Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Sadece biraz zaman, özveri ve liyakatla hayvanseverlerin de desteğiyle bu sorun hiçbir canlının kılına dahi zarar gelmeden çözülebilir. Fakat Türkiye böyle bir ülke değil, yöneticilerimizden böyle bir çözüm beklemek en basit tabiriyle aptallık olur. Üzücü, ama daha fazla insan ve köpek zarar görmeden soykırıma başlanmalı.
Bu işi hayvanlardan, bilhassa köpeklerden anlayan birileri çözer. Tabii ticaretten anlayanlar da çözebilir, bu ikinci seçenek. Üçüncü seçenek pek iyi bir son değil.

Şimdi bir şey diyeceğim ama linç edilmekten korkuyorum. Neyse yine de diyeyim.

Bir arkadaşın yorumunu gördüm on milyon sokak köpeği olduğuyla alakalı...
Türkiye de yenilmeyen bizim mutfakta olmayan birçok şey zaten etlerimizin arasına katılıp bize yediriliyor. Eşşek, at, domuz vs. Bazı ürünler de doğrudan ihraç ediliyor. Kurbağa bacağı, yılan balığı vs. Ama işe yaramayan eşşek ve atların kasapta kesilip bize yedirileceğine bu paragöz insanların önlerinin açılıp Orta Asya Türkleri'ne ve İtalya ya gönderilebilir. Kızacaksınız ama 10.000.000 köpek gerçekten beslenemez. Çin'e ithal edilebilirler. Sonuçta bugün böcek, akrep bile yiyen birçok kültür var ve bu onların alışılageldik gıdası. Yine de kontrollü bir şekilde sayıları indirilip (10 yıl sürer) sayılarının yarı yarıya düşürülmesi mantıklı olabilir.
Bu seçeneği dile getirmek bu kadar zor olmamalı. İnek, koyun, keçi, tavuk vs gıda olarak ihraç (bu bizde yok galiba ama olduğunu varsayalım, dünyada olan bir ticaret sonuçta) edilebiliyorken köpeğin gıda olarak ihraç edilmesine kimsenin itiraz etmeye hakkı olmaz ki. Burada yapılan şey ile köpek iltafı aynı şey değil. Böyle bir şey için linç edecek tiplerden çekinme bence. Boş laf kalabalığı onlarınki. Hem de ikiyüzlülük.

Bu seçeneği dile getirmek bu kadar zor olmamalı. İnek, koyun, keçi, tavuk vs gıda olarak ihraç (bu bizde yok galiba ama olduğunu varsayalım, dünyada olan bir ticaret sonuçta) edilebiliyorken köpeğin gıda olarak ihraç edilmesine kimsenin itiraz etmeye hakkı olmaz ki. Burada yapılan şey ile köpek iltafı aynı şey değil. Böyle bir şey için linç edecek tiplerden çekinme bence. Boş laf kalabalığı onlarınki. Hem de ikiyüzlülük.
O ihraçlar bizde var...

Malum bir şeyin evlatlarının hayvanları canlı canlı pişirdiğini gördükten sonra ihraç mevzusunu aklıma getiremez oldum ben. Önceden de düşündüğüm yoktu zaten de o görüntülerden sonra hiç yok artık.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık