Shanks Vista'yı yener hemencecik. Vista kim yahu?
Büyük ihtimal Mihawk gösterildiğinden daha fazlası çıkacak. Ama şu an gösterdikleri hüsran. Bunun üzerinden yargılayanları suçlayamazsınız. MF'de bir Amiralin ağırlığı Mihawk'ın kinden çok daha üstte. Mihawk'ın her şeyden çok Vista için öyle konuşması beni rahatsız edendi. Hacı sen Yonkou dengiysen gidipte bir Yonkou'nun 4. adamı ile eşleşmezsin.
Yenemez. En olan adam yenemiyor la hemen. Adam en iyi kilic ustasinin saldırılarını karşılıyor yahu. Dalga mi geçiyorsun?
Shanks, bence hakide daha iyidir. Ancak total saldiri gucu olarak Mihawk'tan üstün olduğu şüpheli. Zira onun haki üstünlüğüne karşılık Mihawk'in teknik üstünlüğü göze çarpar. Teknik+haki durumu esitler. Savunmada gene en iyi kilic kullanan adam olması Mihawk'in dengelemesini sağlar. Shanks'in ufak farkla üstün olduğunu dusunuyorum. Ama bunun sebebi saldırı gucunden ziyade hızı ve az buçuk daha dayanikli olmasıdir bence.
@Erkan12
Mihawk'in onlardan üstün olmasına gerek yok ki. Onun alanı farklı. Her turlu korsanla kapışmak zorunda değil. Ama Akainu belki bu Mihawk'i yakar ancak amiral seviyesi bi kilic ustasinin onun bedenine ulasmasi farkli bir olay. Daha zor ulaşır Akainu'ya kıyasla ve ulaştığında iz bırakacak kadar etkili bir saldiri yapabilecegi supheli. Ray Kizaru'yu kesti ama adamin yanaginda iz miz yok.
Bu adam yavaş yavas yükseldi ve en kabul edildi. WB'nin bile ününü duyduğu duellodaki taraflardan biri. Ki o zaman daha en değildi muhtemelen. Yani onun üstüne koyuyor adam un, sohret olarak. Zoro'yu ele al, yükselirken direkt en tepeyi hedef alması onun salakligidir. Böyle yapmasa belki onda da hiçbir zaman iz olmayacaktı. Ama bu onun en tepeye kolayca çıktığını gostermeyecekti değil mi? Gok guclu oldugu gercegini de degistirmeyecekti. Yani adam akıllı hareket edip level level çıkmış olabilir basamakları. Bunda bir yanlışlık yok. En tepeye çıkınca da gidip WB'ye dalmasinin mantığı yok zira tayfası yok. Hedefi de yonkonun veya kklik değil. En olmak istemiş ve olmuş. O saatten sonra kendisi hedef.
Shanks, düello teklif etmedi. Sordu dövüşmeye mi geldin diye o da hayir, zaten tek kollu adamla dövüşmem dedi. Ancak Shanks kalkıp gider, unvan için düello teklif ederse, şey abi benim bacagim sakat başka zamana deyip kacacağını falan mi sanıyorsun? Korkak adam olmadığı ortada kendisinin. Tek kollu kişiyle dovusmemesi demesi de kendince bir onur meselesi. Adam bunun bir eksik olduğunu düşünüyor olsa gerek. Kılıcindaki centigi bile onura sürülmüş leke sayan adam bu. Aynı kurumda görev yapan amirallerin bile farklı adalet anlayışları var. Kendi mantiginla Mihawk'in mantigini bir tutup ama yonko ya demenin ne manasi var? Adam WB'ye hiç istifini bozmadan slash yollayan adam. Kendisinin en iyi oldugu konu kilicken ve de Shanks kilic kullaniyorken Shanks'tan mi korkacak? Yoksa kendi mantiginizla düşünürsek kendisini yenmek isteyen bir kilic ustasini egitmesi de mantiksiz. Ama yapiyor.
Vista'ya ise erteleyelim diyor. Ama orada unvan için gelmiş bir Vista yok. Öyle olsa herkes der bu Mihawk ne ayak diye. Orada başka amaçla bulunan bir Vista var ve Mihawk uğraşmak istemiyor. Yoksa kendisini aşabilecek bir kilic ustasi bekleyen adam bu Mihawk. Beni aş Zoro demiyor mu? Hoşuna bile gider yani. Ama anlaşılan Vista'da öyle bir niyet yok.
Krieg'i kovalamak da kurgu gereği olan bir sey. Istese orada oldururdu Krieg'i? Neden yapmadi? Luffy yenecek olduğundan olmasın? Zoro sahnesini çizmek istediğinden olmasın? Adam en önemli konulardan olan hakide bile kokayi 2y sonra çıkarırken ilk bölümlerde Krieg olayının sikinti çıkarabileceğini hesaplar mi yahu? Bir senaryo belirliyor ve yapıyor. O an için de üstte söylediklerimi planlıyor.
Jozu ile dövüşmesinin de manasi yok. Adam farkı görmek istiyorum diyor ve görünüşe göre anlıyor. Denizci değil ki Jozu'nun tepesine atlasin. Savaşa katılması bile ilginç zaten adamin. Normalde toplantılara bile pek gelmiyormus anlaşılan. Croco örneği de çok saçma. Adam bu herifi kolayca yener yahu istese. Istersen anket açaç, gulerler sana. Ama bunu söyleyerek adamı kucultmuş olmuyorsun, karakterinin garipligini ortaya koyuyorsun. Bir adamı East Blue'ya kadar kovalayıp oldurmemek, kolayca yenebilecegi Croco gibi bir adamı yenmemek vs.
Ha adamin dovusmemesi gucu hakkında fikir edinmemizi zorlastiyor. Ancak kilic kullanan bir yonko olmasından ötürü kilicin muazzam bir güç olduğu ve Mihawk'in bunda en iyi olması. Gene bu materyalde en iyi olduğu için darbeleri bloklayarak çok iyi savunma yapması. Kılıcında centik olmamasından üst düzey b.haki kullanıcısi olma ihtimali. Gene muhtemel bir üst düzey k.haki kullanıcısı olma ihtimali, dayanikliliginin üst düzey olma ihtimali düşünüldüğünde amiral seviyesi birisi olması hiç de sasilacak bir durum degil.
Haki konusuna degindim daha önce. Net şekilde saldiri gucu vs sertlik olay. Sen hala örnekleri es geçip bildiğini okuyorsun. Kılıçtan bahsediyoruz falan diyorsun yahu. Sanki kilicin saldiri gucu yokmuş gibi. Yumrugun saldiri gucu nasıl varsa kilicin da var. (Bu açıklamayı yaptığım için utanıyorum) Ve nasıl ki yumruk ile ezik Bellamy Luffy'nin kokasini aşıyorsa Zoro da haki kullanmaksizin Pica'nin haki savunmasını aşabilir. (Luffy hakisizken kırmıştı zaten örneği de var) Öte yandan Dof g4 Luffy'e zarar verememisti çünkü olay dediğimiz gibi saldiri gucu vs sertlik idi ve Dof'un saldiri gücü g4 Luffy'nin sertliğini aşacak güçte değildi. Oysa normal haldeki Luffy'nin hakisini Bellamy bile aşarken Dof hayli hayli asar. Fark Luffy g4'e geçince haki gücünün artması değil, sertliğinin artması. Saldiranin saldiri gücünü es gecip, saldiri yiyen kisinin hakisiz vucut sertligini es gecip (koka o normal sertliginin ustune koyan bir sey zira) olayi sadece haki vs hakiye baglamak seride gorunen seylere ters.
Bu arada full koka adamı Law da meyve gücüyle kesmişti. Ama Dof'un ipleri kesememisti. Adamın meyvesinin belirli bir kesis gücü limiti var yani. Belirli sertlikte şeyleri kesebiliyor ve Vergo kesebilecegi sertlikte idi. Ama haki falan kullanmadı. (Kullandı ama görünmeyen haki ehehe demesin kimse zira Law koka yapabiliyor ama yapmadi, zaten yapmasin da zira kesis gucu kilicindan gelmiyor, kendisi bir kilic ustasi degil, dolayisiyla kilicina yukleyecegi haki roomdan gelen kesis gücüne etki etmez) Zoro'nun Law'dan farkı kesis gücünü doğrudan kilicindan alıyor olması. Özetle full koka Vergo'yu hakisiz bile kesebilir saldiri gucu yeterli ise.
Bu yüzden Ray'in hakisi daha yüksektir o yüzden Mihawk kesemez demek komedi benim açımdan. Saldiri gucu olarak ikisi de birbirlerine zarar verebilecek adamlar. Vsyi hangisi daha fazla açık bulup zarar verir, dayaniklik düzeyleri, kondüsyon duzeyleri vs belirler. Ray, kendisini bulup bir amiral edecek saldiri ve savunma gücüne ulaşmıştır lakin, 5 dk'da kıcından soluyan adam kendisini ne kadar topladiysa da 10 gun dovus çıkarabilecek kondisyonu saglayabildigini sanmam. Mihawk'in da amiral seviyesi oldugunu dusundugumden zorlansa da Mihawk'in alacağını düşünüyorum.