Oda favorisini balığa yem etmiş, higumaya racon kestirmiş, teach’e çizdirmiş. Kaidou’ya da ham diye yedirir.
Shanks hikaye gereği yaşıyor. Hikayede görevi Luffy’e yol göstermek. Yol göstermek için en güçlü olmasına gerek yok. İleride hikaye gereği BB’nin akşam yemeği olacak. BB’ye çizik veren adamı, ileride yenilecek adamı da Kaidou’yla kıyaslayamam.
Sen BB ye yenilecek adam diyip yorum yapınca sıkıntı yoksa ''bizce shanks döver'' de de sorun yok işte. Shanks fanlarına salladığın şekilde aynı yorumu sen yapıyorsun. Demekki fanlıkla suçlamakla olmuyormuş bu işler.
Gelelim Shanks fanı olsam da objektif adamım ben. BB,IM, Dragon yenebilir dememin sebebi de bu zaten. Yoksa kimseye yedirmem reisi . Serideki rolü itibariyle de Kaido'yu yeneceğinden eminim bu arada. Gösterilsin tüm gücüyle net yorumumu yaparım. Kaido'dan güçsüzse de Kaido yu överim. Objektifiz çok sükür

Heleki Lokiyi durdurması , Kaidoyu mf savaşı öncesi engellemesi doğru ise net üstün zaten tartışmanın anlamı yok. Ama gösterilmediği için orta derece kaale alıyorum onları.
Ama serideki yeri ve önemi açısından Shanks daha önemli bir karakter. BB yenebilir çünkü seride Shanks kadar önemli bir karakter. Gidip seride yan karakter görevindeki diğer Yonkoulara yendireceğini düşünmüyorum. Kaderin çocuğu, Babasının müjde diye IM e sunduğu 2 çocuktan biri benim gözümde Kaidodan daha değerli. Roger bile bu çocuğu vermemek için öğle yemeğinde Kutsal Sovalye dövüyorken serideki önemini tartışmayacağım . Güç olarak da üstündedir o yüzden. İşlendiğinde göreceğiz artık
Ki aklıma gelen Shanks hakkındaki şeyleri yazarsam da benim için yeterli argümanlar. '' Kimsenin yapamadığı Roger tekniklerini kopyalayan, Joyboy hakisi ile mukayese edilen Kral haki olayı , Mihawk dengi kılıç yeteneği, Mf savaşını durdurması, Mf öncesi kaido durdurması, Lokiyi o gelene kadar kimsenin zapt edememesi , Haki ile Amirale göz dağı verme , Kaderin çocuğu olma vasfı, Rogerin varisi olarak şapka alması, kritik yerlerde öne çıkması'' . Karakter olarak seride rolü malesef Kaido -BM den büyük. Ancak bu adamı yendirirse öne çıkarmak istediği bir karaktere yendirir . Bu da IM olur , BB olur . Gidip de başkasına kolay kolay yendirmez. Kişisel yorum tabiki bu ama görünen köy bu yapacak birşey yok. Kaido güçlü çıkarsa güç olarak reisi överiz sorun yok
Ana karakter safından torpilli olmasını da saymıyorum