Beyler bu olayı tam olarak hala daha anlayamadım. 77.bölümü okudum. Yine kafam karıştı. Baam aslında Kurallı olarak seçilen kişi değil mi? Rachel Kuralsız değil mi? Bu konuya farkında olan biri varsa açıklık getirebilir mi?
Baam kuralsız, kapıyı zorla açıyor, Rachel'i takip etmek için yapıyor ama Rachel da bu sayede giriyor. Haedon'un belli planları var ki Rachel'a böyle bir şey yaptı. Kapıyı zorla açanlara kulenin kuralları işlemiyor gibi, kuralsız olanlar ise oyunlardaki Gm gibi düşün ve Zahard'dı da öyle say, anlaşma imzalamış.
Rachel bu serini Teach'i işte, hakkında bilgi yok ama yazar için çok önemli. Baam o çukurda ne arıyordu, Rachel onu nasıl buldu? Baam aslında kim? Rachel neden o kadar zaman sonra onu bırakıp gitti? Bunlar serinin gizemi baya bir sürü açıklanmaz.
Tahmini şöyledir olay. Kule belli aralıklarla kapısını seçtiklerine açıyor ve bunlar kurallı olarak kuleye tırmanıyor. Birde kuleye tırmanmak için gelen herkese kapılarını açıyor mu bilmiyoruz. Bir sürü kişi geliyordur ve bazılarına kapı açılmıyor olabilir. Baam misal Rachel'in peşinden gitmese belki kapı açılmayacak ve Rachel geri gelecekti. Belki Rachel onlarca veya yüzlerce kez gitti ama kapı açılmadı. Bunları bilmiyoruz.
Bu kule nasıl bir şey, dışı da varmış. Bu shinsoo ile yaşayan organizma veya varlık gibi bir şey belki. Belki tanrısal varlıkların yaptığı oyun alanı. Bu kulenin kapısını açmayı ret ettiği kişilerden zorla girenler var işte onlar kuralsız. Mazino gibi güçlü giren de var, Baam gibi çok zayıf şekilde giren de var. Baam shinsoo ile kutsanmış gibi diyor herkes ve kulenin her yeri shinsoo sayarsak kendiliğinden tepki verip kapı açılabilir.
Axisler var daha, istese tüm kuleyi yok edecek güce sahip kişiler, bulmaca bunlardan biriymiş. Bilinmeyen çok var.
Alakasız ama yazıverdim.