Torpil sayılmaz 4 KK'nın yükselişi esasen. Toriko serisi neden - sonuç ilişkisine dayanıyor ve kim ne ekerse onu biçiyor. Misal iştahı en fazla olan kim, Midora. Adam gece gündüz yemek yiyor ve Toriko'nun dediğine göre şu an güçlü insan o ve dünyayı yok edebilecek güçte. Yani doğuştan gelen bir durumu yok, adam kendinden kaynaklanan nedenlerle o mertebeye ulaşmış. 4 KK da aynı bunun gibi. Toriko ilk çıktığında level 5 lerle uğraşıyordu ve Zebra hapisteydi. Ona rağmen Zebra'nın menüsünde GW'den olan, yakalanma seviyesi bilinmeyen yiyecekler vardı. Niye Zebra güçlü, adam en iştahlı KK, kaç tane hayvanın soyunu kurutmuş boşuna mı adamın güçlü olması ? Yukarıda Toriko'nun neden Zebra'yı geçtiğini de belirttim, mangakanın neden - sonuç zincirinin çok güzel bir örneği o da.Ben diğerlerinin içinden başka iştahların çıkmaması olasılığını düşünemiyorum bile. Ha çok çok daha ileride çıkabilir sonuçta anladığım kadarıyla Toriko bile maviye geçmeden önce bi Acacia nın full menüsünü yiyecek. Önce bu ilkleri kontrol edeceklerki diğer imbalara geçebilsinler.
Toriko da en çok sevdiğim olay öyle yola beraber başladıkları arkadaşları Toriko dan pekde uzakta değil. Örnek vermek gerekirse Naruto da Bleach de ana karakterin baştaki yoldaşlarının esamesi okunmuyor şu an. Ama Toriko mangakası bunu çok güzel yapıyor. Hani gene bizimkilerde torpil var ama en azından diğerlerinide unutmuyor adam