Günümüzden dokunuşlar olması neden kaçınılmaz? Bu hikaye Manhattan banliyölerinde mi geçiyor da, günümüzden 100 yıl önceki toplum yapısını kıyaslayalım? Fantastik bir dünya var önümüzde ve eserin kendi dünyamız ile alakası temel şeyler (gece gündüz, sıcak soğuk vs.) dışında yok. Önümüzde Game of Thrones gibi sade bir örnek var. İlk sezonları gayet kitaba uygun şekilde işlenmiş ve ekrana yansımış. Dizinin saçmalaması da kitapların sonra ermesinden sonra oluyor. Ne büyük tesadüf değil mi?Senaryo yazımı ile roman yazımı arasında farklar var. Tıpkı kitap ile tv medyumu arasında farklar olduğu gibi. Haliyle daha iyi hikaye için Tolkien ile kıyaslamak yanlış bir kıyaslama olacak.
Günümüzden dokunuşlar da kaçınılmaz olacak. Kimse 100 yıl öncesinin dünyasının izlerini taşıyan bir esere maruz kalmak zorunda değil. Kurguyu da tvye uygun hale getirmek için bükmeleri kadar doğal bir eylem yok. He dizi kötü olur, iyi olur o izlendikten sonra çıkacak ortaya.
Fanlar esere kutsiyet atfettikçe senaristlerin müşriklik seviyesi de doğal olarak artıyor haliyle. Bence izlemeden bu kadar önden kesip atılmasının bir anlamı yok. Karakterlerin cinsel tercihinden, ten rengine kadar bunlar hikayenin dokusuyla olan uyumuna bakar. Gerisi laf-ı güzaf.
Turin mi ne onda ensest yok muydu ben mi yanlış hatırlıyorum
Dizi senaryosu ve kitap yazmak aynı şeyler değil, fakat senaryoyu da kitabın özüne uygun yazmak gerekir. Kitapta temel özellikleri belli olan karakterlerin içini boşaltmak "dizi senaryosu yazmak" olmuyor. Dizi hakkında bir yargıya varmak için de oturup izlemeye gerek olmadığını düşünüyorum. Şimdiye kadar bize verilenlere bakarsak dizi ve asıl eserin karakter ve yer isimleri dışında pek alakası yok.