Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Tower of God

Ha Jinsung'u Kurtarma Operasyonu Nasıl Sonuçlanır?

• Kullanılan toplam oy
    116
Bunu Baam'ı kullanmak istediği için yapmadığını nereden biliyoruz, Baam'ın mağarasından çıkmaması için kandıran da o değil mi?
Hiç bilmiyoruz ki, Baam yalnız cahil bir çocuktu ama Rachel daha bilgili gibi duruyor. Mağara Baam için hapishane ve Rachel ona bakan hizmetçi mi yoksa mağarayı tesadüf eseri keşfetmiş bir çocuk mu?
Baam'a o kadar baktıktan sonra birden bırakıp gitmesi falan tuhaf. Ayrıca zayıf olan Baam'dan ne elde edecekti ki? Baam'a ben kuleye gideceğim dese beraber giderlerdi. Gerçeği henüz bilmiyoruz.

@Eustass Captain Kid
Geçmişte Rachel Baam'a eğer biri bana saldırırsa beni korursun şeklinde öğüt veriyordu. Bu o an aklına yerleşmiş imge de olabilir.
@Daredewill
Bilmediğimiz çok şey var da Headon buna senin için çürük dedi bir kere. İyi bir şey çıkma ihtimali yok.
Şöyle bir kurgu olabilir:
Rachel kulenin yakınlarında bir yerde yaşıyordur, kuleye giden yol lanetli ve yasak bölge olarak geçer. Rachel'ı burada kimse sevmiyordur o da kuleyle ilgili hayaller kurar. Rachel kuleye girmeye çalışırken tesadüfen Baam'ın mağarasını bulur. iyice dışlanacağından korktuğu için Baam'ı mağaradan çıkarmaz ama düzenli olarak onu ziyaret etmeye başlar.
Hatta Baam'ın ismiyle ilgili de şöyle bir hikaye yazayım. :D
Her yıl Aralığın 25.de kulenin olduğu tarafta garip bir parıltı ortaya çıkıyordur. Rachel da bunu ışığı takip ederken Baam'la karşılaşır ve ona 25. Gece ismini takar.
Sonraki yıl yine bu ışığı takip edip kuleye girmeye çalışırken Baam onu takip eder ve kuleye girerler.
Oldu bence :)

Rachel için almanca'da Rache intikam falan deniyordu ve SİU bir nevi bu söylemi kabul ediyordu.. Baam kule yapıyordu hatırlarsanız mağarada, sonra Rachel kulenin ucundaki delikten düşüyordu.. Bir nevi kuleyi yapanın Baam olduğunu ve Rachel'in gökteki yıldız olduğunu söylemek istemiş mangaka, neyi baz almış belli değil.. Oda mesela bir sürü yerden konudan esinlenerek One Piece zenginleştiriyor ama bu seride doldurulması gereken çok fazla boşluk var, öyle ki seri komple gizem.. Baam için Hz. İsa benzetmesi falan daha doğru geliyor, ayrıca henüz doğmamış prens de deniliyor.. Yukarıdaki resimde Rachel'in saçını çeken biri var, mağarada başkaları da mı var belli değil, yiyecek bulalım diye konuşmaları da var nereden buluyorlar orası da gösterilmedi.. Baam'ın kimliği açığa çıkmayana kadar sürekli konuşuruz dururuz..

Wiki de şöyle bir hikaye var.
Rahel (veya Rachel, Rakel, Raşel; İbranice: רחל; Anlam: dişi koyun, Mecazi anlam: Saf ve temiz olan kişi[1]) Tora'da anlatıldığına göre Yakup'un en sevdiği karısı, Yusuf ile Benyamin'in annesi, Lavan'ın kızı, Lea'nın kardeşi maderşahidir.

Rahel'in adı Tora'da ilk olarak Tekvin'de geçmektedir ve Yakup'un onu babasının hayvanlarını suvarırken gördüğünden bahseder.[2]Yakup dayısının yanına varabilmek için uzun yollar katetti. Annesi Rebeka, Yakup'u ikiz kardeşi Esav'ın öfkesinden kurtarmak için kardeşi Lavan'ın yanına göndermişti.

Yakup dayısının yanında kaldığı süre içinde Rahel'e aşık oldu, onla evlenebilmek için Lavan'ın yanında yedi yıl çalışmaya razı oldu. Lavan, düğün günü Rahel ile Lea'nın yerini değiştirdi ve Yakup'un bundan haberi olmadı. "Rahel sevimli ve güzeldi" ve "Lea'nın gözleri zayıftı". Yakup, Lavan'ın yaptıklarını anlayınca karşısına çıktı. Lavan, büyük kızını evlendirmeden küçüğünü evlendiremeyeceğini ama bir hafta sonra diğeriyle de evlenebileceğini ve buna karşılık Yakup'un yedi yıl daha yanında çalışması gerektiğini söyledi.

Lea dört oğul doğurmuştu fakat Rahel'in henüz bir çocuğu bile olmamıştı. Rahel Lea'yı kıskanınca Yakup'a hizmetçisi Bila'yı sunup ondan çocuk yapmasını böylece bir aile kurmasını istedi. Bila'nın iki oğlu oldu: Dan ve Naftali. Lea yine hamile kaldı fakat en sonunda Rahel Yakup'a, onun en sevdiği olacak oğlu Yusuf'u vermeyi başardı.
Yusuf doğduktan sonra ailesiyle Kenan bölgesine dönmek istedi. Lavan'ın onu caydırabileceğini düşündüğünden kayınpederine haber vermeden iki karısı ve on bir çocuğunu da yanına alarak oradan kaçtı. Lavan Yakup'u takip edip yakaladı ve onu putlarını çalmakla suçladı. Putları çalan kişi Rahel idi fakat Yakup bunu bilmiyordu. Rahel putları devesinin semerisinin içine koyup üstüne oturdu ve adet döneminde olduğu için kalkamayacağını söyledi. Putların karısında olduğunu bilmeyen Yakup hırsızın ölmesi için lanet okudu.[3] Lavan sonunda onları yalnız bıraktı fakat Yakup'un laneti kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Efrat yakınlarında Rahelin ikinci oğlu Benyamin'i doğurmak için sancıları başladı. Bu zorlu doğum sırasında ebe çocuğun erkek olduğunu söyledi.[4]Ölmeden önce Rahel oğluna Ben Oni ("mâtemimin oğlu") ismini koydu fakat Yakup ona Ben Yamin adını verdi. Raşi'ye göre bu ismin iki anlamı olabilir; ya Yakup'un Paddan Aram'ın güneyindeki Kenan topraklarında doğan tek oğlu olduğu için bu ismin anlamı "Sağ (güney)'ın oğlu" ya da Yakup yaşlıyken doğduğu için ismin anlamı "Günlerimin oğlu"dur.

Rahel Heşvan ayının 11'inde öldü[5] ve Betlehem'in yakınında Efrat'a giden yolda gömüldü.[6] Rahel'in kabri bugün Betlehem ile Kudüs arasıdaki Gilo muhitindedir ve her sene on binlerce ziyaretçisi vardır.[7]

Mecazi anlam saf ve temiz olan kişi mi :)
Baam in hikayesi Hz Isa değil de Yusuf dan esinlenilmis olabilir mi acaba.

Son düzenleme:
aklimda hep baam'i kuleden degilde kulenin disindan biri olarak goruyorum, rachel'i baam yaratmis olabilitesi var mi acaba?
baam eskiden axis savasi kaybettikten sonra zihni muhurlenmistir vs.? bilmiyorum birseyleri biryere baglamaya calisiyorum ama okadar cok gizem varki teori kurmak imkansiz.

Merak edenler için SIU'nun Twitter hesabı
https://twitter.com/siu3334

Wiki de şöyle bir hikaye var.
Rahel (veya Rachel, Rakel, Raşel; İbranice: רחל; Anlam: dişi koyun, Mecazi anlam: Saf ve temiz olan kişi[1]) Tora'da anlatıldığına göre Yakup'un en sevdiği karısı, Yusuf ile Benyamin'in annesi, Lavan'ın kızı, Lea'nın kardeşi maderşahidir.

Rahel'in adı Tora'da ilk olarak Tekvin'de geçmektedir ve Yakup'un onu babasının hayvanlarını suvarırken gördüğünden bahseder.[2]Yakup dayısının yanına varabilmek için uzun yollar katetti. Annesi Rebeka, Yakup'u ikiz kardeşi Esav'ın öfkesinden kurtarmak için kardeşi Lavan'ın yanına göndermişti.

Yakup dayısının yanında kaldığı süre içinde Rahel'e aşık oldu, onla evlenebilmek için Lavan'ın yanında yedi yıl çalışmaya razı oldu. Lavan, düğün günü Rahel ile Lea'nın yerini değiştirdi ve Yakup'un bundan haberi olmadı. "Rahel sevimli ve güzeldi" ve "Lea'nın gözleri zayıftı". Yakup, Lavan'ın yaptıklarını anlayınca karşısına çıktı. Lavan, büyük kızını evlendirmeden küçüğünü evlendiremeyeceğini ama bir hafta sonra diğeriyle de evlenebileceğini ve buna karşılık Yakup'un yedi yıl daha yanında çalışması gerektiğini söyledi.

Lea dört oğul doğurmuştu fakat Rahel'in henüz bir çocuğu bile olmamıştı. Rahel Lea'yı kıskanınca Yakup'a hizmetçisi Bila'yı sunup ondan çocuk yapmasını böylece bir aile kurmasını istedi. Bila'nın iki oğlu oldu: Dan ve Naftali. Lea yine hamile kaldı fakat en sonunda Rahel Yakup'a, onun en sevdiği olacak oğlu Yusuf'u vermeyi başardı.
Yusuf doğduktan sonra ailesiyle Kenan bölgesine dönmek istedi. Lavan'ın onu caydırabileceğini düşündüğünden kayınpederine haber vermeden iki karısı ve on bir çocuğunu da yanına alarak oradan kaçtı. Lavan Yakup'u takip edip yakaladı ve onu putlarını çalmakla suçladı. Putları çalan kişi Rahel idi fakat Yakup bunu bilmiyordu. Rahel putları devesinin semerisinin içine koyup üstüne oturdu ve adet döneminde olduğu için kalkamayacağını söyledi. Putların karısında olduğunu bilmeyen Yakup hırsızın ölmesi için lanet okudu.[3] Lavan sonunda onları yalnız bıraktı fakat Yakup'un laneti kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Efrat yakınlarında Rahelin ikinci oğlu Benyamin'i doğurmak için sancıları başladı. Bu zorlu doğum sırasında ebe çocuğun erkek olduğunu söyledi.[4]Ölmeden önce Rahel oğluna Ben Oni ("mâtemimin oğlu") ismini koydu fakat Yakup ona Ben Yamin adını verdi. Raşi'ye göre bu ismin iki anlamı olabilir; ya Yakup'un Paddan Aram'ın güneyindeki Kenan topraklarında doğan tek oğlu olduğu için bu ismin anlamı "Sağ (güney)'ın oğlu" ya da Yakup yaşlıyken doğduğu için ismin anlamı "Günlerimin oğlu"dur.

Rahel Heşvan ayının 11'inde öldü[5] ve Betlehem'in yakınında Efrat'a giden yolda gömüldü.[6] Rahel'in kabri bugün Betlehem ile Kudüs arasıdaki Gilo muhitindedir ve her sene on binlerce ziyaretçisi vardır.[7]

Mecazi anlam saf ve temiz olan kişi mi :)
Baam in hikayesi Hz Isa değil de Yusuf dan esinlenilmis olabilir mi acaba.
Hz.Yusuf'u kuyuya attıkları gibi Baam'ıda mağaraya mı attılar dersin :/
Baam'ın çok yakışıklı olduğu vurgusu birçok yerde vurgulandı.
Baam'ın kardeşleri var mı ? Baam'ı Rachel'e mi emanet ettiler ve Rachel bir nevi onun annesi oldu...(Hz.Yusuf'un annesi Rahel isminde biri...)

Edit: Kendimi çok fena spoiller yemiş gibi hissediyorum :/

Son düzenleme:

Merak edenler için SIU'nun Twitter hesabı
https://twitter.com/siu3334

Hz.Yusuf'u kuyuya attıkları gibi Baam'ıda mağaraya mı attılar dersin :/
Baam'ın çok yakışıklı olduğu vurgusu birçok yerde vurgulandı.
Baam'ın kardeşleri var mı ? Baam'ı Rachel'e mi emanet ettiler ve Rachel bir nevi onun annesi oldu...(Hz.Yusuf'un annesi Rahel isminde biri...)

Edit: Kendimi çok fena spoiller yemiş gibi hissediyorum :/
Zindandan Hükümdarlığa giden bir yolu da var. Ayrıca Mısır'a hükümdar olurken de Firavun tarafından kendisine Mühür yüzüğü veriliyormuş.
Seriye sizin gibi hakim değilim sadece bir kere okudum. Blogları da pek okumadım yavaş yavaş okuyorum. Tartışmalarınızı da zevkle okuyorum.

SIU J.J. Abrams gibi bir tip. Güzel fikirler bulup bi güzel yürütüyor ama çözümleme kısmını yapamıyor bağlayamıyor. Arada küçük küçük twisterle gizem yapıp mangaya bağlıyor milleti ama çok fazla gizem oldu artık yeter la. Hiç biri çözümlenmeden yada kötü bağlanarak çok kötü bitecek gibi geliyor ya hayırlısı.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık