Bi çok defa düello ettiklerine dair bişey yok! Bu aynı BB 2x acı alıyo muhabbeti gibi. Tek düellodan bahsediyo WB. Ace vs WB'de ace'in amacı WB'yi öldürmekti. Ace dövüşten sonra yaşıyodu. Burdan ace'in yenilmediği sonucuna mı varıcaz? Yenemediği açıksa zaten neye dayanarak kılıç ustası diyosun? İki kişi bir kez dövüşüyo ve kılıç ustası olan yenilmiyo. Benim burdan çıkaracağım en makul sonuç kılıç kullanıcısı, kılıç ustasını yenememiş olur...shanks benim için kılıç ustasıdır. mihawk'la patik örme düellosu ettiğini düşünenler varsa tabi ona bir şey diyemem. mihawk ayarındamıdır ona da bir şey diyemem. bir çok defa düello ettikleri açıklandı mihawk'ı yenemediği açıktır. ama kılıç ustası olmayan birinin mihawkla kılıç tokuşturmasının sebebini makul bir biçimde anlatsanız biz de anlasak. fan yada antifan olmadan bakarsak shanks' güçlü bir kılıç ustası olarak görülebilir.
WB çarpışması dışında savaş bile yok gösterdiğin resimlerde. Elinde kılıç tutması shanks'ı kılıç ustası yapıyosa buggy bıçaklarıyla, rayleigh kılıcıyla kılıç ustası oluyo. Aokiji'nin iki kez buzdan kılıç yaptığını gördük o da kılıç ustası oluyo. Roger hem kılıç hem silah tutarak keskin nişancı/kılıç ustası oluyo. BB silah taşıyo, Lafitte silah kullandı, Vasco Shot çift silah kullandı hepsi keskin nişancı bunların. Doc Q tırpan benzeri ilginç bi silah taşıyo, WB ve Catarina Devon mızrak kullanıyo bunların hepsi kılıç ustasıdır. WB zaten kılıç ustası x kılıç ustası'dır. Kılıç ustası sınırlarını aşmış Shanks'la çarpıştı sonuçta. Ben hiçbi tekniğini göremeden neye dayanarak kılıç ustası diyosun dediğimde geçmişi bilmeden yorum yapmış oluyorum; Sen görmediğimiz tekniklere dayanarak kılıç ustası dediğin geçmişten bihaber yorum yapmış olmuyosun...Kılıç ustsının sınırlarını aşmış dedim çünkü sadece kılıç kullanmıyor.Çoğu kılıç ustasınından daha üstün özellikler kullanıyor.Geçmiş hakkında hiçbir şey bilinimediği halde yorum yapmaya bayılıyorsunuz.