Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Her mahalleye yapsinlar barınağı. Bizim mahallede tas catlasa 50 köpek vardır başı boş. Bence çözülür. Muhtarlari yetkilendirin belediye ile koordine mis gibi. Sonrada vetleri gonderir mahalle mahalle kisirlastirilir illaki buyuk alan olmasina gerek yok

Ki bence 20 milyon veri sallama kim neresinden uydurmussa. Her türlü hallolur yeterki istensin.
İzmir veteriner hekimleri odası 2017 yılında sadece izmirde yaklaşık 500bin köpek var demiş. Sen bunu Türkiye geneli olarak düşün. Mahalle başı 50 köpek düşse en az 1.5-2m köpek var demek oluyor zaten. Barınak yapmak ve hayvanlarla ilgilenmek çok büyük masraf bu arada. Biz daha kendimize zor bakıyoruz. Sadece kısırlaştırıp salsan ve 1 erkek köpeğin maliyeti 1000tl tutsa 1 milyarın üzerinde maliyet demektir. Neresinden tutsan elinde kalır.

İzmir veteriner hekimleri odası 2017 yılında sadece izmirde yaklaşık 500bin köpek var demiş. Sen bunu Türkiye geneli olarak düşün. Mahalle başı 50 köpek düşse en az 1.5-2m köpek var demek oluyor zaten. Barınak yapmak ve hayvanlarla ilgilenmek çok büyük masraf bu arada. Biz daha kendimize zor bakıyoruz. Sadece kısırlaştırıp salsan ve 1 erkek köpeğin maliyeti 1000tl tutsa 1 milyarın üzerinde maliyet demektir. Neresinden tutsan elinde kalır.
1.5 2 milyon ile 20 milyon arasında çok fark var. 20 milyon demek trde her 4 insana bir köpek düşüyor demek. Bizim mahallede 5bin kişi yaşarken 50 60 tane sokak köpeği var dışarda. Bu nasıl veri. 20 milyon olsa her yer köpek olur yürüyemezsin.

edit: şuan buldum ilgil veriyi

1.5 2 milyon ile 20 milyon arasında çok fark var. 20 milyon demek trde her 4 insana bir köpek düşüyor demek. Bizim mahallede 5bin kişi yaşarken 50 60 tane sokak köpeği var dışarda. Bu nasıl veri. 20 milyon olsa her yer köpek olur yürüyemezsin.

edit: şuan buldum ilgil veriyi
20 milyon denildiğini ben de görmedim ama ortalama 10 milyon sokak hayvanı var denilen yazılar okudum. 5 milyonu köpek desek zaten aşırı yüksek bir sayı.

Erkek köpekleri kısırlaştırma operasyonu sanılanın aksine hiç de zor değil. Dişi köpeklere nazaran daha kısa süreli ve risksiz.

Bugününe kadar eğer belediyeler yakalayıp sokağa saldığı her erkek köpek için üzerine düşen sorumluluğu yapmış olsaydı bugün köpek popülasyonu hiç de bu kadar olmayacaktı. Köpekeri cezalandırmadan önce kendi içimizdekileri cezalandırsak keşke. Bugün her bir köpeği toplayıp öldürseniz bile milletimizin sorumluluk almama alışkanlığı devam ettiği sürece 100 yıl sonra gene aynı şekilde köpekler sokaklardan toplansın diye konuşulacak.

Hayırsızada köpek katliamı
İstanbul’da sokak köpeklerinin sayısının aşırı artışı üzerine o dönemin belediye başkanı Suphi Bey, 1910 yılında kentteki köpekleri toplama kararı aldı. 80 bin kadar köpek Hayırsızada’ya taşındı. Bir kayalıktan ibaret olan adada su da yoktu. Köpekler burada açlığa ve susuzluğa terk edildi. Köpeklerin birbirini yediği, İstanbulluların günlerce bu köpeklerin seslerini duyduğu, sonunda seslerin kesildiği anlatılır. Tarihe “Hayırsızada Köpek Katliamı” olarak geçen bu olayın arından İstanbul'da art arda yaşanan depremleri halk bu katliama bağlamıştır. Sonradan Sivriada adı verilen Hayırsızada’da ölen 80 bin köpeğin anısına bir "anı taşı" dikilmiştir.

Șehir içinde saldırganlaşanların öyküsü ile yaban hayatta saldırganlaşanların öyküsünü ayrı tutmak gerekir. Köpekler vahşi hayvan değildir algısı yanlış. Açıkçası hayvanlara insani özellikler atılmasını da saçma buluyorum, onlar için iyi kötü diye bir şey yok. Özleri itibariyle atalarının, kurtların, kanını taşıyorlar. İnsanlarla beraber yaşadıkça, bu özleri köreldi sadece yok olmadı. Tabi ki de insanlardan uzak bir yere bırakıldığında yabanileşip vahşileşecek. Bulunduğu ortamdaki hayvanlara da zarar verecek, oraya gelen insana da. "Avladığı" canlıyı yiyip yememek kısmı da körelttiği bu güldüleri ne kadar çıkardığına bağlı. Belki aşağıdaki video sizin için daha aydınlatıcı olur.

Gaziantep Pitbull saldırısının yeni videosu çıktı. Basketbol sahasına köpeklerle beraber giriyorlar ve köpekler koştururken kıza zıplayıp ısırıyorlar.

Yani kız çocuğu köpeklerle önceden vakit geçiriyormuş, köpeklerle fotoğrafıda var.

Gaziantep Pitbull saldırısının yeni videosu çıktı. Basketbol sahasına köpeklerle beraber giriyorlar ve köpekler koştururken kıza zıplayıp ısırıyorlar.

Yani kız çocuğu köpeklerle önceden vakit geçiriyormuş, köpeklerle fotoğrafıda var.
Bu daha kötü. Tanıdığı, alışkın olduğu birine bile saldırabiliyor yani hayvanlar.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık