Aynı şeyi defalarca söylemekten bıktım ama yine söyleyelim bakalım. Dostum internet çağında yaşıyoruz. Zibilyon tane çizgi romanı kitabi hikayesi vs olduğunu biliyorum SW'nin. Ama hiçbirini zerre iplemem. Genişletilmiş evren olayı başlı başına bir saçmalık zaten. Totosundan fantezi uyduran herkes o evrene ait olduğunu söyleyip bir kitap yazıyor bir çizgi roman çıkartıyor ve millet gaza geliyor. Luffy'nin Kaido'ya tek attığı bir hikaye çizip yayınlasam ya da seri bitince Luffy'nin oğlunun ana karakter olduğu bir manga çıkartıp onu en güçlü denizci falan yapsam, boş yüzyılı anlatan bir arc çizsem vs bunlar tamamen benim totomdan uydurduğum fanteziler olur. Dolasıyla ana eserle bir alakası olmaz. Konseptin kendisi çok saçma zaten. Bu böyle devam ettikçe bundan 100 yıl sonra bile hala daha genişleyen bir SW evreni olacak ve bilmem kimin hikayesini okuyacağız. Sonra nerd tayfa çıkıp diyecekki "abi bundaki derinlik ve evren hiçbir şeyde yok". Hey Allah'ım kafalar çok güzel. Ulan Mario'ya bile yapsan aynı sistemi sürekli genişleyen bir Mario evreni ve zibilyon tane hikayesi olur elinde. O yüzden SW'den bahsederken resmi olarak canon sayılan filmlerini, animasyon serilerini ve kitaplarını ele almak lazım. New York'lu bir nerdin SW figürlerini çarpıştırırken kafasında tasarladığı hikayeler beni bağlamıyor. Bu arada kişisel algılama söylediklerimi.SW sadece filmlerden oluşmuyor yüzlerce kitap, binlerce çizgi romanı vardır. Çok eskiye giden harika seriler vardır. Darth Revan, Darth Bane gibi çok önemli karakterler vardır. Yaklaşık 300 bin yıl eskiden günümeze kadar gelen bir tarihi öğe işlenmiştir. Bazı karakterlerin aldığı kararların yüzünden ciddi milat taşları vardır seri içinde. Jedi'lerin kendi felsefeleri Darth kendi felsefeleri, amaçları çok iyi işlenmiştir. Işın kılıçlarının ile bir sürü farklı savaşma şekli vardır hepsinin teker teker özenle işlenecek kadar tetaya inilmiştir. Galaksideki sistemler gezegenler çok güzel şekilde haritalndırılmıştır. Filmler de gördüğün o uzay gemileri veya araçlar rasgele degildir hepsinin açıklanamsı neden bu burda kullanıyo veya nerde üretliyo bunun şu modifikasyonuna kadar detaylı işlenmiştir. Sadece Skywalker'lar hikayesi degildir. Bu Dünya'ya girdinmi çıkman zor zira 40 yıldan fazladır sürekli işlenmeye devam ediyordur.
Seversin sevmesin o ayrı SW Dünyasının sadece filmlerden yorumlamak seriye küfür etmek gibi bişeydir. Yapılan toplam 8 film SW Dünyasının %10 etmez bu kadar seveni olmasının nedenide tüm külliyattır. Ben seriyi severim ama aşarı fanı degilimdir. Şu an başlasan tüm seriye hakim olman yıllarını alır. Ayrıca filmleri bende çok tutman Bölüm 1,2 sevmem 3. filmi de Darth Vader için kabul ederim. 7 ve 8 Vasattan öte degildir.
Ama tarihin en abartılı eseri dersen bu seriye yargısız infaz etmiş olursun.
Yukarıdaki yorumumda eksik olarak söylediğim tek bir şey var o da sadece üçüncü filmi övmüş olmam. Obi-wan reise haksızlık yapmışım. Sw dediğin üçüncü film ve Obi-wan hatrına bir müddet katlanılan tarihin en abartılmış eseridir demek daha doğru olur.