Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Hem devlet tarafından belirli bir bütçe ayrılacak, hem de başta hayvansever stk'ları vasıtasıyla gönüllü bağış toplanacak. Herkesin topluca el atması gerekiyor bu meseleye. Her şeyi devletten beklememek lazım, ama ilk adımın da devletin atması lazım.
Realist olabilir ama iki bir çözüm değil. Altından kalkılamayacak kadar masraflı olduğunu da sanmıyorum ben açıkçası.

Köpek bakım meselesinden anlamam ama basitçe bir google araştırması yaptım. Bir köpeğin günlük mama masrafı 4 lira.

10 milyon sokak köpeği olduğu söyleniyor

Bu da günlük 40 milyon lira yapar.

Haftada 280 milyon lira

Ayda 1 milyar 120 milyon lira

Dolar bazından yazarsak da 62 milyon dolar. Bir senede 500 milyon dolar eder takribi.

Bakın bu sadece ama sadece mama masrafı. Daha bunun içmesi var, bakımı var, barınakların inşaat elektrik masraflaro var, çalışacak insanların maaşları var... Varoğlu var.

Köpek bakım meselesinden anlamam ama basitçe bir google araştırması yaptım. Bir köpeğin günlük mama masrafı 4 lira.

Haftada 280 milyon lira

Dolar bazından yazarsak da 62 milyon dolar. Bir senede 500 milyon dolar eder takribi.

Bakın bu sadece ama sadece mama masrafı. Daha bunun içmesi var, bakımı var, barınakların inşaat elektrik masraflaro var, çalışacak insanların maaşları var... Varoğlu var.
Ya diyeceğim sana değil, onu yanlış anlama ama 128 milyar dolar gibi paralar ayrılsa tüm sokak köpeklerine ölene kadar rahat bakılır örneğin.
Bu hayvanlara her gün mama yedirilmesi de gerekmiyor. Kırıntı olur, yemekhane, hastane, restaurantlardaki artıklar olur bir sürü alternatif yaratılabilir.
10 milyon sokak köpeği olduğu da bana pek inandırıcı gelmiyor bu arada. Aşırı köpektaparların antisi olan diğer grubun uydurması gibi duruyor biraz.

Haftada 280 milyon lira

Mama ile beslersen fazla tutar tabii. Ayrıca 10 milyar köpek bana da pek inandırıcı gelmiyor, dolayısıyla absürt bir masrafı olacağını zannetmiyorum. Masrafsız olacağını da iddia etmiyorum, ama ülke çapında oluşan bir krizi çözmek için bir zahmet devlet başta olmak üzere biraz sıkıntıya girilsin.

Her barınağa; yakın civardaki yemekhane, fırın, lokanta gibi yerlerden düzenli olarak gönüllüler/çalışanlar tarafından fazlalık yemeklerin ulaşımı sağlanabilir.

Ayrıca inşaat/elektrik masraflık çok da bir şey yok; çadır kent oluşturursun boş araziye, etrafını sağlam çitlerle kapatırsın. Lükse girip gereksiz masraf çıkarmanın hiç gereği yok.

Ama işte bir yerden başlamak lazım. Geciktirdikçe bu formülün masrafı artıyor, uygulanabilirlik ihtimali azalıyor.

Son zamanlarda Antalya'da köpek zehirlenmeleri başladı. Yani belediye bir şey yapmayınca halkta hayvan severlerle uğraşmamak için zehirleyip geçiyor. Diyorsun ki hayvanları neden öldürüyorsunuz yazık diye sonra da diyorsun halkta bir yönden haklı evden dışarı tedirgin çıkıyorlar. Herkes köpek sevmek zorunda değil ama zehirlemekte çok kötü bir olay. Uyutulma gibi bir şey yapılabilirse daha iyi olur hayvanlar için diğer türlü acı çektirmek çok acımasızca. Cahil bir halkta uğraşmamak için mamaya zehir katıp verip geçiyor, eğer kediler yerse de onlarda ölüyor. Neye üzülsem bilemedim.

Son zamanlarda Antalya'da köpek zehirlenmeleri başladı. Yani belediye bir şey yapmayınca halkta hayvan severlerle uğraşmamak için zehirleyip geçiyor. Diyorsun ki hayvanları neden öldürüyorsunuz yazık diye sonra da diyorsun halkta bir yönden haklı evden dışarı tedirgin çıkıyorlar. Herkes köpek sevmek zorunda değil ama zehirlemekte çok kötü bir olay. Uyutulma

Devletin çözüm bulmadığı yerde, halkın bulduğu her çözümün şiddeti ve vahşeti yüksek olur. Kaçınılmaz bir şey bu. Mülteci meselesi de böyle. Devlet yollamazsa, halk toplu bir şekilde saldırılara başlar 1-2 yıla.

Devletin çözüm bulmadığı yerde, halkın bulduğu her çözümün şiddeti ve vahşeti yüksek olur. Kaçınılmaz bir şey bu. Mülteci meselesi de böyle. Devlet yollamazsa, halk toplu bir şekilde saldırılara başlar 1-2 yıla.
Çok üzücü birkaç video izledim, sonunu getiremedim hem uyutulmaları taraftarıyım bir yandan da vicdanım el vermedi. Çok karışık bir durum, veteriner arkadaşımla konuştum o da 2-3 köpek geldi bu hafta zehirlemeden dolayı dedi. Neyse bekleyip göreceğiz daha ne olacak.

Çok üzücü birkaç video izledim, sonunu getiremedim hem uyutulmaları taraftarıyım bir yandan da vicdanım el vermedi. Çok karışık bir durum, veteriner arkadaşımla konuştum o da 2-3 köpek geldi bu hafta zehirlemeden dolayı dedi. Neyse bekleyip göreceğiz daha ne olacak.
Tarihte bunun benzeri var ülkemizde.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 14)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık