Valla yorumlarını genel olarak beğenirim saygıda duyarım, mantıklıda. Ama bu konuda Oda'nın suçu var bunu anlamalısın.
Dressrosa arc'ta Chopper-Nami-Brook 3'lüsü Jora ile zar zor baş ediyor, Doflamingo gemiye saldırınca ağlıyorlar Sanji gelince '' Oleyyy '' diyorlar. Bm arcta Nami, Bm'yi inletiyor, Brook dalga geçiyor, Chopper tanklıyor ve karşı koyuyor. Hiçte Dof karşısındaki hallerinde değillerdi, üstelik birde yonkou'ya karşılar düşün.
Sanji, Blueno'dan tek yerken, onun 3 katı güçlü olan adamın zoanla harmanlaşıp daha fazla güçlü halini orta zorlukla alıyor. Op'ta fazla mantık aramaya gerek yok yani.
Jyabura muhtemelen kurt haliyle Lucci'nin meyvesiz halinden bile güçlüydü ( Mantıken olması gereken bu ) ama 800 dourikilik Blueno'dan sopa yiyordu tek yemiş gibi birşey olmuştu hatırlarsan.
Sağolasın bilmukabele.
Normalde görmemiz gereken Sanji ile karşımızda duran Sanji arasında dağlar kadar fark var; bu doğru. WCI'da olanlar da tam bir rezalet o da doğru. Fakat biz okuyucular da ister istemez görmemiz gereken Sanji'yi değil gördüğümüz Sanji'yi yorumluyoruz. Çünkü Sanji 2 yıl sonrasında hiçbir varlık gösteremediği gibi güçlü olduğunu, bir şeyler sakladığını da hissettirmedi. Bu tabi ki mangakanın hatası. Ama şu durumda Sanji'nin Queen seviyesinde birini alması çok zorlama durur diyorum. Hee suit üstüne 1 tane daha p-up alırsa normal karşılarım. Ama suitle bile zorlama olur bence. Tabi suitin ekstra numarası çıkar falan bilemem. Zaten suitin Sanji'ye verilmesi bile ne kadar zayıf olduğunun bir göstergesi oldu. Fiziksel olarak o kadar geri ki suit hız da sağlıyor, savunma da...
Mangakanın bana bu arc hissettirdiği şey şu. Luffy yonkou ile tayfası yonkou tayfaları ile mücadele edip gerçek anlamda "yonkou oluşumu" olacak seviyeye gelecek. Nitekim;
Teach yonkou için erken dedi.
Shanks yakında görüşücez dedi.
Yıllar sonra ilk defa olası bir 1-2-3 numara konsepti var(Kaido tarafı). Bunun üzerine Jinbe tayfaya geldi.
Yani tüm bu olanlar bana King, Queen, Jack/Zoro, Sanji, Jinbe olacak dedirtiyor zaten. Ama bu konseptte Sanji göze batacak o ayrı. Jinbe ve Zoro'nun yerleri çok sağlam çünkü.