@Erkan12 denk olmak ne eşit olmak ne açıklar mısın merak ettim.
Aşağı yukarı aynı seviyedelerse denk olurlar. Misal, Luffy ile Law denk denebilir, hem güç olarak hem statü olarak ortak durumdalar.
Zoro ile Sanji'de denk denebilir. Aynı seviyenin adamlarıdırlar, birisi az daha güçsüz diğeri az daha güçlü olabilir.
Eşitlik ise mantıken mümkün olamaz. Her yönüyle eşit iki kişiyi bulmak neredeyse imkansız. Ace ile Jinbe'nin 5 günlük dövüşü, veya Aokiji ile Akainu'nun 10 günlük dövüşü buna örnek sayılabilir, ama yine eşit demek bana göre pek mantıklı bir tabir değil, o sebeple kullanmam.
. Yeni Shanks'tan daha iyi kullanıyor demek. Kılıcında centik yok. Bu mükemmel bir b.haki demek. Vücudunda kesik izi olmayan bir en iyi kendisi. Zoro da en olacak ama eşşek kadar iz var. Ee ama caylakken aldı? Mihaek da çaylak oldu ama iste o kadar yıl sonra adamda çizik yok. Bu da muhtemel üst seviye k.haki ve kilici üst seviye kullanımdan kaynaklı pek darbe almamasindan ileri geliyor. U
Yok Shanks hemencecik yener diyen varsa soylesin de engelleyeyim.
Çok güzel bir örnek olduğu için paylaşayım dedim, deniyor ki ''Zırhında hiç çizik yok.'' ...
Cevap ise ; ''Rakibini akıllıca seçiyorsun anlaşılan.''
Beyazsakal, Kaido, Shanks, Rayleigh bu adamların hepsinde yara bere var. Şimdi bunlara kıyasla Mihawk daha üstün olmadığına göre ;
Mihawk'a tam uyan bir örnek olmuş, kendinden güçlü rakiplerle dövüştüğü görülmedi ;
- Shanks'ın adasına gitti, ''tek kollu bir adamla düello yapmam'' dedi bahane etti. Bahane diyorum çünkü tek kollu dediği kişi bir Yonko, dünyanın en güçlü 4-5 adamın biri.
- Vista ile düellosunu erteledi. Crocodile ile dahi dövüşmedi, Jozu ile dövüşmedi. O zamanlar dişine göre olan Luffy'nin peşinden koşturdu gitti, Krieg'i East Blue'ya kadar kovaladı. Görünüşe göre Mihawk efendi rakiplerini akıllıca seçiyor gözüküyor. Ayrıca yine akıllıca davranmış ki hükümetin köpeği ünvanı Shichibukai olmayı kabul etmiş.
- Dünyanın en iyi kılıçustası olması ünvanı hiç kaybetmeyeceği anlamına gelmez, ne de çok ahım şahım bir ünvan olduğu anlamına da gelmiyor, Yonko - Amiral buralarda sadece 2 kılıç kullanan kişi var, birisi Shanks ki bu adam Haki seviyesi ile ön plana çıkan birisi, diğeri Fujitora o da meyve gücü ile ön planda, yani kılıçustalığında en iyi olmak sana bu seviyeleri garanti etmez.
Shanks hemencecik yenmez ama bariz şekilde 1 seviye yukarıda olduğu belli bir şey. Doflamingo vs. Kaido gibi olabilir en iyi ihtimalle, orta zorlukla yenilir, Rayleigh'de aynı tarifeyi uygulayabilir.