Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Ülke insanda protesto ve eylem kültürü yok. Soma'da 301 kişi öldü, madenciyi yerde tekmelediler. Yine bir şey olmadı.
Anlık bir şeyle uzun sürecek bir durum biraz farklı. Köpekler uyutulacaksa bu bir günde olmayacak sonuçta.
Bir de bu işin oy kaygısı kısmı var. CHP zaten böyle bir şey yapmaz. AKP'nin de hiçbir şey yapmamak varken riske girip böyle bir şeye girişeceğini sanmam.

Tam olarak aynı şey değil ama örnek vermem gerekirse yakın zamanda hiçbir hükümetin din kültürü dersini kaldıramayacağı veya sünneti yasaklayamayacağı gibi.

ABD ve Avrupa bunu sürekli yapıyor. Orada kıyamet kopmuyor burada mı kopacak?
ABD ve Avrupa'da sokak köpeği sorunu mu varmış?

2- Oralarda öldürülen hayvanlar barınakta bakılabilecek hayvanlar mıydı?
Deve barınakta bakılabilir. :d

O ülkelerin "çevreci" olması bu durumu meşrulaştırıyor mu? Bu yaptığın da kısmen otoriteye başvurma safsatası. :(
Safsata değil, çevreye zarar verecek duruma geldiyse itlaf edersin ekolojik denge için. Haftada 3-4 kere evin önünde köpek kovalıyorum kedileri öldürmesinler diye. Buna rağmen ölü kedi oluyor sokakta da mahallede de. Sadece köpek seviciliği yaparak havan sever olunmaz.

Sokakta bulunması insanlara tartışılmaz bir şekilde zarar veren köpeklerin insanlar harici diğer canlılara verdiği zararlar nedir? Önlem alınabilir mi, alınabilirse ne şekilde alınabilir ve ne kadar efektif olur?
Dediğim gibi bir tomar kedi gırtlaklıyorlar. Köpek seviciliğin alemi yok. Öldürdükleri, büyük yaralar bıraktıkları insanları saymıyorum bile.

Genelde bu tarz itlaf işlemleri insanların yaşamadığı yerlerde ve belli sayılarda yapılır. Fakat sokaktaki köpeklerin tümünün itlaf edilmesinden bahsediliyor. Buradan iki sorun doğuyor:
a. Köpeklerin tümü itlaf edildikten sonra bu durumun zararları olmayacak mı? Örneğin kedi sayısının artması, bazı kuş çeşitlerinin azalmasına sebebiyet verebilir.
Tümünün itlaf edilmesi gerektiğini söyleyen kim bilmiyorum ama tümü itlaf edilmeli demedim. Kedi sayısı artmasın diye kontrol altına alırsın. Alamdın, çevreye zarar veriyorsa onları da makul seviyeye çekmek için gerekirse itlaf edersin.

İlk sorunu çözmek için belli bir miktar köpeği sokakta bırakırsak bu sefer de mevcut köpek sorunu devam eder.
Dediğim gibi tümü itlaf edilsin demiyorum.

Karşı argümanla geldiğini sandın. :(

4- Genelde bu tarz itlaf işlemleri insanların yaşamadığı yerlerde ve belli sayılarda yapılır. Fakat sokaktaki köpeklerin tümünün itlaf edilmesinden bahsediliyor. Buradan iki sorun doğuyor:
a. Köpeklerin tümü itlaf edildikten sonra bu durumun zararları olmayacak mı? Örneğin kedi sayısının artması, bazı kuş çeşitlerinin azalmasına sebebiyet verebilir.
Kediler de itlaf edilebilir.

Uyuttukları için yok işte.
Avrupa bu işi 21. yüzyılda yapmadı. Bilmem kaç yüzyıl önceki halk tepkisinden yola çıkarak, günümüzdeki Batı halkından farklı bir halkın tepkisini analiz edemezsin.
Deve barınakta bakılabilir. :d

Safsata değil, çevreye zarar verecek duruma geldiyse itlaf edersin ekolojik denge için. Haftada 3-4 kere evin önünde köpek kovalıyorum kedileri öldürmesinler diye. Buna rağmen ölü kedi oluyor sokakta da mahallede de. Sadece köpek seviciliği yaparak havan sever olunmaz.

Dediğim gibi bir tomar kedi gırtlaklıyorlar. Köpek seviciliğin alemi yok. Öldürdükleri, büyük yaralar bıraktıkları insanları saymıyorum bile.

Tümünün itlaf edilmesi gerektiğini söyleyen kim bilmiyorum ama tümü itlaf edilmeli demedim. Kedi sayısı artmasın diye kontrol altına alırsın. Alamdın, çevreye zarar veriyorsa onları da makul seviyeye çekmek için gerekirse itlaf edersin.

Dediğim gibi tümü itlaf edilsin demiyorum.

Karşı argümanla geldiğini sandın. :(
Karşı argümanla geldiğimi sanmam çok normal. Bak cevap verdiğin mesajda ben ne demişim:
Hiçbir sebep köpeklerin topluca uyutulmasını meşrulaştıramaz.
Sen bu mesaja çevreci ülkeler hayvan itlafı yapıyor şeklinde bir cevap verirsen ben de normal olarak tüm köpeklerin öldürülmesini savunduğunu düşünür, ona göre cevap veririm.

Ayrıca sen de şimdi benim demediğim şeyleri bana savunuyorsun. Bir köpek sıkıntısı var, ve bir şeyler yapılmalı zaten.

Hayır avatarımda köpek resmi var diye millet benim köpek tapar olduğumu düşünüyor ve ona göre cevap veriyor herhalde. :d

Kediler de itlaf edilebilir.
Onun yerine baştan düzgün plan yapsak ve kedileri itlaf edip başımıza bu sefer fareleri sarmasak nasıl olur?

Sınav soruları 40 kere çalındı, kıyamet kopmadı. Sokak köpeği için mi kıyamet kopacak? Birkaç uç dernek eylem yapar, 2-3 dakika ana habere çıkarlar. 1 hafta sonra unutulur. Bence de toplu bir şekilde uyutulmamalı, yine de belli bir oranda uyutulması şart. Buna da artık işin ehli kişiler karar versin.
Bu ülkede neler oldu da kıyamet kopmadı, birkaç bin ittapar mi kıyamet kopartacak... Açıkçası öyle bir durumda kendileri de hedef haline geleceği için fazla hayatta kalabileceklerini sanmıyorum.

Avrupa bu işi 21. yüzyılda yapmadı. Bilmem kaç yüzyıl önceki halk tepkisinden yola çıkarak, günümüzdeki Batı halkından farklı bir halkın tepkisini analiz edemezsin.

Karşı argümanla geldiğimi sanmam çok normal. Bak cevap verdiğin mesajda ben ne demişim:

Onun yerine baştan düzgün plan yapsak ve kedileri itlaf edip başımıza bu sefer fareleri sarmasak nasıl olur?
ABD'de her yıl 2,7 milyon kedi ve köpek itlaf ediliyor.

Farelere avantaj vermeyecek kadar kedi bırakılabilir.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık