:
https://towerofgod.fandom.com/wiki/Arie_Hon
"One of the
10 Great Warriors who has pioneered the Tower alongside King
Zahard, it is said that before entering the Tower, he challenged Zahard 10 times and lost 10 times; thus he became Zahard's servant.
[2]"
Kalan kısımlar ise kısmen birbirine bağlı en azından Zahard'ın kral olmadan önceki verisinin neden Baam'a yardım ettiği ve kral halinin verisinin neden Baam'ı öldürmediğini konusunda detaylar veriyor. Bu arada Gustang'ın istediği bilekliğin özel olduğunu ve galiba Zahard'ı öldürecek yegane şeylerden birisinin anahtarı olduğunu gösteriyor gibi.
Bu da neden Enryu gibi birisinin direk Zahard'ı öldürmeye çalışmadığını düşündüğümüzde bir acaba dedirtiyor bana.
Ayrıca şuradaki dışarıdaki ben ile karşılaşmak zorundasın sözünü düello anlamında söylediğini düşünmüyorum nedense.
Ayrıca bir sürü Wangnan spoilerı da var gibi gözüküyor. Zaten tip olarak da benzediklerini düşününce kaderden kaçabilmesinin yolu Baam (Tekrar bahsettiği maceraya atılması için) Wangnan (Kaderinden kaçması için)
Son olarak dikenin boyut değiştirme gücünü görünce verdiği tepki de oldukça ilginçti benim için...
Az karışık oldu artık idare ediver
Resimlere göre hikayeyi ayarlaması zordu...