Komik adammışsın.Sondan başlayayım ;
- Robinin elinde kaç kişinin kanı olması meselemiz değil meselemiz en acıklı hikayesi olan kişi kimdir ... ( Sanırım bunu 2-3 kere tekrarladım )
- Mangayı yarım yamalak okumadım tayfasıyla bir ömür geçirmiş dedim bunun anlamı şudur ki ; tayfasıyla sadece iki yıl geçirmiş olsa bile 38 yaşına kadar belli bir çevresi sevdikleri hayatı vardı son iki yılınıda sevgili tayfasıyla geçirdi diyelim bunlar teferruattan başka bir şey değil ! Önemli olan etrafındaki insanlarla beraber yaşama fırsatı oldu dilediği gibi gezdi eğlendi 38 yaşına kadar hayatını yaşadı var mı burda bi sıkıntı ? yoksa 38 değil 37 mi diyeceksin şimdi de ?
- Meyve sayesinde canlanıp canlanmayacağından emin olup olmamasıda teferruattır. Emin olmasa bile kendini bu ihtimale hazırlar her insan, eğer böyle bir ihtimal var ise..
Hiç bilmeseydi bile yeniden doğacağını dediğim gibi 38 yaşına gelmiş bir insan tayfasının ölmesi durumunda 8 yaşındaki bir kız çocuğunun, sevip sevmesi önemli değil tüm tanıdığı insanların ölmesi durumundan daha iyi baş eder herhalde.
Aradaki farklar , yaş farkı , ölen insan sayısındaki uçuk fark , bir tarafta aile farkı , düşman farkı...
- Kendimi haklı çıkarmak için zulüm yaşayan insanları örnek göstermedim... Filistin deki çocuklar ile Robinin durumunu benzettim... ve sen buna ABES dedin ve bende sana abes olmadığını ıspatladım eğer bu benzetme abes ise tüm dünya edebiyatı abes demek olur... Bunuda es geçmişsin cevaplamamışsın halbuki anlattım bunun sana göre bana göresi yok benzetme sanatına genelleme yapıp abes dedin bu hakaret sayılır Edebiyat hocan duysa cezalandırırdı seni... Bence özür dilemelisin.
- Demogoji demek ; bir konu tartışılırken genelde haksız olan kişinin konunun ÖZÜNÜ bırakıpta teferruata ve gereksiz ayrıntıya girmek ve konunun özünü tartıştığı kişiye, kişilere yada dinleyen veya okuyanlara unutturup haklı çıkma çabasıdır... Karşısındaki kişinin bir konuyu anlatırken söylediği gereksiz ayrıntılardaki küçük hatalarını yüzüne vurup prim yapma çabası da denilebilir.
Yani bir tarafta soy kırım diğer tarafta kimisi hastalıktan kimisi çeşitli nedenlerden ölen en fazla 20 kişilik bir tayfa var iken ve soykırımı yada katliamı işte ne dersen de yaşayan 8 yaşındaki bir kız ile 20 kişilik tayfası ölen 38 yaşındaki bir adamın acısını tartışırken ;
yok tayfasıyla bir ömür geçirmedi iki yıl geçirdi yok 50 yaşında değildi 38 yaşındaydı , Robin kendi halkının tamamını sevmiyodu zaten , vay efendim Robin nin büyüdükten sonra eline kaç kişinin kanı bulaşmıştır acaba ?
( ki bunun konuyla hiç alakası yok gene TEKRAR ediyorum , bu gereksiz ayrıntı bile değil sen bunu söylemekle konu dışına çıkıyorsun ! Çünkü burada kişinin yaşattığı acılardan değil yaşadığı acılardan bahsediyoruz... Bunuda daha önce yazmama rağmen hala aynı teraneden bahsediyosun okumuyosun bence ) Ve benzeri gereksiz ayrıntıları tartışmaya sokan insan evladı DEMOGOJİ yapıyor demektir.
Demek ki neymiş ilk önce Demogoji nin anlamını öğreneceksin sonra tartışmada demogoji yapan kişi kimdir buna göre değerlendireceksin ki sonradan rezil olma...
Robin'in yaptıklarına değil, 8 yaşında yaşadıklarına bakıyorsun. Mesele Brook olunca tek başına geçirdiği 50 yıl değil, tayfası ile geçirdiği 2-3 mutlu yıla bakıyorsun. Demagoji yaptığın buradan bile belli oluyor zaten, genç adam. Ben adamın geçirdiği zorlu 50 yıla bakıyorum, sen bana 38 yıl mutlu yaşamış diyorsun. Buna cevabın da hazır "Brook'un yaşadığı kolay değil, ama Robin'inki daha zor, ühü" Bu mantıkla her türlü karşı taraftan üstün çıkarsın. Aklınca bunu kullanıyorsun sen de. Sen söylerken önemli ayrıntı olan şeyler, karşı tez sunulduğu zaman "teferruat" oluyor. Gerçekten acınası bir tartışma mantığın varmış.
Brook'un yaşadığı 50 yıla değil de, geçmişindeki 38 yıla bakıp mutlu olduğunu söyleyen, fakat Robin'in şimdiye kadar yaptıklarını değil de, sadece 8 yaşında yaşadığı olayları ele alarak üste çıkmaya çalışan bir sivri zekadan böyle bir yorum beklenirdi. Rica ediyorum bunu alıntılama, daha fazla kendini küçük düşürme insanların önünde.