Vaktim olunca bazı yerleri tam olmamış oraları yazacağım.
Şuna bir +1 vereyim ama Wano'da işlerin daha farklı olacağını düşünüyorum. Sırf bu yüzden müttefik yığılımı gözüküyor şimdilik ki sadece tanıdığımız karakterlerle böyle bu. Arc Kata vs Luffy'e odaklandı sadece saçma bir şekilde, e yonkou tayfasının diğerlerine ne oldu? Pasta pasta dendi de Sanji'nin pasta yapması ne kadar etki etti mesela? Perospero'nun taktiği mesela normal pastadan daha kötü olsa bile Ana pastayı yemediği için fark etmeyebilir şeklindeydi. Sonuca baktığımız zaman Sanji'nin yaptığı pastanın çok da önemi kalmıyor, bayılmadı bile karı. İşin kötüsü bir daha Germa-Jinbei-Güneş Korsanları falan haberi alırsak herkes kurtulmuş olarak görürsek şaşırmayacağım. Normalde Jinbei ve ülkesini kaybetmiş şekilde son anda kaçabilmiş Germa görmemiz gerekirken, ufak tefek olaylarla herkes kurtulacak.Jinbe'inin ihaneti,Bege'nin ihaneti, ve Germa'nın gelmesi şaşırmadığım şeylerdi.Bir kaçtane bana göre önemsiz nedenler hariç genel olarak baktığımızda plot armor dediğimiz olayı bu arc iliklerine kadar hissettirdi yazarımız sağolsun.
Özellikle Tamate kutusu,Brule dangalaklığı,Kata insafı ve BAA yardımları bana çok ama çok zorlama geldi.Bir yerden sonra zaten arcı gelişigüzel işlemeye başladı.Tek yoğunlaştığı Luffy vs Kata oldu.Ne Sanji'ye tam bir vs çizdi,ne Jinbe' tarafının atraksiyonuna,ne germa tarafına nede Judge vs Snack tarafına ne olup bittiğini çizmedi hoop bir bakıyoruz hepsinin yüzünde defarmosyonlar ve arcı bitirdi.Olduya bittiye getirdi resmen.Beceremedi bu arcı daha doğrusu ne zamanki bomba patladı ondan sonra arc yokuş aşağı gitmeye başladı.Kendi şişirdiği pastayı 2 sayfada yalan etmesine hiç değinmiyorum bile.Bomba patladıktan sonra aklımda kalan tek Luffy vs Kata ve Sanji'nin Oven'ı mal etmesi kaldı.Sorsalar başka çok iyi diyeceğim bir şey aklımda kalmadı.
Yonkou'dan kaçmak için böyle abudik gubikdik senaryolar yazan mangakın Yonkou indirmek için ne gibi saçmalıkları kullanacağını görelim bakalım.Ha bu kadar şaşırırmıyım bu arctan sonra kesinlikle hayır.Sadece dediğim gibi biz OP'u gözümüzde büyütmüşüz.Son 4 senedir bu benim için net bir şey.