Abartılı oyunculuklar ve her sahne sonuna koyulacak gereksiz şarkılar bizi bekliyor
sıktı artık bu biyografi filmleri.
Özellikle şarkıcıların filmleri aynı ritimde ilerliyor diye düşünüyorum. Çok standart. Murat Göğebakan filminin fragmanına baktım, Burak Sevinç aşırı kasmış kendini. Murat Göğebakan'ın da böyle sarhoş gibi konuşma stili vardı ama sürekli el ve başta istemsiz hareketler sergileyen birisi değildi.
Bildiğim kadarıyla Yılmaz Güney, Zeki Müren, Bülent Ersoy filmleri var sırada. Birkaç sene daha olur. Ancak bir kısmı hak ve rıza işleri alınmadan yapılıyor. Sanırım, Cem Karaca'nın eşi filmin durdurulması için dava açmıştı.
Haklısın. Bizde maalesef bir akım gitti mi orayı bıktırana kadar sürdüruyorlar. Sinemada da bu akım biyografi filmleri denebilir, sanırım.
Yılmaz Güneyde her şeyi işleyecekler mi acaba?
Cem Karaca'nın 5 kere evlenmiş. Hangi eşi acaba? Neşet Ertaş'ın da filmi olacaktı ama onda da aileyle davalık oldular, son durum nedir bilmiyorum. Mahsun Kırmızıgül'ün son filmi, Prestij Meselesi'nde de Hilmi Topaloğlu'nun çocuklarından bir tanesi cıngar çıkartmış, eşi ve diğer çocukları bu konuda Mahsun'a destek vermişti. Ünlülerin genelde karışık özel hayatları olduğu için biraz tantanalı oluyor durumlar. Mirastan yeterince hak alamadığını düşünen aile fertleri bu tarz filmlerden alacakları pay ile para kazanma peşine düşüyor olabilir. Ya da belki de gerçekten ünlülerin özel hayatlarının bu kadar anlatılması rahatsız ediyordur aile fertlerini. Bilemeyiz.
Doğrudur,ben hiç birini izlemedim (Zaten son yıllarda iyice azalttım film izlemeyi) Hele biyografi filmi falan pek ilgimi çekmiyor..
Naim filmi tarihi ve politik nitelik de taşıdığı için önemliydi bence. Üstelik iyi oyunculuklar ve gerçekten anlatılmaya değer şeyler olduğu için önemli iki film olarak görüyorum bunları. Ama bu akımın devamının o kadar keyifli olduğunu düşünmüyorum. Çalkantılı ünlü hayatı. Müslüm Gürses, Bergen vs. Bunlar hep benzer senaryolar.
Barış Akarsu filmi de çıkacakmış mesela. Hadi diğerlerinin çok uzun ve karışık hayatları oldu. Çok severim, sesine ve karakterine hayran olduğum bir isimdi rahmetli ama öyle sinemaya aktarılacak kadar değerli ve dolu dolu bir yaşamı olduğunu düşünmüyorum. Barış Akarsu'nun anısının sömürülmesi bu bence.