Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] The Rings of Power (2022-)

2. Sezonu Beğendiniz mi?

  • Evet, beğendim.

    Kullanılan: 5 17.9%
  • Hayır, beğenmedim.

    Kullanılan: 23 82.1%

  • Kullanılan toplam oy
    28
Gay, zenci vs. hepsini anlarım, bir noktada kabul de ederim. Fakat Orta Dünya'daki kimse Galadriel'in elf olup olmadığını görmek için saçlarını çekip kulağına bakamaz. Bunun ihtimalinden bile söz edilemez. Dizinin patladığı noktalardan biri de bu. Elflerin normal insanlardan farkı yok. O yüzden elfleri kısa saçlı yapmışlar ki, kulakların sivriliği görünsün ve elf oldukları anlaşılsın. Filmlerde elfler ve insanlar birbirinden kesin olarak ayrı yapılmıştı ve sadece tipine bakarak birinin elf olduğunu anlayabiliyordun.
Hiçbir şey yapamazsan, beceremezsen toei gibi ışık mışık basar geçersin arkadaş :oleyo2: Galadrielin tek tel saçı için dünya savaşı çıkmamış mıydı şu evrende?
 
Şunu bekliyorlar sanırım belli tiplerden;

A: Dizi nasıldı?
B: Çok iyi ya bir gay elfle beyaz goblinin sevişmesi falan var.
C: Vay be! işte sanat dediğin budur.
D: sevmedim ya zoofili falan hiç yoktu içinde.
E: Onun yerine ensest var be izlemen lazım.
Bu gaylik falan bitince enseste oradan hayvanlara oradan ölülere atlayacaklar.
 
Zaten başladılar değil epey epey işlediler hatta fanları falan var. Malum olan o iki Lannistera çok tatlılar diye dolanan tip yok mu sanıyorsun? :of:
Zombilere dadanan çıkar yakında. Epey yolu yapılmıştır şimdiye.
O aptallıkla son bölüme kadar yaşadı lannister kardeşler :oleyo2:
Sonra Star Trek'e koydular bunların başka bir versiyonunu.
House of Dragon vesaire.

Umarım poh yemeyi normalleştirdikleri zamana kadar yaşarız da nasıl yiyorlar izleriz.

Ay çok yobaz hissettim burada bırakalım :ehe:
 
Buradaki temel sorun senaristlerin eserin yaratıcısı Tolkien'den daha iyi bir hikaye yazabileceklerini düşünebilecek kadar küstah olmaları. Bir de bunu haklı çıkarmak için Tolkien'in "gelecekte eserimdeki boşlukları dolduracaklar" lafını referans vermişler. Onu da keserek yazmışlar, adam devamında böyle bir şeyi yapabilecek kimse olmadığından bahsediyor. Tolkien'in oğlu bile, ki kendisi o evrenin ikinci yazarı olarak kabul edilir, babası gibi yazamayacağını açıkça söylemiş, Silmarillion'daki boşlukları kendisi doldururken oldukça rahatsız olduğunu belirtmiş.

Amazon senaristleri kurgusal bir dünyada geçen bu eseri modern dünyanın popülist söylemlerine kurban etmiş ve bize bunu "iyi bir eser" olarak satmaya çalışıyorlar.
Senaryo yazımı ile roman yazımı arasında farklar var. Tıpkı kitap ile tv medyumu arasında farklar olduğu gibi. Haliyle daha iyi hikaye için Tolkien ile kıyaslamak yanlış bir kıyaslama olacak.
Günümüzden dokunuşlar da kaçınılmaz olacak. Kimse 100 yıl öncesinin dünyasının izlerini taşıyan bir esere maruz kalmak zorunda değil. Kurguyu da tvye uygun hale getirmek için bükmeleri kadar doğal bir eylem yok. He dizi kötü olur, iyi olur o izlendikten sonra çıkacak ortaya.
Fanlar esere kutsiyet atfettikçe senaristlerin müşriklik seviyesi de doğal olarak artıyor haliyle. Bence izlemeden bu kadar önden kesip atılmasının bir anlamı yok. Karakterlerin cinsel tercihinden, ten rengine kadar bunlar hikayenin dokusuyla olan uyumuna bakar. Gerisi laf-ı güzaf.
Şunu bekliyorlar sanırım belli tiplerden;

A: Dizi nasıldı?
B: Çok iyi ya bir gay elfle beyaz goblinin sevişmesi falan var.
C: Vay be! işte sanat dediğin budur.
D: sevmedim ya zoofili falan hiç yoktu içinde.
E: Onun yerine ensest var be izlemen lazım.
Turin mi ne onda ensest yok muydu ben mi yanlış hatırlıyorum :hhh:
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık