7. filmi hiç beğenmemiştim, o yüzden bu filmi de sinemada izlemeyi düşünmüyordum. Yorumları okuduktan sonra artık indirip de izler miyim bilmiyorum. Yani 1-6 arası ne kadar güçle ilgili ne kadar şey varsa çöpe atmışlar. Yani yenilik getireceğim diye bütün her şeyi de değiştirmezsin ki. Hele Force Awakens'da Rey'in hiç eğitim almadan güç ve ışın kılıcı kullanımı resmen serinin tamamına ihanet,
Gücün iyi tarafı neydi? Emekti, zorluktu. Kötü tarafı neydi? Güce kolay yoldan ulaşmaktı. Eğitim, iç huzur vb. şeyleri bir kenara bırakıp sadece istek ve açgözlülükle yükselmekti, iyi tarafı bile her daim cezbedebilecek bir güç. İyi taraf bu kadar kolay güce ulaşırsa serinin ne güzelliği kalır? Kaldı ki Sithler bile eğitim görüyorlar, üst düzey Jedilarla mücadele edebilmek ve karanlık tarafın yükselmesi için hocasının gücünün üstüne çıkıp, kendi üstüne çıkabilecek bir çırak bularak. Bu üçlemeyle tüm bunları çöpe attılar. Gücün çok farklı değişik ve aşırı kullanımlarını saymıyorum, spoiler olur. Yorumlara göre Marvel sinematik evreninin bütün filmlere virüs gibi yaydığı espri ve komikliklerden Last Jedi da nasibini almış. Üçlemenin en iyi yanı çekimi herhalde, Force Awakens mesela çok iyi çekilmişti, o yönden laf yok.
Uzun lafın kısası Disney seriyi batırmış. Ben öyle aşırı bir Star Wars fanı değilim, genişletilmiş evren falan çok bilmem, ama yorumları okudukça filme olan bütün beklentilerim yok oldu. Belki Luke'u yeniden görmek için izlerim o kadar.
ki bu filmde de bunun kaynağına ilişkin bir şey de yokmuş, yani fanlar bile Rey'in gücü bu kadar kolay kullanmasını garipsemişler ve bir sürü teori uydurmuşlardı, filmde tamamen normal biri gibi gösterilmiş. Ne soy, ne de Luke'un padawanı olma falan.
Uzun lafın kısası Disney seriyi batırmış. Ben öyle aşırı bir Star Wars fanı değilim, genişletilmiş evren falan çok bilmem, ama yorumları okudukça filme olan bütün beklentilerim yok oldu. Belki Luke'u yeniden görmek için izlerim o kadar.