Evet, tam olarak öyle olacak.Şimdi bu lotr evreninde gecen filler vari bi yapım mı olacak?
Evet, tam olarak öyle olacak.Şimdi bu lotr evreninde gecen filler vari bi yapım mı olacak?
middle east'teki haklar sadece yüzüklerin efendisi kitabı olabilir tam emin değilim. oradaki parsa silmarillion'da, eğer o bu 2 milyar dolarlık ihale kapsamında değilse onu kapmak belki 10 milyar dolar ederNeden bu kadar parayı çakma bir evren yapmak için harcadılar ki ? Şimdi biri yarın tüm hakları Middle East'ten alıp ben de bir dizi çekicem dese ? Hani olayın artık b*ku çıkmaz mı ? Herkesin geçerken madik attığı bu hikaye büyüleyiciliğini kaybetmez mi ?
100.000 pounda satıyor, ama o zaman da iyi bir paraya veriyor. Yine de paranın hayrını göremiyor, kitabının yayınlanması için vergi falan ödüyor, kısa süre sonra da ölüyor zaten.Daha çok deli mi insanlar bunların filmini yapsınlar demiş sanırım çok da farketmez gerçi. Neredeyse 80-90 yıl öncesi dünyada öyle görünmüş olabilir. Tuhaf yanı o zaman tabi ki enflasyon da var ama 10.000 dolar ya da pound gibi satıyor film haklarını daha da önemlisi ticari ürün haklarını satması yine de torunlar şanslı tabi.
Mekanlar filmdekilerin aynısı olamaz. Kendileri farklı bir Ayrıkvadi yapabilir yani.Tam lotr evreni de değil. Mekanlar mesela filmlerle aynı olamazmış, benzerleri olacakmış. Ayrıkvadiyi falan göremeyiz sanırım bu şekilde.
Bunlar da isim hakkı almışsa nasıl olacak bir de? @SmokerNeden bu kadar parayı çakma bir evren yapmak için harcadılar ki ? Şimdi biri yarın tüm hakları Middle East'ten alıp ben de bir dizi çekicem dese ? Hani olayın artık b*ku çıkmaz mı ? Herkesin geçerken madik attığı bu hikaye büyüleyiciliğini kaybetmez mi ?
Orada en nefret ettiğim şey, yayınevinin buna hobbitleri zorla daha çok yaz bunları çalış diye baskı yapması. Adam da diyor ki bırakın silmarillion'u yüzüklerin efendisi'nin gerisini daha çok doldurayım bunu istiyorum ama nafile, üzücü.100.000 pounda satıyor, ama o zaman da iyi bir paraya veriyor. Yine de paranın hayrını göremiyor, kitabının yayınlanması için vergi falan ödüyor, kısa süre sonra da ölüyor zaten.
Bunlar da isim hakkı almışsa nasıl olacak bir de? @Smoker
Diğer hakları alanlar mesela Aragorn, Galadriel diyemeyip benzer bir şey mi sallayacaklar yoksa isimleri sadece kullanma hakları mı var bunların? Yani asıl hak sahibi yine vakıf mı?
Neyse ki hayırlı bir evladı varmış da, yarım kalan işi bitirebilmiş.Orada en nefret ettiğim şey, yayınevinin buna hobbitleri zorla daha çok yaz bunları çalış diye baskı yapması. Adam da diyor ki bırakın silmarillion'u yüzüklerin efendisi'nin gerisini daha çok doldurayım bunu istiyorum ama nafile, üzücü.