Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Silvers Rayleigh vs. Dracule Mihawk

Sizce Kim Kazanır?

• Kullanılan toplam oy
    151
Bunlar şeytan meyveleri ile olan örnekler yalnız, burada kılıç tekniklerinden bahsediyorum, kılıç konusunda başka böyle bir örnek var mı ? Ben hatırlamıyorum, sen ise şeytan meyvelerinden örnekler vermişsin, birisi lastik meyvesi diğeri yay meyvesi, kılıçustalığı değil.
Üstüne epey konuşulmuş ama yumruk ile haki geçilebiliyorsa aynı şekilde kılıç ile de geçilir. Ben arada bir fark göremiyorum

Phoenix'le aynı şekilde düşünüyorum.Olay haki vs hakiden ziyade saldırı gücü vs saldırıyı yiyenin sertliği(savunması).

Mihawk vs Rayleigh'de Mihawk alır.Bugün Shanks'ın b. haki ve k. hakisi 10'sa Mihawk'ın da 8 vardır.Saf gücü de iyidir.

MDL_Roronoa

Reyli gitsin karıya kıza h haki şovu yapsın. Mihawk zaten emekli salih öğretmen modunda tarla ekip biçiyor. İKİSİNİ TOPLASAN 1 ZORİ ETMİYOR ARKADAŞ

Sen hala Pica diyorsun. Zoro'nun haki Pica'dan az olsaydı ilk etapta kesemezdi ancak dövüşün devamında Pica üstün hakisine rağmen Zoro'yu yenemediği için eninde sonunda bitkin düşüp kesilecekti. Herkes bir noktada uygun şartlarda kesilir.
Kesemeyeceğini kabul ediyorsan galip zaten belli. Ayrıca öyle bir mantık kurmuşsun ki anlamakta hakkaten zorluk çektim, şöyle bir mantıkla yazıyorsun sanki ; ''Kılıçustaları rakiplerine en az 5 defa bedavadan vurma şansına sahipler.''

Verdiğin Chinjao örneğide bu söylediğin kadar mantıksızdı.

İlk etapta kesilmemek sana dövüş kazandırmaz. Hakin üstün diye yenemezsin. Bunun birçok örneği var ve verildi zaten. Bu cümleyi bir kez daha yazıyorum bir dövüşün bir türlü değişkeni var ve haki bunlardan sadece bir tanesi.
Evet kazandırır. Şayet Zoro, Pica'yı kesemeseydi, Pica onu yerin dibine toslayacaktı. Bu karşılaşmalarında söylenen bir şey ; ''Şimdi kendimi Haki ile kapladım, beni kesemeyeceksin, seni yerin dibine gömdüğüm vakit kaybeden sen olacaksın.'' Kimse gerizekalı gibi gel beni kes diye bekleyecek değil, Pica'da zaten beklemiyor, saldırı halini almış durumda. Adamlar saldırırken bu savunma şeklini alıyorlar, bir kere kesemezsen karşılık olarak dayağı yiyorsun, haliyle Mihawk kesemeyecek ve karşılık olarak kendisi kesilecek, tekmelencek veya tokatlanacak ve yenilecek.

Bu sebeple kazanır diyorum zaten,
Rakibini kesemediğin vakit açık veren taraf sen oluyorsun örnek ; Vergo vs. Tashigi.

Son düzenleme:

karolla

Kesemeyeceğini kabul ediyorsan galip zaten belli. Ayrıca öyle bir mantık kurmuşsun ki anlamakta hakkaten zorluk çektim, şöyle bir mantıkla yazıyorsun sanki ; ''Kılıçustaları rakiplerine en az 5 defa bedavadan vurma şansına sahipler.''

Verdiğin Chinjao örneğide bu söylediğin kadar mantıksızdı.

Evet kazandırır. Şayet Zoro, Pica'yı kesemeseydi, Pica onu yerin dibine toslayacaktı. Bu karşılaşmalarında söylenen bir şey ; ''Şimdi kendimi Haki ile kapladım, beni kesemeyeceksin, seni yerin dibine gömdüğüm vakit kaybeden sen olacaksın.'' Kimse gerizekalı gibi gel beni kes diye bekleyecek değil, Pica'da zaten beklemiyor, saldırı halini almış durumda. Adamlar saldırırken bu savunma şeklini alıyorlar, bir kere kesemezsen karşılık olarak dayağı yiyorsun, haliyle Mihawk kesemeyecek ve karşılık olarak kendisi kesilecek, tekmelencek veya tokatlanacak ve yenilecek.

Bu sebeple kazanır diyorum zaten,
Rakibini kesemediğin vakit açık veren taraf sen oluyorsun örnek ; Vergo vs. Tashigi.

Pika yerin dibine gömerim dedi diye gömecek yani? Zoro kılıçlarını bırakıpyumruklayarak bile döver pikayı. Sanki zoro kesemeseydi yerin dibine girecekti. Zoro kakuyu da ilk başta kesemiyordu. Ama yenilmedi. Mr1de de yenilmedi. Dofun hakisi daha yüksek olmasına rağmen, law onu kesti. Hemde dof eli koka kaplı iken. bunu nasıl açıklıyorsun? Eli kanamıştı hani.

10 dakikada tüm hakisi yerine gelmiyor ki sadece 2 vuruş daha yaptıktan sonra 2-3 gün uyanmadan yatıyor.
.
2 vuruştan daha fazlasını yapabildiğini gördük, burada kendisini 2 sefer Haki ile kaplıyor.

Burada ise Doffy'nin parazit tekniğinden kurtulabilecek kadar Haki kullanabiliyor.

Jozu'nun, Sanji'nin, Bellamy'nin Haki ile yapamadığını burada Luffy Haki ile yapabiliyor anlayacağın.

Haliyle o söylediğin Haki'si bitti olayı, tamamen 10 dk'lık geçici bir şey, ve G4'ün yan etkisi durumunda, ve o 10 dk'lık süre sonrası Luffy eskisi gibi Haki kullanabiliyor. Luffy'nin G4'ü dışında da böyle bir şey daha önce görmedik zaten, bu örnek üzerinden Haki biter demek son derece mantıksız özellikle, Rayleigh seviyesinde birisi için.

Luffy'nin G4 tekniğinde kaslarını şişirdiğinde onları etkili kullanabilmek için Hakisine abanmasına dayanıyor. Aksi taktirde G4'ün G3'ten bir farklı olmuyor. Mesela G4 modundayken havada jet gibi uçarken ayaklarını çıkartıp içine sokması. Şöyle söyleyim mesela insanlar spor salonlarına gidiyorlar ve kas yapıp afedersin meme uçlarını falan oynatıyorlar, kasları yeterince sert olmayan biri için bunu yapmak imkansızdır değil mi? G4 ün mantığı da bu bence kaslarını daha etkili kullanmak için hakisine abanıyor ve sertliği kullanıyor. Soru tekniğini sürekli kullanarak uçabiliyor. Bu yüzden Hakisinin tükenmesini sağlayan kaslarını şişirip kaplaması değil, hareket etmek için harcadığı Hakidir. Eğer Hakinin tükenmesinin sebebi büyümesi olsa hakili G3 kullanırken de bitik duruma düşmeli Luffy.
Yine aynı kapıya çıkıyor, şayet Luffy lastik olmasaydı o fazladan Haki'yi aktaracak bir vücuda da sahip olmayacaktı.

2 vuruştan daha fazlasını yapabildiğini gördük, burada kendisini 2 sefer Haki ile kaplıyor.

Burada ise Doffy'nin parazit tekniğinden kurtulabilecek kadar Haki kullanabiliyor.

Jozu'nun, Sanji'nin, Bellamy'nin Haki ile yapamadığını burada Luffy Haki ile yapabiliyor anlayacağın.

Haliyle o söylediğin Haki'si bitti olayı, tamamen 10 dk'lık geçici bir şey, ve G4'ün yan etkisi durumunda, ve o 10 dk'lık süre sonrası Luffy eskisi gibi Haki kullanabiliyor. Luffy'nin G4'ü dışında da böyle bir şey daha önce görmedik zaten, bu örnek üzerinden Haki biter demek son derece mantıksız özellikle, Rayleigh seviyesinde birisi için.

Yine aynı kapıya çıkıyor, şayet Luffy lastik olmasaydı o fazladan Haki'yi aktaracak bir vücuda da sahip olmayacaktı.
Bak hocam orada iki vuruştan fazlasını yapabilme olayı tamamen 10 dakika boyunca haki depolamasıyla ilgili. 10 dakika boyunca depoladığı hakinin 9 dakikalık bölümünü son saldırıya ayırıyor, 1 dakikalık bölümünü de savunma yapmak için.

Orada Gear 4 açıyor, bir zahmet kurtulsun parazitten.

Haki bitme olayına gelince, 10 dakika haki depolayıp 10-15 saniye kullanmak mı hakiyi tamamen geri getiriyor? 15 saniye sonra
gelen adamın mı hakisi yerine geldi? Rayleigh'in haki sınırını da bilmeden "rayleigh seviyesi" ne alaka? Adamın Hakisi az fakat etkili kullanıyor olamaz mı? 100k kişiyi bayıltmak hakinin ne kadar fazla olduğunu değil ne denli iyi kontrol ettiğinin göstergesidir. Son olarak şunu da belirtmekte fayda var, Kizaru karşısında 5 dakika haki kullanıp ter döken Rayleigh, Mihawk gibi Shanks'ın karşısında düello yapabilecek kapasitede olan birine karşı koyamaz yaşlı Rayleigh'imiz. Gerçi sana göre Vista=Mihawk olduğundan hiç tartışmaya gerek yok ama yinede yazayım bunları.

Bak hocam orada iki vuruştan fazlasını yapabilme olayı tamamen 10 dakika boyunca haki depolamasıyla ilgili. 10 dakika boyunca depoladığı hakinin 9 dakikalık bölümünü son saldırıya ayırıyor, 1 dakikalık bölümünü de savunma yapmak için.

Orada Gear 4 açıyor, bir zahmet kurtulsun parazitten.

Haki bitme olayına gelince, 10 dakika haki depolayıp 10-15 saniye kullanmak mı hakiyi tamamen geri getiriyor? 15 saniye sonra
gelen adamın mı hakisi yerine geldi? Rayleigh'in haki sınırını da bilmeden "rayleigh seviyesi" ne alaka? Adamın Hakisi az fakat etkili kullanıyor olamaz mı? 100k kişiyi bayıltmak hakinin ne kadar fazla olduğunu değil ne denli iyi kontrol ettiğinin göstergesidir. Son olarak şunu da belirtmekte fayda var, Kizaru karşısında 5 dakika haki kullanıp ter döken Rayleigh, Mihawk gibi Shanks'ın karşısında düello yapabilecek kapasitede olan birine karşı koyamaz yaşlı Rayleigh'imiz. Gerçi sana göre Vista=Mihawk olduğundan hiç tartışmaya gerek yok ama yinede yazayım bunları.
Önce neye göre Mihawk'ın Shanks ile düello yapabilecek kapasitede birisi olduğunu kanıtlaman gerekiyor. Şayet tutup 15 sene önceki olayı örnek vereceksen hiç cevap bile yazma. 15 sene evvel meyvesiz Teach, Shanks'ın gözünü parçalayabilecek seviyedeymiş mesela, bu sebepten ötürü Mihawk ile Shanks'ın en az 15 sene önce yaptığı düellonun hiç bir kıymeti bulunmuyor.

Evet, Rayleigh'in kapasitesi Shanks ile aynı seviyeye kondu, Luffy 50k bayıltırken Rayleigh ve Shanks 100k bayıltır dendi E.Oda tarafından, bak Shanks 150 denmemiş aynı Rayleigh ile aynı seviyeye konmuş. Kizaru zaten Mihawk'ı aynı şekilde yener, yine nereden böyle denklemler kurmayı başarıyorsunuz hayret ediyorum, Kizaru dediğimiz adam WB karşısına çıkıp yara almıyor ve göğsüne bir tane de lazer konduruyor, Marco ile rahatça kapışabiliyor, hangi Marco, Yonko'ların az biraz altına konan, Mihawk ile ilgilenmeyip kendi yerine Vista'yı yollayan Marco.

G4 fazla Haki kullanıyor zaten, bunun neresi anlaşılmıyor, sen tutup tekrar Luffy'yi G4 kullandıktan sonraki halini delil olarak sunmuşsun, ben aksini mi iddia ettim ? Luffy G4 kullanırsa o hale düşer, benim dediğim 10 dk'lık ara sonrası Luffy rahatça Rebecca'nın kılıcını kafası ile parçalayacak ve kendi gövdesini Haki ile kaplayacak kadar Haki kullanabiliyor, G4 açıp parazitten kurtulabiliyor. Şayet G4 açmasa, yine o hale düşmeyecekti, yani Haki'yi istediği kadar kullanacaktı, tabii G4 olmadan da dövüşü kazanamayacağı için yine kendine fazladan Haki yüklemesi yaptı ve yan etkilerine 2.ci sefer razı oldu.

15sene evveli. Artık daha bi cüretkar üyeler direk açıklanmayan yıllar nokta atışı tahminler ile veriliyor.

15sene evveli. Artık daha bi cüretkar üyeler direk açıklanmayan yıllar nokta atışı tahminler ile veriliyor.
Senin için 12 olsun, böyle küçük detaylara takılmasaydın da anlatmak istediğim şeyi görseydin keşke. Mihawk vs. Shanks olayının nereden baksan bir 10 senesi var, bu kesin bir şey. Shanks, Luffy'nin adasına hikayeden 10 sene önce geliyor çünkü. Shanks'ın Luffy'nin adasına gelmeden hemen önce Mihawk ile düello etmemiş olmasıda yüksek ihtimal, zaten bir de 2 senelik zaman atlaması geçirdik al sana 12 sene oldu. Bu verdiğim rakamda zaten en iyi ihtimalle, yani Luffy'nin adasına gelen Shanks'ın o sene içerisinde Mihawk ile düello ettiğini farz ederek 12 diyorum. Belki de Shanks, Roger'dan ayrıldıktan hemen sonra Mihawk ile düello etti, bu da 20 seneyi bile bulabilir demek oluyor.

Bu kadar eski ve görmediğimiz bir düello üzerinden güç tespiti yapılması hakkaten enteresan, daha sağlıklı bir ölçü olarak kullanabileceğimiz çok daha güncel ve gözümüzle gördüğümüz Mihawk vs. Vista düellosu duruyorken hemde.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 11)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık