Bu sorunu çözebilmek vatandaşın elinde, başıboş sokak köpekleri ile ilgili bir platform var, twitter'da aktifler, @KopekSorunu isimli hesap, sıkıntısı olan vatandaşlar buraya destek verebilir, şuan 30.000 takipçisi var, bu sayı 100.000 takipçiye ulaştığında daha etkili olacaklardır, ve dernek olmayı bile düşündüklerini söylediler. Buradan sürekli baskı yapılacaktır. Artık etkili gazetecilerden Cüneyt Özdemir bile bu soruna dikkat çekmeye başladı, ondan önce gazeteciler arasında Mehmet Ali Önel de destek veriyordu ve Yeni Şafak gazetesi falan vardı, şimdi de Yeşim Salkım ve Jahrein gibi ünlüler bile destek vermeye başladılar.Devlet bu sorunu bilerek çözmüyor. Siz sanıyor musunuz ki cihangir solcusu tiplerin twitleriyle bu sorun çözülmüyor, ya da mama lobisi engel oluyor? Adamlar zaten mevcut iktidara oy vermiyor. Bim'deki dandik 1 kilo tereyağı 69 liradan 85 liraya çıkmış. İnsanlar öfkelerini mültecilere ve sokak köpeği sorununa yöneltiyor. Bu iki sorundan birisi ortadan kalksa, halk ilk olarak ekonomi yönünden hükümete yüklenecek.
Bu ülkede Cem Uzan'a çöktüler. Mama lobisinden mi çekinecekler?
İkinci bir konu ise yine vatandaşı bilinçlendirmek, bakıyorum ısırılan vatandaşlar hiç gidip belediyelere tazminat davası açmıyor. Konya'da örnek dava var, ısırılan vatandaş tazminat davasını belediyeye açtı ve kazandı. Ben eminim ki ısırılan kişilerin %90'ı hatta daha fazlası bile belediyelere tazminat davası açmıyor. Eğer her ısırılan ve saldıraya uğrayıp zarar gören vatandaş tazminat davası açarsa, belediyelerde bunla uğraşacak gücü kalmayacak ve vatandaşın bu isteğinden taraf bir şekilde hareket edip, çözüm üretebilmek için onlarda hükümete baskı yapmaya başlayacaktır, yani bu iş domino taşı misali tek tek diğer herkese etki edebilir, veya bir ufak kar topu olarak başlayıp büyük bir çığa dönüşebilir.
Eskiden 5199 sayılı kanun yoktu, yani belediyeler köpekleri barınakta toplayabiliyordu. Hatta 1932 yılında Atatürk hükümeti tarafından alınan itlaf kararı bile var. 5199 sayılı kanun 2004 yılında geldi garip bir şekilde ve orada başlayan sorun büyüyerek birçok insanın canına mal oldu. Hükümet sadece 5199 sayılı kanunu tekrar revize edecek ve belediyelere en azından köpekleri istedikleri kadar barınakta tutabilme hakkını geri verecek.
Hatta, danıştay veya anayasa mahkemeleri bile buraya bir şekilde dahil olabilir, insan hakları ve sağlığı birinci önem teşkil eden bir konu olduğu ve insan ile hayvanların eşit şekilde hakları olamayacağı için, bu olay mahkemelerden bile halledilebilir.
Son düzenleme: