Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] The Legendary Moonlight Sculptor

Normalde ekşisözlük yorumlarını pek tutmuyorum ama bu çok güzel olmuş. Bir harfine bile dokunmadan paylaşmak istiyorum.

Ah benim Weed'im ya..

heesung nam'ın 2007'den beri yazdığı müthiş ötesi novel serisi.

sürüsüne bereket vr-mmorpg romanlarının içinde en iyi olanıdır.

eminim yeni çıkan ready player one filmi ile adı daha çok duyulacaktır.

kitabın ana karakteri weed (lee hyun). çok fazla anime, manga ve light novel gördüm ama weed gibi bir karakter daha önce görmedim. vr-mmorpg konusu işlenen eserlerde op** karakter görmek çok alışıldık ama weed çok başka. weed tam manasıyla "taşı sıksa suyunu çıkartır" denilebilecek bir karakter. sıkılma duyusu olmayan aynı işi defalarca yapabilen bir karakter. anne babası olmadan çocukluğundan beri sıkı çalışmış weed. küçük kız kardeşine ve hasta yaşlı büyük annesine bakabilmek için gazete dağıtmış, oyuncak bebek fabrikasında çalışmış, aynı işi defalarca tekrarlamış ve sıkılma duygusunu kaybetmiş. yani oyunlardaki çoğu insana zulüm gelen on bin papatya topla getir görevleri weed'e hiç koymaz, başarıyla yapar en kısa zamanda tamamlar. weed aynı zamanda fakirliği özümsemiş, "en ucuz nasıl geçinilir?" hayat felsefesi olmuş. weed'in hayattaki en büyük pişmanlığı daha ucuzu varken 1 tl daha pahalı tuz almış olmak. bu hatasını unutmamak için market fişi hala buzdolabında asılı durur.
işte weed'in bu sıkılmak bilmez karakteri ve azmi sayesinde op bir karakter oluyor.

lms'de karekterin yanı sıra fantazi romanlarının olmazsa olmazı worldbuilding * * çok güçlü. ana karakter sanal dünyaya giriş yapıyor ama rastgele bir bankta sessizce oturan yaşlı amcanın bile hikayesi o kadar ayrıntılı oluyor ki onun bir npc * olduğunu unutuyorsunuz.

lms hakkında söylenecek o kadar çok şey var ki aslında. lms su gibi akıp giden müthiş bir seri. weed'in maceraları çok sürükleyici. şimdiye kadar 52 seri yayınlandı ve 51'i çevrildi. çeviri işini fan grupları yapıyor. daha doğrusu yapıyordu. 48-49. bölümden sonra kakao'ya geçti novel ve yazar izinsiz çevirmeyin diye mesaj attı ama çok sadık fan grupları var lms'nin. internetten kendi aralarında para toplayıp çevirmen tuttular. sayelerinde biz de nasipleniyoruz. bu arada türkçe çeviren bir grup da var internettte ama biraz geriden geliyorlar anlaşılan. gönüllü çevirmenlik yapanların işi çok zor.

isekai* veya vr-mmorpg seviyorsanız bu lms'yi sevmemeniz imkansız.

bir de lms benzeri önereyim: ark ve devam serirsi ark the legend ark için lms çakması denilebilir ama lms o kadar güzel ki çakması bile güzel *.

bu arada nasıl unuturum lms'nin webtoon serisi var. lms hakkında fikir edinmek için harika bir seri. tabi kitabın yerini tutmuyor o ayrı.

peşin edit: evet sao'dan *güzel.
 
Bu seriyi nerede, ne zaman ve neden okuduğumu hatırlamıyorum, seriyi de birkaç sahne dışında hatırlamıyorum. Acaba önceki hayattım da falan mı okudum?
 
One piece eski tadı vermediği için başladığım bir seriydi. Başladım ve direk içine çekti beni. 58 cilt 700 e yakın bölüm okudum ve sona geldim. Seriyi bitirdikten sonra yazarın bloguna baktım. Seri 2007 yılında başlamış ve son zamanlarda her sene artık bu sene bitirilir beklentisi varmış. Bana yine de aceleye geldi gibi hissettirdi ya da beklediğim gibi bitmediği için böyle hissediyorum.
Hem eğlendiğim hem de öğrendiğim aynı zamanda düşündüren bir seri oldu benim için. Konusu her ne kadar sanal dünyada ilerleme olsa da üretim becerileri, sanatın insan ruhu üzerindeki etkisi, çeşitli mesleklerin hayatımızdaki önemi, iletişim becerileri gibi konuları da barındırıyor. Hatta Weed sayesinde hayatımda denemediğim becerileri denemeye çalıştım (bir şeyler izlerken örgü örüyordum) Yeri geldi şimdiye kadar ben farketmeden kimler beni nasıl sömürmüş olabilir gibi soruları sık sık sorguladım.(noveli bitiren arkadaşlar daha iyi anlayacaktır:) ) Vakti olan, önünde sınavı okulu vs olmayan herkese öneririm.
 
Manhwası sezon finali verince orada kalmıştım. Devamı gelmeyecekse novelini okuyacağız artık.
 
Webtoon bitecek gibi değil de. Noveli şimdiye kadar okuduklarım arasında en iyilerden. Başı gelişimi ve sonu ile gerçekten güzel bir hikayeydi.
 
Novel diyor herkesde bedava yokmu kardeşimmm :). İngizcemiz ortaya yakın ama tat birakmiyor. Oto ceviri siteleride keyif kaciriyor :(
 
Novel diyor herkesde bedava yokmu kardeşimmm :). İngizcemiz ortaya yakın ama tat birakmiyor. Oto ceviri siteleride keyif kaciriyor :(
İngilizcesini geliştirmek isteyenlere aslında hep bunu önerirler. Sevdiğin, merak ettiğin bir eseri çevirerek öğrenmek. Ben zamanında aynen bu şekilde çok geliştirmiştim dil becerilerimi. Sevdiğim mangaların devamlarının Türkçe'lerini bulamayınca iş başa düşüyor. Ama insan sevdiği ve merak ettiği için çevirmekten, kelime ve yapı öğrenmekten sıkılmıyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık