Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Ekosistem günden güne bozuluyor ve biz böyle türleri "gereksiz yaa bu. Ağbi köpek eskidendi yaa" kafasıyla yok etmeye devam ettikçe daha da hızlı bozulacak. Ama görüyorum ki o zaman da pişkin pişkin " bizle ne alakası var? köpekleri öldürdük diye mi böyle oldu" diyeceksiniz. çok üzücü...
Yav köpeklerin ekosisteme ne katkısı var aga? Ormana sal köpeği koşa koşa peşinden gelir yemek için ortama uyum sağlayamaz. Sanki türler arasında denge sağlayan varlıklar bunlar. Araştır demişinde az sen araştır bence biyoloji filan.

Yav köpeklerin ekosisteme ne katkısı var aga? Ormana sal köpeği koşa koşa peşinden gelir yemek için ortama uyum sağlayamaz. Sanki türler arasında denge sağlayan varlıklar bunlar. Araştır demişinde az sen araştır bence biyoloji filan.
Sokak köpeği olarak ele alırsak, ekosisteme bir faydasının olacağı tartışmalı bir konu olabilir. (Hatta kanımca insani atıkları temizlemeleri dışında pek faydalarının olduğunu da düşünemiyorum.) Ancak, genel manada köpekleri bu kanıya dahil edemeyiz. Zira Yaban köpekleri mevcut; misal Dingolar gibi... Afrikada bulunanlar gibi... Bu genel pencereden bakarsak köpeklerin ekosisteme faydalarının olduğunu göreceğiz. (Çeşitli hayvanların popülasyonunun artmasını önlemeleri açısından) Öte yandan, şuan benim sahibi olduğum üç köpeğim, (biz "arabacık pıdiği" deriz :D ırkına ) kedi gibi fare tutmaktalar. (Hatta büyük farelerden kedilerim korkar iken, köpeklerim korkusuzca atılmaktalar.) yine eskiden Kangal cinsi köpeğim köy arazimizde tehlikeli yılanları avlamaktaydı. Her canlının bir faydası olduğuna inanıyorum. Zira faydaları olmasa, var olmaya devam etmezlerdi. Tabi burada ki ana sorun, çok fazla bir sayıya ulaşmaları/ ve sayılarının artmaya da devam etmesi... Zira makul bir seviyede, kontorlü sağlanmış köpeklerin pek sorun oluşturacağını da düşünmüyorum.

Bunun dışında, köyde yaşadığım için; "köpeklerin uyum sağlamama" vs gibi durumları söz konusu değil. (Köpek ile kurt çiftleşmesinden köpeklerin doğduğunu ve doğası gereği ilerleyen safhalarda sürüye saldırdıklarını, devamında ise dedemin bunları vurmak zorunda kaldığını biliyorum.) Evcil tavşanların sayısı artınca doğaya saldığımızı ve burada ortama uyum sağlayarak yine yaban tavşanları ile ürediklerine şahit olmuştum.

Son düzenleme:
Sokak köpeği olarak ele alırsak, ekosisteme bir faydasının olacağı tartışmalı bir konu olabilir. (Hatta kanımca insani atıkları temizlemeleri dışında pek faydalarının olduğunu da düşünemiyorum.) Ancak, genel manada köpekleri bu kanıya dahil edemeyiz. Zira Yaban köpekleri mevcut; misal Dingolar gibi... Afrikada bulunanlar gibi... Bu genel pencereden bakarsak köpeklerin ekosisteme faydalarının olduğunu göreceğiz. (Çeşitli hayvanların popülasyonunun artmasını önlemeleri açısından) Öte yandan, şuan benim sahibi olduğum üç köpeğim, (biz "arabacık pıdiği" deriz :D ırkına ) kedi gibi fare tutmaktalar. (Hatta büyük farelerden kedilerim korkar iken, köpeklerim korkusuzca atılmaktalar.) yine eskiden Kangal cinsi köpeğim köy arazimizde tehlikeli yılanları avlamaktaydı. Her canlının bir faydası olduğuna inanıyorum. Zira faydaları olmasa, var olmaya devam etmezlerdi. Tabi burada ki ana sorun, çok fazla bir sayıya ulaşmaları/ ve sayılarının artmaya da devam etmesi... Zira makul bir seviyede, kontorlü sağlanmış köpeklerin pek sorun oluşturacağını da düşünmüyorum.

Bunun dışında, köyde yaşadığım için; "köpeklerin uyum sağlamama" vs gibi durumlar söz konusu değil. (Köpek ile kurt çiftleşmesinden köpeklerin doğduğunu ve doğası gereği ilerleyen safhalarda sürüye saldırdıklarını, devamında ise dedemin bunları vurmak zorunda kaldığını biliyorum.) Evcil tavşanların sayısı artınca doğaya saldığımızı ve burada ortama uyum sağlayarak yine yaban tavşanları ile ürediklerine şahit olmuştum.
Sadece sokak köpeklerini kastettim diğerlerini saymadım.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık