Hem Sengoku'nun hem de İhtiyarın sözlerinden ve onlarla görüşebilmesinden ötürü bunun yanı sıra genellikle giydiği palto ihtiyarların paltosuna epey benzediği(Im'i ziyaret ederken giydikleri) için Shanks'in babasının 6. ihtiyar olduğunu düşünüyorum. Shanks babasının mirasını alarak Roger korsanları içerisinde bilgi sızdırmakla görevliydi hatta belki Roger'ın hastalığında bile rol oynamış olabilir. Belki Roger'ın idamında ağlaması da bu hainlikten dolayı üzüntü duyması yani timsah gözyaşlarıdır.
Shanks iki miras aldı. Biri palto diğeri hasır şapka. Shanks hasır şapkaya ihanet ettiği için onu Luffy'e devretti.
Bu düşüncemi daha önce atfava bekle'de yazmıştım fakat burada daha kolay bulabilirim diye buraya da yazayım dedim.
Şimdi böyle bir durum olursa Shanks'in tayfası bu durumdan haberdar mı? Shanks'in amacının dengeyi sağlamak olduğunu düşünüyorum. Onu bozan biriyle karşılaşınca ya kendi müdahale ediyor ya da dedelere söylüyor. En son ki olayda dedelere söylemesi gibi. Yüksek ihtimalle Teach'i dengeyi bozan bir tehdit olarak algıladı.
Kızıl Saç korsanlarının amacı ne bilemiyorum.