Hayır, 8 Kral türüne mensup bütün hayvanlara 8 Kral deniyor, bunu young bossta gördük. Mangaka ona dedi ki, 8 Kraldan Biri - Kurt Kral. Ama sonra gerçek Kral çıkınca mangaka dedi ki, 8 Kraldan Biri - Kurt Kral - Guinness. Gerçek Kralın adı var yani, diğerlerinin yok. Misal Terryden bahsetse mangaka, ona da 8 Kraldan Biri - Kurt Kral - Terry Cloth diyecek.
Diğer hususta orjinaller her zaman yadırganır, sen hiç diğer mangalarda başkarakterlerin birden kadına döndüğünü gördün mü ?
Ölüm olayının basitleştiği falan yok, mangaka sadece ölenin nereye gittiğini ayrıntılı olarak açıklıyor. Misal Naruto serisinde ölen nereye gidiyor ? Kakaşi öldüğünde babası ile muhabbete oturmuştu misal, nerde ve nasıl konuşuyordu ? Aynı şekilde Obito öldükten sonra öldüğü yerden gelip Kakaşi'ye gözünü verdi sonra geri gitti, nasıl geldi gitti ? Bunlar muğlak şeyler. Toriko'da ise her şeyin bir açıklaması var.
Diğer hususta ölümün yarattığı yıkım Toriko serisinde yer alan karakterler içerisinde derinden hissedilen bir mevzu. Elg'in ölümü, İçiryu'nun ölümü, Jirou ve Toriko'nun üstüne içmesi, Jirou ve Setsuno'nun mezar ziyareti, Midora'nın İçiryu'yu gömmesi ve ondan öğrendiği Azınlık Dünya tekniği ile onun mezarını süslemesi gayet güzel işlenen mevzulardı. Ölünün geri gelebilme ihtimali ise bambaşka bir olaydır ve seri içinde karşılığı olan bir gerçektir.
Komatsu'nun olayını Frohze'nin Şeytanı ile açıklayacak bence mangaka. Frohze'nin şeytanı en başından beri Komatsu'ya yardım ediyor olacak. Çünkü Komatsu diyor, bu sesi ben bir yerden hatırlıyorum diye, nerden hatırlıyor, yiyeceklerin içinden fısıldayan Frohze'nin Şeytanı işte. Ama Komatsu'nun da hakkını yememek lazım, hakikaten adam dahi. Ozon Bitkisi arcında yiyeceklerin sesini duymaya başlıyor ama öncesinde de yaptığı büyük işler var adamın. Yüzyıl Çorbasını pişirmek gibi. Belki diğer dünyadakiler Komatsu'yu takip edip potansiyelinin yüksek olduğunu fark edince yardım etmeye başlamış olabilirler.
Seri hala materyalist ki,
Sen hiç cennet - cehenneme giden canlı bir varlık gördün mü ? Ama Another girip çıkıyor Ruhlar Dünyasına. Yine bizimkiler Pair yeyip Ruhlar Dünyasına gidiyorlar ve orada yaşayanlarla ziyafet çekiyorlar. Şimabukuro'nun yarattığı evrende madde ile açıklanamayacak hiçbir şey yok. Son bölümlerde Arka Yol, Ruhlar Dünyası, Güvenli Alan, Uzay Yolu, Uzay Mutfağı vs vs hepsini maddeye bağlıyor zaten farkındaysan.