Devlet: Tabi ki köpek bakmayacağız, kendimize zor bakıyoruz dur hele...Ben vergi veriyorum ve benim paramla köpek bakılmasını istemiyorum
Devlet: Tabi ki köpek bakmayacağız, kendimize zor bakıyoruz dur hele...Ben vergi veriyorum ve benim paramla köpek bakılmasını istemiyorum
Zamanında belediyeler yaparmış bunu aslında. Annem anlatırdı. Kendisi çocukken sokaklara zehirli mama/et vs bırakırmış belediyeler. Kendi köpekleri de bunlardan yediği için ölmüş bir keresinde.Son zamanlarda Antalya'da köpek zehirlenmeleri başladı. Yani belediye bir şey yapmayınca halkta hayvan severlerle uğraşmamak için zehirleyip geçiyor. Diyorsun ki hayvanları neden öldürüyorsunuz yazık diye sonra da diyorsun halkta bir yönden haklı evden dışarı tedirgin çıkıyorlar. Herkes köpek sevmek zorunda değil ama zehirlemekte çok kötü bir olay. Uyutulma gibi bir şey yapılabilirse daha iyi olur hayvanlar için diğer türlü acı çektirmek çok acımasızca. Cahil bir halkta uğraşmamak için mamaya zehir katıp verip geçiyor, eğer kediler yerse de onlarda ölüyor. Neye üzülsem bilemedim.
Halkın tahammülü kalmadı, belediyelerde hayvan severler tarafından çok baskılanıyor. Bundan dolayı da halk kendi çözümünü üretiyor. Yani genel bir yürürlük çıkartıp bunları çözmeleri gerekiyor ama bazıları da haklı olarak vergileriyle hayvanların beslenmesini istemiyor. Tabi vergilerle ilgili birçok şey var ama malum elimiz kolumuz bağlı(yada gerçek anlamda da olabilir) bundan dolayı da aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.Öldürülmelerini desteklemiyorum , canice geliyor açıkçası. Kısırlaştırma veya yemlerine onların çoğalmaları engelleyecek birşeyler ne bileyim hormonsal takviyeler , kısırlaştırıcı vb eklense uzun vade de çözüm olur gibi duruyor.
Al evinde besle Hem sorumluluk alma hem de carcar bağır.
Hepsinin sesi aynı mı olur ya