Son zamanların filmlerindeki "renk kullanımı" hakkında ne düşünüyorsunuz? Hemen hemen her filmde rastlıyorum, çok film izleyen biri olmasam da dikkatimi çekiyor. Sürekli sahneler belli renklerle aydınlatılıyor ya da sahnedeki tüm eşyalar sadece belli bir renkte oluyor. Tam anlatamadım ama örnek vereyim, The BATMAN' de mesela sık sık kırmızı ve sarı gibi ana renklere odaklı sahneler çekilmiş, filmi izlemedim henüz, güzel bir filmdir belki bilemem ama zaten konu bu film değil. Genel olarak hemen her filmde bu tekniğin kullanıldığını gördüğümden artık yavan gelmeye başladı ve bu tür filmler bu sebeple "sahneler çok iyi, görüntü yönetmenliği çok iyi, sinematografi çok iyi vs." gibi alakalı ya da alakasız yönlerden abartılarak övülüyor gibi geliyor. İnsanları aldattığı ya da uygulaması kolay bir teknik olduğundan da filmlerde çok kullanılmaya başlamış gibi geliyor sanki. Normalde Anderson filmlerinden aşinayım bu tekniğe, onun filmlerini izlerken adamın tarzı bu diyordum ancak niyeyse son zamanlarda hemen her filmde çok dikkatimi çekmeye ve bu şekilde çekilen filmler tabiri caizse "ucuz" gelmeye başladı. :I Merak ettim bir fikri olan var mı, bu konuda.