Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Silvers Rayleigh vs. Dracule Mihawk

Sizce Kim Kazanır?

• Kullanılan toplam oy
    151
Zoro zaten Rayleigh tarzı olacak. Yani bu şekilde Rayleigh'i aşar. Kılıç ustalığı da hakiside aşacak. Ama Rayleigh gibi esnek olmayabilir. Rayleigh'nin Kizaru'nun atağını durduruşunda mesela tekmesini nasıl kullandı farkettiysen o tarz olmaz. Ama kılıçta herkesi aşar. Hakide de Rayleigh gibi olur onu da aşar.
Rayleigh tarzı ne alaka? Mihawk'tan aldığı eğitime ek olarak hayvan gibi Haki'de uyandırmış Zoro. Bu da demektir ki Mihawk'ta sadece Kılıç değil üstüne Haki olarak da üst seviye. Tabii bir Rayleigh değildir, Kılıç ustalığını tartışmaya gerek yok zaten Mihawk'ın. Kılıç teknikleri + Haki çok büyük artı katıyor Mihawk'a, Rayleigh salt haki ve ortanca Kılıç ustalığıyla yenemez Mihawk'ı.

Haki seviyen daha güçlü ise, kılıç tekniği yalan olur. Bunu bizzat Zoro, Pica'ya söyledi. Bizim forumda halen kılıçtekniği daha iyi diye Mihawk'ın en üst seviyeden Haki kullanan Rayleigh'i yenebileceğini zanneden arkadaşlar var.

Rayleigh'in Haki'si şuan 100.000 balık adam bayıltacak seviyede, Luffy onun anca yarısı olabilmiş. Mihawk bu seviyede bir Haki'ye sahip birisini yenmesi imkansıza yakın.

Ayrıca Haki'de ki ustalığı ayrı bir konu, çıplak elleriyle bombanın patlama şiddetini başka yöne yönlendiriyor.

Rayleigh ile Mihawk'ın Haki seviyeleri arasında bariz fark var, yarın öbür gün Mihawk'ın üstün Haki seviyesini gösteren bir bilgi getirirseniz o zaman tekrar bu tartışmaya açılabilir.

Haki seviyen daha güçlü ise, kılıç tekniği yalan olur. Bunu bizzat Zoro, Pica'ya söyledi. Bizim forumda halen kılıçtekniği daha iyi diye Mihawk'ın en üst seviyeden Haki kullanan Rayleigh'i yenebileceğini zanneden arkadaşlar var.

Rayleigh'in Haki'si şuan 100.000 balık adam bayıltacak seviyede, Luffy onun anca yarısı olabilmiş. Mihawk bu seviyede bir Haki'ye sahip birisini yenmesi imkansıza yakın.

Ayrıca Haki'de ki ustalığı ayrı bir konu, çıplak elleriyle bombanın patlama şiddetini başka yöne yönlendiriyor.

Rayleigh ile Mihawk'ın Haki seviyeleri arasında bariz fark var, yarın öbür gün Mihawk'ın üstün Haki seviyesini gösteren bir bilgi getirirseniz o zaman tekrar bu tartışmaya açılabilir.
Bu örnekte hakiyle boyna takılan kelepçeyi çıkarıp hızlıca uzağa attığını görüyoruz. Patlamayı yönlendirme göremiyorum ben.

Bu örnekte hakiyle boyna takılan kelepçeyi çıkarıp hızlıca uzağa attığını görüyoruz. Patlamayı yönlendirme göremiyorum ben.
Boyna takılan kelepçeyi çıkardığını göremedim. Ve aynı sayfada anahtar olmadan kelepçenin özellikle çıkmayacağından bahsediyorlar. Sen ise kelepçeyi çıkardığından bahsediyorsun.

Bilgisayar oyunu mu bu arkadaşım, leveli yüksek olan kazansın. Savaşacak adamlar ve haki bin türlü değişkenden biri. Bunun hızı, dayanıklılığı, morali, gazı, teknikleri, taktikleri var, var oğlu var ve sen diyorsun ki hakisi fazla ise kazanır. DB değil ki bu ki'si yüksek olan kazansın. Op bu Sugar gibi bir veledin Roger'ı tekleyeceği bir evren.

Bilgisayar oyunu mu bu arkadaşım, leveli yüksek olan kazansın. Savaşacak adamlar ve haki bin türlü değişkenden biri. Bunun hızı, dayanıklılığı, morali, gazı, teknikleri, taktikleri var, var oğlu var ve sen diyorsun ki hakisi fazla ise kazanır. DB değil ki bu ki'si yüksek olan kazansın. Op bu Sugar gibi bir veledin Roger'ı tekleyeceği bir evren.
Birader sen yazdığımı okuyamıyor musun ? Bak ne demişim, Zoro Pica'ya diyor demişim. Ben burada ortaya bir kanıt koyuyorum, sen boş boş bilgisayar oyunu mu diye laf ebeliği yapıyorsun. Zoro diyor ki Pica'nın Haki'si daha güçlü olsa onu kesemem, benim söylediğim bir şey değil mangada verilen bir bilgi bu. Bunun anlaşılmayacak bir tarafı yok. Mihawk'ta kendinden Haki seviyesi olarak daha üstün kişileri kesemeyecek, haliyle Rayleigh'i yenme şansı yok, yok dersen ki Mihawk'ın şu sebepten ötürü üstün bir Haki seviyesi var, o zaman ayrı, şuan ki verilere göre Mihawk Rayleigh'e rakip olamaz.

Tabii ki fiziksel güç, hız da önemli, ancak burada Rayleigh ile Mihawk, fiziksel güç olarak yakınlar, hız olarakta yakınlar. Rayleigh, Kizaru'nun hızı ile baş edebiliyor, çıplak elleri ile devasa bir fili tokatlıyor. Mihawk'a kıyasla, fiziksel ve hız olarakta üstünlüğü bulunuyor, hemde bu yaşta.

Birader sen yazdığımı okuyamıyor musun ? Bak ne demişim, Zoro Pica'ya diyor demişim. Ben burada ortaya bir kanıt koyuyorum, sen boş boş bilgisayar oyunu mu diye laf ebeliği yapıyorsun. Zoro diyor ki Pica'nın Haki'si daha güçlü olsa onu kesemem, benim söylediğim bir şey değil mangada verilen bir bilgi bu. Bunun anlaşılmayacak bir tarafı yok. Mihawk'ta kendinden Haki seviyesi olarak daha üstün kişileri kesemeyecek, haliyle Rayleigh'i yenme şansı yok, yok dersen ki Mihawk'ın şu sebepten ötürü üstün bir Haki seviyesi var, o zaman ayrı, şuan ki verilere göre Mihawk Rayleigh'e rakip olamaz.

Tabii ki fiziksel güç, hız da önemli, ancak burada Rayleigh ile Mihawk, fiziksel güç olarak yakınlar, hız olarakta yakınlar. Rayleigh, Kizaru'nun hızı ile baş edebiliyor, çıplak elleri ile devasa bir fili tokatlıyor. Mihawk'a kıyasla, fiziksel ve hız olarakta üstünlüğü bulunuyor, hemde bu yaşta.
Zoro'nun Pica'ya dediğini kendi kendine yorumlayıp Mihawk'u gömme derdindesin sen. Zoro orada hakim yeterse seni keserim diyor, hakisi fazla olan kazanır falan demiyor.

Bir kesemez iki kesemez üç keser. Sen bilgisayar oyunu olarak değerlendirme yapıp mangayı buna uydurarak yenemez desende bütün bu dedikleri fazlasıyla isteğin doğrultusunda söylenmiş iyimser sözler. Ama öyle değil gerçekte. Mihawk keser.

Haki sabit kalan bir şey değil. Savaş esnasında Rayleigh'nin hakisi daha baskın olsa bile yeri gelir, Mihawk'ın hakisi baskın gelebilir. Şöyle düşün hamle sırasında daha fazla Haki kullanan o hamlede üstün geliyor fakat rakibinden daha fazla hakisini harcamış oluyor. Bu yüzden diğer hamlede de üstün geleceği söylenemez.

Koka denilen sey sertlestirme yahu. Zoro da celigi ta iki sene evvel kesen adam. Dof ve Bellamy örneği ortada. Bellamy, Luffy'den fazla b.hakiye sahip diye kim der? Ama zarar verdi koka yapmis Luffy'e? Ama Dof belki daha saglam b.haki sahibi olmasına rağmen zarar veremedi? Çünkü g4 daha sert normal haline kıyasla. Bunun dışında gene Luffy'nin haki kalkanini hakisiz haliyle kırması var. Olan su: saldiri gucu vs saldırısı yiyen kişinin sertliği.

Kesis gücünü güce hice sayip her şeyi hakiye bağlamak nedir yav. Zoro sahnesi mangakanin hatası görünen. (Ceviride sikinti yoksa) Hadi mangaka iki yıl önceki mantığını hice saymış, yani Luffy-haki kalkanı olayını hice saysa(malum Mf'de de koka yoktu, ama iki y sonra var, onun gibi) eyvallah derdik. Gene onun hatası olurdu ama iki yıl sonrası için böyle uygun görmüş derdik. Ancak Bellamy vs Luffy ve Dof vs Luffy örnekler Pica vs Zoro ile aynı sıralarda çizdiği şeyler. Yani haki asmadan zarar verememe diye bir sey yok.

Kaldı ki sertlestirilmis kilic daha sağlam olur ancak daha keskin olur diye bir sey yok. Yani adam kendi kesis gücüyle kesiyor gene görünen. Kokayi yapma sebebi ise kilicim daha sert, yani daha sağlam olsun ki cizilmesin. Ki söylediği de budur zaten, oh çizik bile yok diyor. Vay kesis gücüm uctu haki sayesinde demiyor. Mihawk da egitimde kilicin kırıldı mi diye soruyor, sonra kaplama muhabbetine geliyor. Hic kesis gücüne katkısından bahsetmiyor hakinin.

Haki asma salt kilic ustalarinda var desek, onun da mantığı yok. Kısaca haki asmazsan zarar veremezsin diye bir sey yok. Vuruş gücün assin yeter.

Tartışmaya ben de gireyim:D Rayleighin hakisi daha fazla olsa bile savaşın sonuna kadar aynı hakiyi koruyabilecek mi? Ben yaşlandığı için mihawka doğru düzgün vurmayacağını düșünüyorum ama Rayleig eninde sonunda açık verecektir. O hakiyi son ana kadar kullanmaya enerjisi yeteceğini sanmıyorum.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık