Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Silvers Rayleigh vs. Dracule Mihawk

Sizce Kim Kazanır?

• Kullanılan toplam oy
    151

kör topal

Mihawk v Vista saçmalık ötesi bir şey. Gayet mütevazi bir şekilde adam yerine koydu seni tanımamak aptallık olur dedi yonkonnun 4.adamına ama savaşırken baktığı kişi Luffy'di. Yani arkadaşınla pes atarken bi yandan da mesaja bakmak gibi bir şey bu.

Mihawk v Vista saçmalık ötesi bir şey. Gayet mütevazi bir şekilde adam yerine koydu seni tanımamak aptallık olur dedi yonkonnun 4.adamına ama savaşırken baktığı kişi Luffy'di. Yani arkadaşınla pes atarken bi yandan da mesaja bakmak gibi bir şey bu.
Sadece bir anlık Luffy'yi düşündü diye bütün bir düelloyu hiçe saymak nasıl bir mantıktır bunun bir izahını yapın. Luffy'yi düşünmesinden abes ne var, adam sırf Luffy'ye ilgi duyduğu için saldırdı ve Luffy'ye ilgi duymasına rağmen Vista'yı aradan çıkartamadı ve yerinde saydı. Luffy'yi o kadar istedi ki Shanks'tan özür bile diledi, bu yine Vista'nın Mihawk'ı durdurabilecek pozisyonda ve güçte olduğunu gösteriyor. Hani sizin iddia ettiğiniz kadar Mihawk bir Amiral gücünde olsa, Vista'yı atlatmaması için bir sebep göremiyorum, çünkü adam ciddi ciddi Luffy'yi kesmeyi kafaya koymuş ve ona odaklanmış. Bu Akainu'nun Ivankov'u yenememesine benzer, Luffy'yi çok istiyordu, ve Ivankov'u rahatça aradan çıkardı adam, hemde 1 bölümde.

Bu bölüm 561'den bir kesit. Bu adamlar koca bir manga bölümünde düello ediyorlar. Şimdi sana göstereceğim yer bölüm 562'den.

Adamın artık Luffy ile bir alakası kalmamış, ve sadece düelloyu düşünüyor, ama Vista'da çizik bile yok, ne de zorlandığı görülüyor, tam tersi şekilde denk olarak gösterilmişler. Bu düellonun anlaşılmayacak bir tarafı gözükmüyor.

karolla

Kimse de demiyorki ya shanks luffynin köyüne geldiğinde yonkou ise. Ve gelmeden 1 kaç gün önce mihawkla duello ettiyse?

Yav Mihawk tamam görünenlere göre tam bir vasıfsız bence de ama hikayede ki ufak detayları,konumunu değerlendirirsek bu adam amiral altı çıkmaz.Ha çıkarsa DEİKU ünvanının a... ama dediğim gibi hiç ihtimal vermiyorum.Bugün belki Zoro bile Vista ayarı olabilir ki hala Zoro ve Mihawk arasında belirli bir fark vardır.

Yıllar önceki düelloları gibi bir veriyi hepten çöpe atmak yanlış.Bu ikisi bir Luffy-Krieg değil ki.Biri 36 level atladı diğerini bir daha görüp görmeyeceğimiz meçhul ama Shanks-Mihawk daha seride ki misyonlarını tamamlamadılar.Shanks'ı görmeye gittiğinde bile Shanks vs atmaya mı geldin diyor.Mangaka burda bile bir şeyler ima edior bence.Ha Mf de b*k etti dersiniz oraya ben de katılıyorum zaten.Oda'nın Mihawk'ı orda hangi kafayla çizdiğini anlayamadım ama bir açıklama getirilebilir oraya isteksiz dövüştü vs ya da başka bir kılıf bulunabilir.

Mihawk Luffy'e istekli bir şekilde dalmadı bence.Zoro'ya duyduğu ilgiyi Luffy'e de duyuyor adam.Biraz zorladı,test etti vs.Kısaca tamamen öldürme isteğiyle dalmadı.

Kesemeyeceğini kabul ediyorsan galip zaten belli. Ayrıca öyle bir mantık kurmuşsun ki anlamakta hakkaten zorluk çektim, şöyle bir mantıkla yazıyorsun sanki ; ''Kılıçustaları rakiplerine en az 5 defa bedavadan vurma şansına sahipler.''

Verdiğin Chinjao örneğide bu söylediğin kadar mantıksızdı.

Evet kazandırır. Şayet Zoro, Pica'yı kesemeseydi, Pica onu yerin dibine toslayacaktı. Bu karşılaşmalarında söylenen bir şey ; ''Şimdi kendimi Haki ile kapladım, beni kesemeyeceksin, seni yerin dibine gömdüğüm vakit kaybeden sen olacaksın.'' Kimse gerizekalı gibi gel beni kes diye bekleyecek değil, Pica'da zaten beklemiyor, saldırı halini almış durumda. Adamlar saldırırken bu savunma şeklini alıyorlar, bir kere kesemezsen karşılık olarak dayağı yiyorsun, haliyle Mihawk kesemeyecek ve karşılık olarak kendisi kesilecek, tekmelencek veya tokatlanacak ve yenilecek.

Bu sebeple kazanır diyorum zaten,
Rakibini kesemediğin vakit açık veren taraf sen oluyorsun örnek ; Vergo vs. Tashigi.

Kılıç ustaları rakiplerini tek vuruşta kesmeli ve kazanmalı diye bir anlayış var ve bu tamamıyla Zoro fanlarınına ait bir hayal ürünü. Bin defa kılıç tokuşturmaları sayılmadan sadece kestikleri an sayılıyor:rolleyes: Yok öyle bir şey, teklemek falan. Adamlar bir süre dövüşüp birçok olaydan sonra dövüşü sonlandırıyorlar.

Zoro Pica'yı kesemeseydi ciddi ciddi Pica ne yapacaktı? Zoro'ya vurduğu vakit onu tek bir darbe ile yenecekti öyle mi? Zoro o kadar dayanıksız biri mi ya da Pica o kadar dehşet bir saldırı gücüne mi sahip. Bunlar bile imkansız bir şey ki sen Zoro ile Pica'nın dövüşünden Ray vs Mihawk'a pay çıkarıyorsun. Yani Ray kollarını açıp gel beni kes diyecek sonra Mihawk kesemeyince Ray bunu tek darbeyle yenecek öyle mi sanıyorsun:oops:

Bu seviyedeki adamlar çıtkırıldım değil. Birkaç darbe ile dövüş bitmez. Op'ta o denli güçlü saldırılar yok. İki kişi arası seviye farkı fazla değilse tekleme olmaz, tek darbe ile dövüş bitmez.

Yani bir kere kesemedi diye dövüş kaybedecek değil. İki kere kesemesin, hadi üç defa kesemesin. Bir süre dayak yesin, hatta kesilsin. Bu savaşlar anlık olaylar değil. En son ayakta kalan kazanacak. Ama sen istiyorsun ki adamlar kılıç kullanıyor diye en son ayakta kalan tertemiz, darbe almamış olsun.

Mihawk Ray'i tekleyemez, Ray Mihawk'ı tekleyemez. Bir süre dövüşürler, ikisi de hasar alır ve en son ayakta kalan kazanır.

Bana göre başka nedenleri de var ama kısaca Ray'in yaşı geçti bu nedenle Mihawk zorlanarak kazanır. Sana göre Ray kazansın. Yoruma açık bir konu, farklı düşünceler normal ama tek bir darbe kaçtı diye, tek bir darbe aldı diye dövüş kaybedecek adamlar değil bunlar:good:

Önce neye göre Mihawk'ın Shanks ile düello yapabilecek kapasitede birisi olduğunu kanıtlaman gerekiyor. Şayet tutup 15 sene önceki olayı örnek vereceksen hiç cevap bile yazma. 15 sene evvel meyvesiz Teach, Shanks'ın gözünü parçalayabilecek seviyedeymiş mesela, bu sebepten ötürü Mihawk ile Shanks'ın en az 15 sene önce yaptığı düellonun hiç bir kıymeti bulunmuyor.

Evet, Rayleigh'in kapasitesi Shanks ile aynı seviyeye kondu, Luffy 50k bayıltırken Rayleigh ve Shanks 100k bayıltır dendi E.Oda tarafından, bak Shanks 150 denmemiş aynı Rayleigh ile aynı seviyeye konmuş. Kizaru zaten Mihawk'ı aynı şekilde yener, yine nereden böyle denklemler kurmayı başarıyorsunuz hayret ediyorum, Kizaru dediğimiz adam WB karşısına çıkıp yara almıyor ve göğsüne bir tane de lazer konduruyor, Marco ile rahatça kapışabiliyor, hangi Marco, Yonko'ların az biraz altına konan, Mihawk ile ilgilenmeyip kendi yerine Vista'yı yollayan Marco.

G4 fazla Haki kullanıyor zaten, bunun neresi anlaşılmıyor, sen tutup tekrar Luffy'yi G4 kullandıktan sonraki halini delil olarak sunmuşsun, ben aksini mi iddia ettim ? Luffy G4 kullanırsa o hale düşer, benim dediğim 10 dk'lık ara sonrası Luffy rahatça Rebecca'nın kılıcını kafası ile parçalayacak ve kendi gövdesini Haki ile kaplayacak kadar Haki kullanabiliyor, G4 açıp parazitten kurtulabiliyor. Şayet G4 açmasa, yine o hale düşmeyecekti, yani Haki'yi istediği kadar kullanacaktı, tabii G4 olmadan da dövüşü kazanamayacağı için yine kendine fazladan Haki yüklemesi yaptı ve yan etkilerine 2.ci sefer razı oldu.
15 sene önce olduğunu nereden çıkardın? belki bundan beş sene evvel düello ettiler, veya 7-8 nereden biliyorsun 15 sene olduğunu? Ayrıca Shanks gibi bir karakterin gayet büyük bir ciddiyetle Mihawk ile düelloya hazır olduğunu gördük, karşısında durabilecek kapasitede olduğundan böyle bir tavır takınıyor elbet. Teach'in gözünü parçalamasını da amma büyük bir olay gibi anlatmışsın, ufak bir çizik atılmış ki adamın olayı çizik atmak, bırak atsın o kadarını. Şunu da belirtmek gerek ki Shanks ve Mihawk'ın yaptığı düellolar efsane olarak anılıyor, bunu koskoca Wb dillendiriyor, yani anlayacağın iki veletin tahta sopaları tokuşturmalarından ibaret değil bu düellolar.

Bence H.Haki seviyeleri eşittir, diğer tür hakiler de ne kadar üstün olduğunu bilmiyoruz Ray'in. İlla bir yorum yapacak olursak Luffy ve Zoro'ya bakmamız yeterlidir. Kizaru dediğimiz adam Wb'e en fazla hasarı verebilecek amirallerden bana göre, yani göğsüne ufak bir yara açması pek uçuk gelmedi ki Akainu tüm organlarını deşiyor. Aynı şekilde Jozu engel olmasaydı Wb'in ne denli hasar alacağını da bilmiyoruz. Marco'ya gelince, bana göre Mihawk'da rahat kapışırdı Marco ile, Yonkou'ların biraz altı muhabbetine ise hiç girmek istemiyorum, en fazla 2 vuruşa dayanır Marco. Kizaru varken gidip Mihawk ile mi uğraşsın ki adamı bıraksan direk Wb'e yürüyecek. Vista'a gelince, tayfadaki en iyi kılıç ustası Vista, Mangaka'da en iyisi Mihawk'ı bu oyalasın demiş.

Adam ikinci sefer kullanınca üç gün yataktan kalkamıyor. Hani 10 dakika sonra eski haline dönüyordu? Hatta şöyle bir şey daha var, ilk kullandığı ve ikinci kullandığı zamanlarda yüz hali epey değişik, ilk kullandığında yaklaşık yarım saat kullanırken ikinci seferde 10-15 saniye kullanıp üç gün baygın duruyor. Bu da haki bitme olayını doğruluyor bence.

Zoro Pica'yı kesemeseydi ciddi ciddi Pica ne yapacaktı? Zoro'ya vurduğu vakit onu tek bir darbe ile yenecekti öyle mi? Zoro o kadar dayanıksız biri mi ya da Pica o kadar dehşet bir saldırı gücüne mi sahip. Bunlar bile imkansız bir şey ki sen Zoro ile Pica'nın dövüşünden Ray vs Mihawk'a pay çıkarıyorsun. Yani Ray kollarını açıp gel beni kes diyecek sonra Mihawk kesemeyince Ray bunu tek darbeyle yenecek öyle mi sanıyorsun
Anlatmak istediğimin dışında aynı bir diğer arkadaş gibi küçük bir detaya takılmışsın.

Pica belki de orada üstün Haki'ye sahip olsa, ve vurduğu gibi oturtsa, Zoro belki tek yemeyecekti, ama yaralanacak ve yıpranacaktı sonuçta, Haki'sinin üstün olduğunu varsaydığımıza göre bu adam zaten rakibini kesemeyecek, ve sürekli kesemeyip karşılık olarakta dayak yiyecek, sonuç ne olacak, haliyle yenilgi.

Olay tek yemesi değil, kesemeyip ardından dayak yemesi. Ve zaten karşılaştıkları yerde normal bir yer değil, yüksek bir mevkiden aşağı doğru düşüyorlar, o esnada alacağı darbe ile yere çakılmasını da hesaba katarsak baya ağır bir yara alacaktı. Ama dediğim gibi burada olay tek yemesi değil, kesemeyip dayak yemesi.

Ray kendini ve kılıcını Haki ile kapladığı vakit, ondan daha düşük Haki seviyesine sahip olan Mihawk (aksini kanıtlayabiliyorsanız Mihawk'ın üstün Haki seviyesini gösterir bir veri bulunuz) rakibini kesemeyip Ray'in kılıcı karşısında çaresiz kalacak, olay bu kadar basit, bu kadar basit bir şeyi bana 3 sayfadır anlattırıp duruyorsun. Burada senin iddia edebileceğin tek şey Mihawk'ın Ray seviyesinde Haki'si olma ihtimali, bence çok düşük bir ihtimal ama yine de ihtimal dahilinde, bu sebepten ötürü onu savunmanı anlayabilirim, ama sen olayı alakasız bir şekilde nasıl olsa kesere getiriyorsun, Ray Luffy'ler zor durumdayken bile Kizaru karşısında hazırlıksız yakalanmayan birisi, burada adil bir ortamda hiç bir dikkat dağıtıcı unsur olmadığını farz ediyoruz, haliyle Ray bütün gücünü ve dikkatini rakibine verecek ve Mihawk onun üstün Haki'si karşısında çaresiz kalacak.

15 sene önce olduğunu nereden çıkardın? belki bundan beş sene evvel düello ettiler, veya 7-8 nereden biliyorsun 15 sene olduğunu? .
Burada sorulması gereken soru sen nasıl en az 12 senelik olduğunu bilmiyorsun olacak, benim nereden bildiğim değil. Hakkaten One Piece hakkında en az bu kadar bile bilgi sahibi değilsen hiç tartışmayalım.

Bilmediğini farz ederek seni bilgilendireyim öyleyse, Mihawk Shanks ile 2 senelik zaman atlaması öncesi karşılaşıyor, Mihawk Shanks'a diyor ki (bahane ediyor demek daha doğru olur da neyse) ''Tek kollu bir adamla düello etmem.'' Yani anlayacağın Shanks ile Mihawk, Shanks'ın kolunu kaybettiği andan beri düello etmemişler, Shanks 12 sene evvel kolunu Luffy'nin adasında kaybediyor, haliyle bunun 7-8 olması imkansız oluyor, 12 sene ve 12 senenin üzerinde bir zaman diliminden bahsedebilirsin. Bana kalırsa Shanks ile Mihawk'ın son sene diliminde düello etmiş olmasıda son derece zor bir ihtimal ama yine de ihtimal dahilinde, o sebeple en iyi ihtimalle 12 diyebilirsin.

Adam ikinci sefer kullanınca üç gün yataktan kalkamıyor. Hani 10 dakika sonra eski haline dönüyordu? Hatta şöyle bir şey daha var, ilk kullandığı ve ikinci kullandığı zamanlarda yüz hali epey değişik, ilk kullandığında yaklaşık yarım saat kullanırken ikinci seferde 10-15 saniye kullanıp üç gün baygın duruyor. Bu da haki bitme olayını doğruluyor bence.
Ciddi ciddi One Piece bilgini sorgulamaya başlıyorum artık. Luffy sanki sadece o Arc'a özel olarak yatarak dinlenmiş gibi söylemişsin. Lucci dövüşünden sonra Luffy ne haldeydi, Marineford sonrası ne haldeydi, Crocodile dövüşünden sonra ne haldeydi, hatta Moria sonrası bile ne haldeydi bunları gördük. Burada ''Haki'si bitti çünkü sonradan yatıp dinlendi.'' demen son derece komik olmuş, çünkü bunu ancak Luffy'nin her Arc sonundaki halini bilmeyen, yani One Piece hakkında pek bir bilgisi olmayan birisi söyleyebilir.

En basitinden Luffy'nin Crocodile dövüşü sonrası hali.

Haliyle bu söylediğin şeyin Haki ile direk alakası bulunmuyor, her Arc sonunda Luffy'nin aldığı hasarlar ve yıpranması, aynı şekilde Dressrosa'da da yaşandı. Sen de bunu tutup direk olarak Haki'ye bağlayarak komik bir örnek vermiş oldun.

Burada sorulması gereken soru sen nasıl en az 12 senelik olduğunu bilmiyorsun olacak, benim nereden bildiğim değil. Hakkaten One Piece hakkında en az bu kadar bile bilgi sahibi değilsen hiç tartışmayalım.

Bilmediğini farz ederek seni bilgilendireyim öyleyse, Mihawk Shanks ile 2 senelik zaman atlaması öncesi karşılaşıyor, Mihawk Shanks'a diyor ki (bahane ediyor demek daha doğru olur da neyse) ''Tek kollu bir adamla düello etmem.'' Yani anlayacağın Shanks ile Mihawk, Shanks'ın kolunu kaybettiği andan beri düello etmemişler, Shanks 12 sene evvel kolunu Luffy'nin adasında kaybediyor, haliyle bunun 7-8 olması imkansız oluyor, 12 sene ve 12 senenin üzerinde bir zaman diliminden bahsedebilirsin. Bana kalırsa Shanks ile Mihawk'ın son sene diliminde düello etmiş olmasıda son derece zor bir ihtimal ama yine de ihtimal dahilinde, o sebeple en iyi ihtimalle 12 diyebilirsin.

Ciddi ciddi One Piece bilgini sorgulamaya başlıyorum artık. Luffy sanki sadece o Arc'a özel olarak yatarak dinlenmiş gibi söylemişsin. Lucci dövüşünden sonra Luffy ne haldeydi, Marineford sonrası ne haldeydi, Crocodile dövüşünden sonra ne haldeydi, hatta Moria sonrası bile ne haldeydi bunları gördük. Burada ''Haki'si bitti çünkü sonradan yatıp dinlendi.'' demen son derece komik olmuş, çünkü bunu ancak Luffy'nin her Arc sonundaki halini bilmeyen, yani One Piece hakkında pek bir bilgisi olmayan birisi söyleyebilir.

En basitinden Luffy'nin Crocodile dövüşü sonrası hali.

Haliyle bu söylediğin şeyin Haki ile direk alakası bulunmuyor, her Arc sonunda Luffy'nin aldığı hasarlar ve yıpranması, aynı şekilde Dressrosa'da da yaşandı. Sen de bunu tutup direk olarak Haki'ye bağlayarak komik bir örnek vermiş oldun.
Orada demek istediğim nereden 15 sene önce olduğunu kesin olarak biliyorsun idi :/ Hadi 12 olsun, o dönemlerde Shanks yonkou idi, bir Yonkou ile düello yaptığını farz edersek Mihawk seviyesini açık ve net belli ediyor.

İşine geldiği yerleri kesip "op cahilisin" demen komikmiş, Vista = Mihawk diyen adam bunu bana diyor :/ Orada diyorum ki neden 15 saniye kullanıp bayılıyor. Normalde G4'ün süresi 30 dakika, adam 15 saniye kullanıp yerde yatıyor.

Orada demek istediğim nereden 15 sene önce olduğunu kesin olarak biliyorsun idi :/ Hadi 12 olsun, o dönemlerde Shanks yonkou idi, bir Yonkou ile düello yaptığını farz edersek Mihawk seviyesini açık ve net belli ediyor.

İşine geldiği yerleri kesip "op cahilisin" demen komikmiş, Vista = Mihawk diyen adam bunu bana diyor :/ Orada diyorum ki neden 15 saniye kullanıp bayılıyor. Normalde G4'ün süresi 30 dakika, adam 15 saniye kullanıp yerde yatıyor.
Shanks çok büyük ihtimalle Yonkou değildi o zamanlar. Öyle olsaydı Wb'nin o düellolardan sonra "Basamakları iyi çıktın" demesi mantıksız olurdu. Yonkou, yani zirve olan birisi daha ne basamaklarını çıkacak?

Shanks çok büyük ihtimalle Yonkou değildi o zamanlar. Öyle olsaydı Wb'nin o düellolardan sonra "Basamakları iyi çıktın" demesi mantıksız olurdu. Yonkou, yani zirve olan birisi daha ne basamaklarını çıkacak?
Wb Shanks için "Senin gibi bir adamın East Blue'den tek kollu döndüğünü görünce herkes şaşırdı" diyor. Yonkou olmasa bile çok önemli bir adam olduğu kesin ki Benn Beckman'da aynı şekilde "Biz istesek koca donanmayı yok ederiz" gibi bir şey diyordu ilk bölüm.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 11)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık