Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Shanks Kılıç Ustası mıdır?

• Konbuyu başlatan fortime
  • Başlangıç tarihi

Shanks kılıç ustası mıdır?

• Kullanılan toplam oy
    375
Vistanın saldırıları tutması vistanın mihawkı yendiği anlamına gelmez. Zoro'nun İki deli yonko'nun ortak saldırısını karşılamasıyla onları yendi sayamayacagımiz gibi.Vista'nın rakibi en fazla Shiryudur benim gözümde.

Vistanın saldırıları tutması vistanın mihawkı yendiği anlamına gelmez. Zoro'nun İki deli yonko'nun ortak saldırısını karşılamasıyla onları yendi sayamayacagımiz gibi.Vista'nın rakibi en fazla Shiryudur benim gözümde.
Vista'nın kendisi bu kadar prim yapmamıştır arkadaş arasında Mihawk'ı durdurdum diye. Şimdi dövüşseler maks 15 dakika falan sürer büyük ihtimalle.

Adam gibi tartışamıcaksan "Ben tartışmayı bilmiyorum kusura bakma.Cevap veremeyince hemen fanlığa haterlığa bağlıyorum" de sus otur yerine bence.İkidir sana normal bir şekilde açıklama yapıyorum sende her mesajında senin fanlığın senin beklentin cart curt diye argüman koyamadan fanlığa bağlıyon.Bende senin Mihawk haterlığın diyeyim konuyu kapatalım o zaman.Böyle tartışma mı olur ?

Bm çöp muamelesi gören bir yonko değil.Hele topkek arc öncesi hiç değildi.Noldu Chopper,Nami,Brook karşısında çizilince Mihawk-Vista olayına örnek göstermeyelim diye "Bm çöp zaten" diyerek işin içinden mi çıkmaya çalışıyon ? :/ Ucuz olmuş.Daha güzel savunmanı beklerdim kaçış olmuş bu açıklama.

BM'nin beyinsizlikleri ve şeker hastalığı demişsin.Ne alaka ? Yine benim dediğime cevap veremeden "Beni çürütmüyor" yazmışsın.:/ Ben diyorum ki bu olay sırasında BM kendini kaybetmişti.Kontrolsüz güçtü ve etrafa deli dana gibi saldırıyordu.Bu yüzden Vista'nın yarısı bile etmicek Nami,Chopper,Brook için daha tehlikeliydi.Mihawk-Vista'nın ise birbirine tam güç daldığını gösteren bir emare yok.Aksine Mihawk'ın dikkati Luffy'de.Yani olaya baktığında amacına ulaşmak için herkesi yok edebilecek bir BM var bir de Vista'yla vakit öldüren bir Mihawk var.Hele Vista isminin Nami,Chopper,Brook'tan daha güçlü olduğunu düşündüğümüzde Bm'nin ki çok daha rezil bir olay diyorum."Beni çürütmüyor bu" demekten daha iyi bir açıklaman varsa dinlemek isterim.

"Mihawk'ın Bm kadar güçlü olduğunu kanıtlayacak bir feat bile yokken" demişsin.Görmek isteyene o featlerden çok var.Bu adam zamanında Shanks'la düello yapmış deyince o saylanmaz WB Shanks'a "Basamakları hızlı tırmandın" dedi deniyordu.Mihawk'ın aynı hızda tırmanmadığı nerden belli denince adam akıllı cevap verilemiyordu.

Adamın ödül 3.6 ile yonkolara yakın çıktı.Kaldı ki bu adam Beckman,Marco,Kata,diğer komutanlar gibi güçlü adamlara önderlik bile etmiyor.Tehlikeli bir oluşumu bile yok.Kalkıpta 10 dorukilik denizcileri avlıyor diye de kimse Mihawk'a yonko ayarı ödül vermez.O ödülde gücünün payı çok fazladır.Nuh nebi zamandan kalma Vista örneği yerine daha yakın zamanda olmuş bu ödül olayı bence daha iyi bir sav.

Diyorsunuz Mihawk sadece kılıçta üstün.Haki girdi mi işin içine Shanks tur bindirir.Nerden belli tur bindireceği ? Shanks'ın bu zamana kadar haki show yapması sadece Shanks'ın iyi bir hakisi olduğunu kanıtlar.Mihawk'ın onunla aynı seviyede olmadığını kanıtlamaz.Çünkü Mihawk'tan daha hiçbir şey görmedik.Aksine kara kılıçtan dolayı b.hakisine,şahin göz lakabından da k.hakisinin sağlam çıkacağını düşündürten şeyler varken dedikleriniz pek akla yatmıyor.

Sonuç olarak bu seride birçok karakterin kendi işlenme sırası gelmediği sürece ne seviyede olduğunu tam olarak bilemiyoruz.Kaldı ki bu adam serinin en başında gözüküp hala işlenmemiş bir adam.Bu adamın Shanks'a yakın bir şey çıkacağı yüksek ihtimal bile değil.Direkt garanti.
1) adamın başarısı yokken bu adama yonkou gücünde demek fanlıktır demişim bunda yanlış bişey dememişim adam gibi tartışmanın dışına çıkan bişey yok zerre görmediğimiz bişeyi o karakterde var gibi gösteren kişiler genelde fanboyluğundan bunu yapıyor objektiflik olmuyor çünkü o kişilerde.
2)bm diğer hiçbi yonkou gibi gösterilen bi karakter değil akli sorunları olduğu için rezalet durumlara düşüyor mangada çok anlaşılır bi durum bu şeker krizine giriyor mantıklı düşünemiyor kid ve lawı yeniyor öldülermi diye kontrol etmiyor zeka eksikliği var karakterde güç olarak yonkoulardan farkı yok mihawkta böyle bi zeka eksikliği yok cevap verdiğim şekilde wb-luffy-kaıdo-shanks bu 4 adamdan herhangibirini vista ile savaşırken hayal edebiliyormusun? hatta bisüre savaşıcaklar sonra duello erteliyecekler felan :)
3)bm gücünün ağırlığını vermeyen bi karakter ama güçlü olduğuna dair elimizde veri var mihawk için elde veri yok bu adama yonkou lvl demek için sebep yok.
vista ile olan kapışmasında tam güç niye girmiycek mesela anlatsana bu bilgi nerden geliyor? hadi tam güç girmesin zaten direk vistayı tekleyip luffyi öldürmeye gidemezmiydi demekki vista mihawkı uğraştırabilicek güçte bi karakter çıkarımı çıkıyor burdan adam luffye saldırıcağı zaman shankstan özür diliyordu yanlış hatırlamıyorsam gayet luffyi öldürme amacıda vardı ama yapamadı orta seviye bi yeni dünya korsanı gelince bi süre kapıştı ve hemen sonra duelloyu iptal etti :)
4)shanks-mihawk dueolloları yapılırken shanksın ödülü 1 milyar 38 milyon belly o zamanki güç seviyeleri zoro ayarı bile olabilir hala yonkou gücünde olduğunu gösteren bi bilgi yok :)
5)çapraz lonca bizzat hükümete tehdit olan bi kuruluş denizcilerin başına ödül koyuyorlar hükümete tehdit olan kuruluşta olursan ödülüne etki eder bu durum. Ödüller hükümete oluşturulan tehdite göre veriliyor zaten illa emrinde yonkou kumandanları olmasına gerek yok mihawkın ödülü saf güçten gelmiyor ama elbette çoğu gücünden kaynaklıdır crocodıle 1.9 milyar olmuştu 81 milyondan bunda marıneford başarıları ve kurduğu oluşum etkilidir şahsi düşüncelerimle bi cross guildin croconun ödülüne etkisini hesaplıycam.
croco mf öncesi 81 milyondu mf de akainuyu durdurdu ace in idamına engel oldu birde eski schibukai bunları hesaba katarsak bu adama 1 milyar ödül verirler diyelim kalan 1 milyarıda cross guildden gelmiştir diye düşünüyorum mihawkında 2.6 milyar gücüne 1 milyar cross guıldden gelmiştir derim.
6)haki konusunda shanks çok apayrı seviyede gösterilen bi karakter kıyalamak bile hata olur şuan acoc coa coo haki featleri hali hazırda ortada shanksın gittiği yerde biraz rahatsız olup hakisini bastırmayınca wb gemisinde bıraktığı etkiyi gördük mf de haki vardı ama görsele eklenmedi bu vista vs mihawkta mihawkın arament kullanması muhtemel geliyor o yüzden bile çok üst düzey bişey diyemiyorum çıkarsa ilerde bişey diyemem ama şuan mihawkda shanksda denk veya yakın bi haki var bile demem odanın şişirmesi lazım karakteri.
7)seride işlenmemek onu shanksa yakın çıkacağını garanti eden bi gösteri değil mihawk güçlü çıkar heralde ama shanks kadar güçlü çıkar demem şuan adam east blueda gezip çer çöp avlıyor usta :) şöyle bi kumandana rahat bi üstünlüğü dahi yok yani ama tabi çok süpriz güçleride çıkabilir mesela kendi favori karakterim garp içinde soru işareti vardı en azından yaşlı hali için ama 1080. bölümde galaxsy ımpact gibi bi haki saldırısı kimse beklemiyordu mihawkda böyle şeyler görmediğimiz sürece onu kurtaran bi yönü yok yonkou demek için shanksla savaşı eski shanks yonko değil en güçlü kılıç ustasıda kılıç yeteneğine vurgu buda tek başına kafi gelmiyor.

saldırı engellemekle direk yonkou ile kafa kafaya dövüşmek arasında dağlar var shiryu beklediğimizden güçlü çıkıcak.

) adamın başarısı yokken bu adama yonkou gücünde demek fanlıktır demişim bunda yanlış bişey dememişim adam gibi tartışmanın dışına çıkan bişey yok zerre görmediğimiz bişeyi o karakterde var gibi gösteren kişiler genelde fanboyluğundan bunu yapıyor objektiflik olmuyor çünkü o kişilerde.
Yanlış bir şey demişsin işte.Karakterde zerre bir şey görmediysen ve sen bu adamı Vista'yla denk tutuyorsan o zaman sende objektif değilsin hatersın diyelim ? Karakterin tam gücünü göstermesi lazımki sen bu kadar emin konuş.Her aklına yatmayan düşünceyi fanboylukla yaftalayamazsın.Ha kendime gelince de Mihawk fanı bile değilim.Zoro'nun iyi bir yerlere gelmesi için Mihawk'ı yenmesine gerekte yok.O yüzden argümanın varsa konuş ya da hiç girme fan-hater muhabbetine.Hoş durmuyor.

2)bm diğer hiçbi yonkou gibi gösterilen bi karakter değil akli sorunları olduğu için rezalet durumlara düşüyor mangada çok anlaşılır bi durum bu şeker krizine giriyor mantıklı düşünemiyor kid ve lawı yeniyor öldülermi diye kontrol etmiyor zeka eksikliği var karakterde güç olarak yonkoulardan farkı yok mihawkta böyle bi zeka eksikliği yok cevap verdiğim şekilde wb-luffy-kaıdo-shanks bu 4 adamdan herhangibirini vista ile savaşırken hayal edebiliyormusun? hatta bisüre savaşıcaklar sonra duello erteliyecekler felan :)
Yani bir yonkonun çöplerle muhattap olması için illa zeka eksikliğimi olması gerekiyor ? Mihawk Vista'yla oyalanıyor sadece.Neden bunu saymıyorsun ? Ayrıca ben sana Chopper,Nami diyorum sen Kid-Law deyip konuyu saptırıyorsun.BM etrafa deli dana gibi saldırmadı mı ? Saldırdı.Ee zeka eksikliğinin burda önemi ne ? Eminim topkek öncesi sende beklemiyordun BM-Nami,Chopper sahnesini hatta sonra Brook'un BM'yi cızbız yapmasını ama bak kurgu gereği o an öyle şeyler olabiliyormuş.

Ve evet WB-Luffy-Kaido-Shanks'ı Vista karşısında hayal edebiliyorum.Bunu sorman bile garip.Ben diyorumki topkek öncesi "Mihawk=Vista" diyen tayfanın %95'i BM'yi de Chopper,Nami karşısında hayal etmezdi ama bak çizildi gördük bu sahneleri.Şimdi de zeka eksikliği var gibi bi açıklama olmuyo yetmiyo.:/

vista ile olan kapışmasında tam güç niye girmiycek mesela anlatsana bu bilgi nerden geliyor? hadi tam güç girmesin zaten direk vistayı tekleyip luffyi öldürmeye gidemezmiydi demekki vista mihawkı uğraştırabilicek güçte bi karakter çıkarımı çıkıyor burdan adam luffye saldırıcağı zaman shankstan özür diliyordu yanlış hatırlamıyorsam gayet luffyi öldürme amacıda vardı ama yapamadı orta seviye bi yeni dünya korsanı gelince bi süre kapıştı ve hemen sonra duelloyu iptal etti :)
Mesela niye Vista'ya tam güç girecek bende sana onu sorayım ? Mihawk serideki en başına buyruk karakterlerden biri.Toplantılara kafasına göre gelen biri.Denizciler bir yonko tayfasını yeniyor.Üstüne bir başka yonko gelip savaş tehditleri savuruyor.Mihawk ben Shanks'la savaşmam diyip gidiyor.Ve görüyoruz ki şu hareketinden dolayı kendisine yaptırım bile uygulanmıyor.Adam denizci avlıyormuş niye denizciler için tam güç savaşsın ? Bu kılıç ustalarında kadercilik var biraz.Mihawk Luffy'nin peşine az biraz düşüyor.Azıcık test edip bırakıyor olay bundan ibaret.Kaldı ki adam Vista'ya saygı bile duyuyor.Denizciler için Vista'yı teklemek istediğini hiç sanmıyorum.

4)shanks-mihawk dueolloları yapılırken shanksın ödülü 1 milyar 38 milyon belly o zamanki güç seviyeleri zoro ayarı bile olabilir hala yonkou gücünde olduğunu gösteren bi bilgi yok :)
Alakasız bir yorum.Bende dedim ki önceki mesajda o düellolardan beri Mihawk'ın Shanks'la aynı seviyede gelişmediği nerden belli ? Mevzu yonko olmaksa gördük ki Mihawk'ın umrunda bile değil yonkoluk.WB'nin basamakları hızlı tırmandın sözüyse Mihawk'a aynı sözleri etmiceğini nerden biliyoruz ?

5)çapraz lonca bizzat hükümete tehdit olan bi kuruluş denizcilerin başına ödül koyuyorlar hükümete tehdit olan kuruluşta olursan ödülüne etki eder bu durum. Ödüller hükümete oluşturulan tehdite göre veriliyor zaten illa emrinde yonkou kumandanları olmasına gerek yok mihawkın ödülü saf güçten gelmiyor ama elbette çoğu gücünden kaynaklıdır crocodıle 1.9 milyar olmuştu 81 milyondan bunda marıneford başarıları ve kurduğu oluşum etkilidir şahsi düşüncelerimle bi cross guildin croconun ödülüne etkisini hesaplıycam.
croco mf öncesi 81 milyondu mf de akainuyu durdurdu ace in idamına engel oldu birde eski schibukai bunları hesaba katarsak bu adama 1 milyar ödül verirler diyelim kalan 1 milyarıda cross guildden gelmiştir diye düşünüyorum mihawkında 2.6 milyar gücüne 1 milyar cross guıldden gelmiştir derim.
Hükümete her tehdit olan kuruluşta olana 3.6 ödül koymuyorlar yalnız.Bu ödüle yakın olan 3-4 kişi var onların da hepsi yonko farkındayız di mi ? 10-20 dorukilik denizci avlayarak o ödülü vermezler.Buggy elebaşı olmasına rağmen Mihawk'tan ödülü düşük.Bir de Cross Guild'in lideri Mihawk olsaydı ödülü kaç olurdu sence ? Ya da mangaka bu adam yonkolara yakın değil demek istese 3.6 ödül vermezdi.

Diğer kısımlarda bilinmedik bir şey yazmamışsın.East Blue'da çer çöp avlıyor demişsin.Mükemmel bir sav.

Ha bir de yorumlarının sonuna ":)" şu ifadeyi koyunca haklı olmuyorsun dostum.Bu ifadeyi koyup haklı olduğunu sanan 50 tane Mihawk'ı yeren adam geçti bu forumdan.3.6 ödül ile çoğu dökülmüştü denize.O yüzden orijinal olmanı tavsiye ederim.

Vista'nın kendisi bu kadar prim yapmamıştır arkadaş arasında Mihawk'ı durdurdum diye. Şimdi dövüşseler maks 15 dakika falan sürer büyük ihtimalle.
Oda'nın işine geldiği gibi davranması, Kaido'nun, Kınlar ve Big Mom'ın da Chopper'ın falan karşısında düştüğü durumlara rağmen hala Vista diyor insanlar. Yonko Shanks'la arasındaki ödül farkı 458 milyoncuk, Buggy Yonko olarak anılamasına rağmen Mihawk'ı geçememiş, onun yerine Mihawk lider sanılsa belki Shanks'la eşit olacaktı ödülleri. İsterse o seviyede olmasın, gayet Yonko civarında demek için delil elimizde var.

Mihawk'a hala böyle yorumlarda bulunulmasının tek nedeni Erkan gibi haterlik veya Oda'nın yazarlığıynı, karakterlerin karakterizasyonunu iyi tahlil edememek.

Oda'nın işine geldiği gibi davranması, Kaido'nun, Kınlar ve Big Mom'ın da Chopper'ın falan karşısında düştüğü durumlara rağmen hala Vista diyor insanlar. Yonko Shanks'la arasındaki ödül farkı 458 milyoncuk, Buggy Yonko olarak anılamasına rağmen Mihawk'ı geçememiş, onun yerine Mihawk lider sanılsa belki Shanks'la eşit olacaktı ödülleri. İsterse o seviyede olmasın, gayet Yonko civarında demek için delil elimizde var.

Mihawk'a hala böyle yorumlarda bulunulmasının tek nedeni Erkan gibi haterlik veya Oda'nın yazarlığıynı, karakterlerin karakterizasyonunu iyi tahlil edememek.
Yıllardır derim Shanks kadar güçlü beklemem ama bu adamın amiral seviyesinden düşük çıkma ihtimali yok. Allah'ın emri gibi bir şey. Serideki yeri, önemi, konumu gayet açık ödül almasına da gerek yoktu bunu algılamak için. Biraz iyi okuma yapabilmek yeterli. Vista muhabbeti ise sadece ve sadece argüman diye öne süren adamın kendinden götüren bir komediden ibaret. Mihawk buna gömer geçer ve buna gömebiliyor diye de övülmez. Normal şartlar altında atyorum Kuzan Vista'yı yendi diye nasıl abartılı övmeyeceksen Mihawk için de aynısı geçerli.

Hayır bide insanlar kendi haterlığına bakmadan bizi fanlıkla suçluyolar ya bide tırnaklarını yersin.

"Mihawk'ın seviyesi" konusunda da böyleydi.Mihawk'ı savunanlar adam akıllı bir açıklama yapardı sonra Mihawk haterları gelip açıklama yapmadan fanboylarrr,fanboylarrr diye rerörö yaparlardı.

Yıllardır derim Shanks kadar güçlü beklemem ama bu adamın amiral seviyesinden düşük çıkma ihtimali yok. Allah'ın emri gibi bir şey. Serideki yeri, önemi, konumu gayet açık ödül almasına da gerek yoktu bunu algılamak için. Biraz iyi okuma yapabilmek yeterli. Vista muhabbeti ise sadece ve sadece argüman diye öne süren adamın kendinden götüren bir komediden ibaret. Mihawk buna gömer geçer ve buna gömebiliyor diye de övülmez. Normal şartlar altında atyorum Kuzan Vista'yı yendi diye nasıl abartılı övmeyeceksen Mihawk için de aynısı geçerli.
Oda'nın ödül olarak konumlandırdığı yer tam amiral ve yonko arasındadır. Güç skalası olarak iki grupta da yer alabilir. Yonko seviyesi dersek, Shanks'tan güçlü olduğunu anlamına gelmiyor tabii, o unvanı almaya hak edecek gücü var sadece; verdiği ödül ve Yonko olmakla ilgilenmiyorum dedirterek bunu birazcık gösterdi.

Oda'nın bundan sonra, saçmalıklarını bulaştırmadan karakterin ödülünün ve gücünün hakkını vermesi gerekiyor. Sırf Bb korsanlarını parlatacağım diye, klişe senaryonun gerçekleşmesi inandırıcı olmaz artık.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık