Aynen kardeşim.Üç kuruşluk vicdanı ve akli muhakeme yeteneği olmayan biri olduğunu düşünmek istemiyorum. Sağlıklı bir psikolojin yok umarım en kısa zamanda bir uzman yardımına başvurursun
Aynen kardeşim.Üç kuruşluk vicdanı ve akli muhakeme yeteneği olmayan biri olduğunu düşünmek istemiyorum. Sağlıklı bir psikolojin yok umarım en kısa zamanda bir uzman yardımına başvurursun
Köpeklere bir davranışım yok. Ve neden davranışlarımı köpeklere göre belirleyeyim? Su da gayet bulabilirler. Bulamamaları da benim sorunum değil.Kısırlaştırma köpekleri hormonel olarak etkiler, testosteron daha az salgılandığından sakinleşir köpek. Okul bahçesinde, Hastahane yatması hastalık için rahatsız ediyor seni büyük ihtimal. Haklılık payın var, belki köpeğe davranışından kızıyordurlar. Olayı görmediğimden bir şey diyemiyorum. Çeşme olayı tamamen su bulamamalarıyla alakalı. Çözüm hakkında bir şey diyemicem. Susuz kalınca kediler falanda yapar.
O senin sorunun değil bu senin sorunun değil köpek kendi başına mı çözüm üretsin.Köpeklere bir davranışım yok. Ve neden davranışlarımı köpeklere göre belirleyeyim? Su da gayet bulabilirler. Bulamamaları da benim sorunum değil.
Sen neyi savunuyorsun? Köpekleri olduğu gibi sokaklarda bırakalım mı diyorsun?O senin sorunun değil bu senin sorunun değil köpek kendi başına mı çözüm üretsin.
Sayısı azaltılcaksa kısırlaştırılarak olsun istiyorum. İtlafla benim sorunum. Sokakta olmalarından da rahatsız değilim.Sen neyi savunuyorsun? Köpekleri olduğu gibi sokaklarda bırakalım mı diyorsun?
Sokaklarda olmaları sorun değil mi yani? Oluşturduğu sorunları göz ardı edebilir miyiz? Ben de oluru varsa dediğin gibi olmasını isterim de oluru var mı bunu da sorgulamak lazım. Sadece kısırlaştırırarak sorunun çözüleceğini umarak adım atamayız. Yarattıkları sorunları ise hiç göz ardı edemeyiz. Bir tane çocuğun bile köpekler tarafından sokakta ısırılması kovalanması ihtimali olmamalı benim düşüncem. Bunu da kısırlaştırarak sağlayabiliyorsak ben de varım.Sayısı azaltılcaksa kısırlaştırılarak olsun istiyorum. İtlafla benim sorunum. Sokakta olmalarından da rahatsız değilim.
Onu öldürerek de sağlayamazsın.Sokaklarda olmaları sorun değil mi yani? Oluşturduğu sorunları göz ardı edebilir miyiz? Ben de oluru varsa dediğin gibi olmasını isterim de oluru var mı bunu da sorgulamak lazım. Sadece kısırlaştırırarak sorunun çözüleceğini umarak adım atamayız. Yarattıkları sorunları ise hiç göz ardı edemeyiz. Bir tane çocuğun bile köpekler tarafından sokakta ısırılması kovalanması ihtimali olmamalı benim düşüncem. Bunu da kısırlaştırarak sağlayabiliyorsak ben de varım.
Köpekleri olduğu gibi bırakıp sadece kısırlaştırsak yani sokaklarda kalmaya devam etseler sorunlar çözülür mü? Kovalama ve saldırma sorunları?Onu öldürerek de sağlayamazsın.
Kısırlaştırma ve öldürme aynı kapıya çıkar. Aralarındaki fark kısırlaştırma bir süreçtir. 10-15 yıl sonra sonuç verir. Öldürmek daha kısa bir süreçtir. Kısırlaştırmada hayvanın yaşama hakkını gasp etmemiş olursun. Sen öldürdüğünde bir daha sokaklarda köpek görmeyeceğini mi düşünüyorsun? Bu süreci tekrar tekrar yapmak gerekecek. yada kısırlaştırmaya geçilecek, kısırlaştırmaya geçilecekse de eninde sonunda neden kısırlaştırmayla başlanmıyor? İtlaf yapan ülkelerde şuan senin istediğin gibi hiç saldırı kovalama olmuyor mu?Köpekleri olduğu gibi bırakıp sadece kısırlaştırsak yani sokaklarda kalmaya devam etseler sorunlar çözülür mü? Kovalama ve saldırma sorunları?