Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Doğa bizim değil,Dünya bizim değil evren bizim değil... Bir ağacın olduğu kadar, bir köpeğin olduğu kadar bizim...Köpekler kontrollü kısırlaştırıldığı ve popülasyon korunduğu sürece kimse sesini çıkaramaz..Sorunu köpek sorunu olarak değil belediyelerin hizmet sorunu olarak ele almak gerekli.

Köpekleri barınaklarda toplamakla Köpekleri itlaf etmek birbirine yakın çözümler. İkisini de yapmaya hakkınız yok. Kimse kendi hayatını sipariş vermedi, ama konu köpekler olunca çok kolay hayatlarıyla oynayabiliyorsunuz. Öbür tarafta ummadığınız hesaplar gelir karşınıza.
Köpekleri öldürmeyelim ama hadım edip hapsedelim...

Açıkçası bence bunlar aynı kapıya çıkıyor. Dünya bizim değil canlılara saygı falan filan... Ama gene de bulunan çözüm köpeklerin özgürce dolaşmasını engelleyip tüm canlılarda bulunan en temel güdülerinden birisini ellerinden almak.

Mahallemde 10 larca başıboş köpek var. Köpeğimi ben işte olduğum zaman eşim dışarı çıkarmaya korkuyordu çünkü defalarca saldırdı sokak köpekleri. Mahallemdeki köpekler o haberlere yansıyan sevimli kimseye zararı olmayan köpeklerden değil malesef. Kaç defa bisikletli çocuk kurtardık ağızlarından. Bana, köpeğime ve işime de saldırdılar, sonucunda köpeğimizi sahiplendirmek zorunda kaldık. Ne mama verince duruyorlar ne hoşt deyince duruyorlar arabayla zor geçtiğimiz yerler var mahallemde. Bunu anlatınca, kendini hayvan sever zannedenler tarafından "sen köpek bakma bir daha, iğrenç adam, köpek gezdirmeyi bile beceremiyorsun" gibi sözlere maruz kalıyorum. Bana bunlara söyleyenler bahsettiğim bölgedeki arazide 10 dk dursunlar sağ kalıyorlar mı merak ediyorum, mama onları kurtaracak mı acaba. Belediyeye yaptığım şikayetlerdeki 2 başlık da sadece şu: hala üremekteler kısırlaştırın ve şehir içine girdiler barınağa alın ya da uzaklaştırın.

Seferihisar'da yaşayan biri olarak katılıyorum, çok köpek var. Bakkala giderken bile bir tedirginlik. :( Kendilerine de zararı var. 5-6 köpeğin toplanıp bir tanesine saldırması çok oluyor buralarda. Tepki gösterenlerinde hiç köpek saldırısına uğramadığını düşünüyorum.

Köpekleri öldürmeyelim ama hadım edip hapsedelim...

Açıkçası bence bunlar aynı kapıya çıkıyor. Dünya bizim değil canlılara saygı falan filan... Ama gene de bulunan çözüm köpeklerin özgürce dolaşmasını engelleyip tüm canlılarda bulunan en temel güdülerinden birisini ellerinden almak.
Yorumlamissin ama ben hapsedelim demedim? Köpekler hadım edilsin de demedim. Popülasyon korunsun yeterli dedim.Dunya insan ırkı tarafından geri dönülmez şekilde istila edilmiş durumda. Şu şartlarda köpekler doğada av bulamıyor.Bu yüzden yeterli miktarda kısırlaştırmalari lazım yoksa onlar için kötü olacak.

Doğa dünya evren bizim değilse köpekleri de kısırlaştıramazsın. Kısırlaştırılan köpekler aşirı kilo alıp çabuk hastalanıyorlar. O hayvanların da teoride üreme ve yaşama hakkı var.Hayvan hastalanınca da öldürme o zaman.
Ama işin aslı öyle değil.

Bir hayvanin antisi yoksa fazla ürer ve başedemezsin. Avustralyalılar kaç milyon tavşan katletmeyi tartışıyor belki de uyguluyorlar, yoksa başedemiyorlar.

Bizim ülkede de ya memlekete çinli dolduracağız, Iskenderunda olduğu gibi yeyip sokakta köpek bırakmayacaklar ya da kontrollü şekilde sokak köpeğinin yoğun olduğu yerlerde Thanos modeli itlafa gidilecek.
Gutts'a yazdığım cevabı kontrol eder misin.Ayni şeyleri yazmak istemedim

Yorumlamissin ama ben hapsedelim demedim? Köpekler hadım edilsin de demedim. Popülasyon korunsun yeterli dedim.Dunya insan ırkı tarafından geri dönülmez şekilde istila edilmiş durumda. Şu şartlarda köpekler doğada av bulamıyor.Bu yüzden yeterli miktarda kısırlaştırmalari lazım yoksa onlar için kötü olacak.
Aga o köpeklerin doğal ortamı doğa değil ki nasıl avlansın? Sen o hayvanı ormana salsan insan bulmaya çalışır yoksa ölür gider insansız yaşayamaz o hayvanlar. Zamanında o avlanma özelliklerini değiştirdik biz. Senin dediğin hayvanlar kurtlar.

Aga o köpeklerin doğal ortamı doğa değil ki nasıl avlansın? Sen o hayvanı ormana salsan insan bulmaya çalışır yoksa ölür gider insansız yaşayamaz o hayvanlar. Zamanında o avlanma özelliklerini değiştirdik biz. Senin dediğin hayvanlar kurtlar.
Aynı şeyi söylüyorum seninle

35 yaşındayım ömrüm köpeklerle geçti, su an anda aktif 7 tane sokak köpeğine bakıyorum düzenli olarak. Köpeklerin doğasını yaşadıklarını bilmemiş görmemiş insanlar mümkünse klavye kolaylığina kaçıp zamanımı almasın

35 yaşındayım ömrüm köpeklerle geçti, su an anda aktif 7 tane sokak köpeğine bakıyorum düzenli olarak. Köpeklerin doğasını yaşadıklarını bilmemiş görmemiş insanlar mümkünse klavye kolaylığina kaçıp zamanımı almasın
Nerede yaşıyorsun acaba? Yaşanılan yer çok farkettiriyor. Köy gibi ortamlarda yeterince sosyalleşmeyen köpekler çeteleşiyor, gayet agresif olabiliyorlar.

Nerede yaşıyorsun acaba? Yaşanılan yer çok farkettiriyor. Köy gibi ortamlarda yeterince sosyalleşmeyen köpekler çeteleşiyor, gayet agresif olabiliyorlar.
Dediğin gibi;
Ben de, İzmir'de saldırgan köpek görmedim ama Aydın'a gittiğimizde; bizim çocuklardan biri, köpek sevmeye çalışırken 'kafasından' ısırılmış.
Çeteleşme olayıyla ilgili, Avustralya'da tekrardan vahşileşen bir köpek grubu vardı. (Adına baktım, Dingo'ymuş.)

Şehrin dışında ,ama şehirde de baktım.. Köpekler çok yavrulayinca yavrular aç kalıyor arkadaşlar.. İnsanların eline bakıyor.. insanımız kendime bakamıyorum köpeğe nasıl bakıcam diyor... çöpler dersen kapakları kapalı hazneler..

Bana göre köpekler için çareler şunlar

*bir köpekte insana Saldırganlık varsa risk alınamaz insan hayatı daha önemli olduğu için barınaklara alınmalı.Bu işlem toplu halde yapılamaz sadece insana saldırganlık yapan köpeklerden bahsediyorum yanındakiler değil.

*Düzenli kısırlaştırma yapılmalı her bölgede yeterince köpek olmalı .Meselenin özü doğacak çocukları aç açıkta kalıp perişan olmasın.

* Belediyeler ve halk tarafından onların varlığının kabul gördüğü yemek kablarinin olduğu alanlar yapsa harika olur( ama yapılmıyor bu)

* Belediyeler mutlaka kolay ulaşılabilir ücretsiz veterinerlik hizmeti vermeli

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık